Een super BSO! Bekend geworden met Sportstuif via Sportstuif Meerhoven. Wat fijn dat deze sportieve opvang nu ook in Best wordt geopend. Een BSO waar er genoeg gesport wordt en plezier wordt gemaakt met elkaar. De begeleiders zijn enthousiast en zorgen elke keer weer voor lachende gezichten op de kinderen. 

Maartje Maartje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Beat the card, hockeytoernooi en stopslagbal - week 21 - 2023

 

Maandag 22 mei:

Gelukkig is er voor heel deze week heerlijk weer voorspeld, dat vinden we natuurlijk super fijn! Toen alle kinderen waren opgehaald hadden we fruit gegeten en gingen we in drie groepen naar buiten naar de activiteiten. Als eerste spel hadden we Mastermind. Dit is een estafette vorm, waarbij er 2 teams worden gemaakt. 1 iemand van de groep kiest 5 kleuren uit die hij of zij op een blaadje schrijft. De groep loopt omstebeurt naar deze speler toe met een kleur in zijn of haar hand. Je mag 1 kleur neerleggen en als je het goed hebt wordt er een blokje omhoog gezet. Als dit niet gebeurt betekend dat het niet klopt en dan kan de volgende speler hier zijn of haar kleur neer leggen. De kleur die daar al lag wordt dan aan de buitenkant gelegd, zodat je niet met 1 beurt 2 kleuren kan kiezen. Wie als eerste de kleur combinatie goed heeft, heeft gewonnenHet tweede spel was Beat the card. Bij dit spel hebben we 4 teams. Elke team heeft een bal. Tegelijkertijd rennen ze naar de stapel kaarten, en pakken ze een kaart. Hebben ze een 10, moeten ze als team de bal 10 x overgooien aan elkaar. Lukt dit, dan hou je jouw kaart en punten, gebeurt dit niet dan hou je hem niet. Als laatste spel speelde een voetbaltoernooitje. Bij dit spel hadden we twee veldjes uitgezet zodat we meerdere potjes tegen elkaar konden spelen in kleine teams. Dit was natuurlijk ook super leuk. Als je een ronde had gewonnen gingen de winnaars tegen elkaar en als er was verloren gingen de verliezers tegen elkaar. Het was een fijne dag!

Dinsdag 16 mei:

Het zonnetje scheen heel de middag! Na het fruit eten gingen we naar buiten toe en speelden we in 3 groepen spelletjes. Het eerste spelletje heette jagersbal bij Dit spel begin je met 1 jager. Deze jager probeert met een bal de andere kinderen aan te gooien word je geraakt word je ook een jager. Als er 4 jagers zijn mag er met de bal n iet meer bewogen worden. Hierdoor moet je door middel van overgooien proberen de andere kinderen te raken. Als tweede spel speelde we fopbal. Bij dit spel gaan de kinderen rond een van de begeleiders staan die een bal vast heeft. Alle kinderen moeten hun handen op hun rug houden. Je gooit de bal naar een kind toe, deze moet hem vangen. Vangt hij hem niet? Dan moet hij gaan zitten en is hij af. Soms doe je net alsof je een bal gooit naar een kind, dan fop je een kind, wanneer de handen dan voor jou zichtbaar zijn geworden, is het kind ook af en moet hij gaan zitten. Het kind dat als laatste overblijft heeft gewonnen. Als laatste spelletje speelde we nog een ronde poorten tikkertje. toen dit klaar was gingen we nog een koekje eten en zat de dag er al weer op!

Woensdag 17 mei

Het zonnetje scheen heel de middag, dus dat was super fijn! We begonnen de dag met een gezamenlijke lunch. Na het eten was het tijd om de andere kinderen op te halen. Toen alle kinderen opgehaald waren begonnen we aan het fruit moment. Doordat de zon heerlijk scheen mochten de kinderen even vrij buiten spelen. Na het buiten spelen begonnen we aan de activiteit. Vandaag stond stopslagbal op het programma. Dit is een spel waarbij je 1 slag team en 1 team in het veld hebt staan. Het slag team moet de bal zo hard mogelijk weg slaan om zo snel mogelijk bij het laatste honk te komen. Ben je hier dan heb je een punt. Het team dat in het veld staat moet de bal zo snel mogelijk vangen en naar het grote vak in het midden brengen. Als heel het team in het vak staat roep je heel hard stop. Het kind aan slag moet dan stoppen met rennen en wachten aan op het honk tot de volgende bal het veld in wordt geslagen. Hierna gingen we samen een koekje eten en werden de eerste kinderen al weer opgehaald!

Donderdag 18 mei

 Wat een weertje! Het is vandaag een heerlijk zonnige dag en daar zijn we heel erg blij mee. Ook vandaag hadden we drie hele leuke spellen op het programma staan. Als eerste spel hadden we iedereen tikkertje. Bij dit spel is iedereen de tikker. Als je getikt bent moet je op de grond gaan zitten. Je mag weer mee doen met het spel als het kindje wordt getikt dat jou heeft getikt. Als tweede spel hadden we verstoppertje. Als laatste activiteit speelde we nog een spelletje viesland-lekkerland. Bij dit spel  komt er een tikker in het midden staan die allemaal verschillende soorten eten noemt. Wanneer je iets lekkers vind ga je naar lekkerland wanneer je iets vies vind ga je naar viesland wanneer je iets nog nooit hebt geproefd dan ga je naar nooit geproefd land. Wanneer je getikt bent mag je gewoon doorspelen maar de score word bijgehouden door de spelleider. Na de activiteiten gingen we nog even vrij spelen. Hierna werden de eerste kinderen opgehaald en was de leuke dag voorbij!

Vrijdag 19 mei

Het zonnetje scheen heel de middag! We kregen zelfs vanuit Sportstuif Oirschot bezoek. Brian kwam samen met een kindje langs om bij ons te spelen. We begonnen de middag toen iedereen er was. We aten een lekker stuk fruit. Na het fruit eten gingen we naar buiten toe we verdeelde de groep in twee kleinere groepen. Groep 1 ging samen met jessie en Guus mee naar het pannaveldje om daar een heel gaaf hockey toernooi te houden. Groep 2 bleef bij Thijs en Brian. Thijs had 2 voetbalveldjes uit gezet. Hier werd een voetbaltoernooitje georganiseerd! Hierna was het tijd om het koekje op te eten. Vervolgens mochten de kinderen nog even vrij spelen en stond het weekend alweer voor de deur!

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches