Super leuk dat er een sportieve BSO opent bij Best Vooruit! Een BSO waar kinderen zich op het gebied van sport -en spel helemaal kunnen uitleven!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Buitenspeeltuin & kinderboerderij De Splinter, Jeu de boules en Weelwolven - week 14 - 2024

Maandag 1 april
Vandaag is het Tweede Paasdag dus zijn wij helaas gesloten. Iedereen is té druk bezig met eitjes zoeken en opeten natuurlijk haha 😉 Tot morgen allemaal!

Dinsdag 2 april
Het is een mooie zonnige start van de week en zelfs van een nieuwe maand; het is namelijk alweer april. Jeetje, wat gaat de tijd snel! Maar gelukkig is het fijnste seizoen van het jaar weer aangebroken; de lente. Vandaag zo net na de gezellige Paasdagen stond er een studiedag op de planning voor de Antonius, Klimboom, Bricks, St. Antonius abt., Verrekijker en de Sterrenkijker. In totaal waren er 14 kinderen aanwezig. In de ochtend is er binnen veel geknutseld en gekleurd. Daarna zijn wij met zijn allen naar De Splinter gegaan in Eindhoven. Een super leuke grote buitenspeeltuin met kinderboerderij erbij. Een plek waar iedereen zich urenlang zou kunnen vermaken! Ook waren er nog paaseitjes over van de Pasen dus deze werden ook verstopt door de oudere kinderen en gezocht door de jongere kinderen. Toen wij met zijn allen terug waren op de sportBSO werd er samen geluncht en daarna hadden de kinderen even vrije tijd voordat de rest van de kinderen kwamen. Nadat iedereen binnen was konden wij ondanks dat het weer niet echt meezat toch even naar buiten toe om verstoppertje te spelen, te lummelen en poorttikkertje te doen. Wij maken er sowieso altijd een feestje van; wel of geen weer..

     

Woensdag 3 april
Vandaag was een groot voetbaltoernooi bij Best Vooruit waardoor wij met de kinderen boven zaten in de achterste ruimte. Natuurlijk kon iedereen hier ook gewoon doen wat hij/zij graag wilde zoals een kaart- of bordspel spelen, happertjes knutselen en loomen (armbandjes en kettinkjes). Ondanks dat het erg druk was op de club konden wij het achterste grasveld gebruiken om op te spelen. Er werd gevoetbald, touwtje gesprongen en jeu de boules gespeeld. Deze middag hebben de kinderen vrij gelaten om te kiezen of zij buiten of binnen wilden spelen en ook wat zij graag wilden doen. Soms goed om kinderen hierin de keuze te bieden. Aan het einde van de middag werd er nog een klein feestje gevierd. Genaé is jarig geweest en wilde dit graag vieren. Er werd hard gezongen. Hiepderdepiep hoera!

     

Donderdag 4 april
Op donderdag is het vaak de drukste dag bij Sportstuif maar tevens ook een hele gezellige dag; net zoals iedere dag natuurlijk! Nadat iedereen is opgehaald of is gebracht van school dan kan de middag beginnen want dan zijn we voor die dag compleet. Op deze dag wordt vaak door de oudere kinderen het spel Weerwolven van Wakkerdam gespeeld; een spel dat erg populair is en dan ook graag gespeeld wordt. Een spannend spel wat je in alle stilte moet spelen; jullie snappen dat dit niet gemakkelijk is, maar verbazingwekkend gaat dit steeds beter! Verder hebben ook vandaag veel kinderen vrij gespeeld; jong en oud door elkaar. Zo leuk en bijzonder om te zien. Er werd van alles geknutseld zoals een Pokémon kaartendoos en buiten werd er fanatiek geskateboard en gevoetbald. De middag vloog weer voorbij; een goed teken!

     

Vrijdag 5 april
De laatste dag van de week alweer. Het was vandaag erg rustig met weinig kinderen. Nadat iedereen was opgehaald met de stoere en herkenbare Sportstuif auto’s was het tijd om samen fruit te eten. Een fijn moment om even rustig bij de kletsen onder het genot van lekker eten. Omdat het relatief rustig was en wij merkten dat de kinderen hier aan toe waren, mochten zij de gehele middag met elkaar of alleen vrij spelen. Buiten werd er o.a. gebadmintond, getennist en met de frisbee overgegooid. Binnen werden er toffe LEGO bouwwerken gebouwd en de CLICS blijft ook favoriet om daar een kledingstuk en treinspoor mee te leggen. Leuk om te zien hoe creatief de kinderen zijn. Aan het einde van de middag hebben wij een heerlijk koekje gegeten en kwamen er zoetjes aan al ouders om hun kind(eren) op te halen. Wij wensen iedereen een fijn zonnig weekend toe en dan zien wij jullie graag volgende week allemaal weer om mooie avonturen te beleven samen!

          



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches