Een geweldig concept! Kinderen zitten tegenwoordig al zoveel binnen, fijn dat deze BSO de nadruk legt op buiten spelen en sporten!

Anne Smets Anne Smets
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Boksen, voetballen en Chinese muur! - week 11 - 2023

Maandag 13 maart:

Wat een heerlijk weer deze week. Vandaag hadden we 40 kinderen en we konden de hele middag lekker buiten spelen, omdat het zonnetje scheen. Na het fruit eten gingen we in drie groepen naar buiten en hadden we dus ook drie spellen klaarstaan. Het eerste spel was boksen, deze week hadden we de hele week de bokshandschoenen en de trapkussens. Vandaag moesten de kinderen tweetallen maken en gingen bij elkaar tegen de bokshandschoenen aanslaan. De begeleider vertelde steeds welke oefening we gingen doen bij elkaar en daarna gingen we wisselen en mocht het andere kind de oefeningen uitvoeren. Het tweede spel was hockey. Bij dit spel hadden we drie gelijke teams gemaakt en speelde ze een klein toernooitje. Werd er gescoord, dan moest het verliezende team eruit en kwam er een nieuw team in. Als laatste spel hadden we nog tikkertje. Hier hadden we één tikker en als je was getikt ging je met je benen openstaan en je kon weer vrijkomen doordat iemand onder je door kroop. Dit deden we een aantal rondes.

Dinsdag 14 maart:

Ook vandaag super lekker weer voor de tijd van het jaar. Vandaag hadden we een groep van 44 kinderen, dus ook vandaag gingen we in drie groepen naar buiten en speelde we de activiteiten. Als eerste speelde we boksen. We deden een klein beetje hetzelfde als gister we hadden ook tweetallen gemaakt en gingen allemaal verschillende oefeningen bij elkaar uitvoeren. Als tweede spel speelde we een tikspel hond kom uit je hok, dit was echt een super leuk spel. De tikker zat vast aan een elastisch touw. Met het touw om zich heen moest de tikker de kinderen proberen te tikken, maar op een gegeven moment kon het touw natuurlijk niet meer verder en moest de tikker weer terug om de obstakels heen om weer verder te kunnen tikken. Als er drie kinderen waren getikt mocht iemand anders de hond zijn. En als laatste speelde we nog een voetbalwedstrijd tegen de begeleiders. Heel het groepje tegen drie begeleiders. De kinderen vonden het helemaal fantastisch en de eindstand was 3-3. Het was een super leuke dag!

Woensdag 15 maart

Vandaag een dag met 16 kinderen en een heerlijk zonnetje erbij. Toen alle kinderen er waren hadden we fruit gegeten en zijn we daarna naar buiten gegaan. Als eerste speelde we een puzzelestafette, dit is een estafette waarbij we drie gelijke teams hadden gemaakt en ze mochten om de beurt rennen naar de plek waar hun puzzelstukjes lagen. Ze mochten één stukje per keer pakken en snel terug rennen naar het team en daarna mocht de volgende gaan. Degene die als eerste de puzzel compleet had, die hadden gewonnen. Daarna deden we nog een spelletje met z’n alle. Dit was een wedstrijdje voetballen. We deden een potje voetbal op half veld en we speelde alle kinderen tegen Thijs, Jessie en Demi. Dit was natuurlijk super leuk en de kinderen hadden gewonnen met 5-4! Het was een leuke dag.

Donderdag 16 maart:

Ook vandaag hadden we nog een heerlijk zonnetje erbij. Toen alle kinderen waren opgehaald van school gingen we in drie groepen fruit eten. Deze groepen zijn gebaseerd op leeftijd, ook gaan we altijd in deze groepen naar buiten en spelen we de activiteiten. Als eerste activiteit hadden we trefbal. De groep werd verdeeld in 2 teams. Elk team heeft 4 pionnen te verdedigen. Wanneer er een pion om is gaat de pion naar de tegenpartij. Komt de bal direct door de lucht tegen je aan dan ben je af en moet je uit het veld. Word er een vangbal gemaakt mag de eerste die af is terug het veld in, gaat er een pion om dan mag iedereen die af is terug van de gooiende partij. Als tweede spel hadden we vandaag nog een keertje boksen op de planning staan. Maar vandaag hadden we twee loopladders liggen waar de kinderen doorheen moesten springen. Als ze er eentje hadden gehad kwamen ze bij Jessie en moesten ze twee keer slaan tegen haar handen, dan gingen ze verder naar de volgende loopladder en toen ze bij het einde kwamen moesten ze bij Thijs twee keer schoppen tegen de kussens aan. En als laatste spel speelde we drie is te veel. Dit is een tikspel waarbij er twee tikkers waren en als je werd getikt ging je aan de kant staan bij Rik en als er drie kinderen stonden mocht de eerste weer meedoen met het spel. Dit speelde we een aantal rondes. De dag vloog weer voorbij.

Vrijdag 17 maart:

Vandaag een dag met 14 kinderen en een heerlijk zonnetje erbij. Toen alle kinderen waren opgehaald van school mochten ze even lekker buitenspelen. Door het mooie weer gingen we ook buiten het fruit opeten. Hierna begonnen we aan onze eerste activiteit Chinese muur. Als tweede activiteit gingen we clicks verstoppen. We verdeelde de kinderen in 5 groepjes. Elk groepje had zijn eigen kleur dat ze moesten vinden. Het groepje dat als eerste alle clicks van hun kleur had gevonden was de winnaar.  De kinderen vonden het helemaal geweldig en de dag vloog voorbij!



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches