Hele fijne en flexibele opvang! Onze kinderen zitten er nog geen maand op, maar ik kan nu al zeggen dat het een fijnere opvang is dan waar we hiervoor gebruik van maakten. Heel fijn, die korte lijntjes tussen ouders en Sportstuif. De activiteiten die gedaan worden zijn ook echt een pluspunt!

Loeki van den Elzen Loeki van den Elzen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Acrogym, middag Aquabest en leuke teamspellen! - Week 26 - 2022

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Lees hier wat we gedaan hebben in week 26!

Veel leesplezier.

Maandag 27 juni:

Vandaag even een dagje met minder goed weer. Maar we hadden vandaag nog één dagje als activiteit lasergamen! We konden helaas niet naar buiten, maar we hadden het binnen in de kantine gespeeld. Ook dit was erg leuk, omdat we veel plekken hebben om te verstoppen. De groep hadden we in tweeën gedeeld en we hadden dit keer jong en oud door elkaar. De andere groep ging boven met Guus, onze nieuwe collega, het spelletje levend memorie spelen. Dit is een spel waarbij er 2 kinderen op de gang moeten wachten en niet mogen kijken. De overige kinderen moeten vervolgens tweetallen maken en samen een beweging verzinnen. Als iedereen iets heeft verzonnen gaan ze uit elkaar zitten en mogen de kinderen die op de gang stonden allebei een naam noemen. Ze doen dan hun beweging en als ze hetzelfde doen, dan horen ze bij elkaar en zijn ze geraden. Daarna zijn we gewisseld en hebben de andere kinderen levend memorie gespeeld en de andere zijn beneden gaan lasergamen. Ondanks het slechte weer, hebben we een super leuke dag gehad.

 

Dinsdag 28 juni:

We hadden heerlijk weer vandaag! We speelden daarom onze activiteiten ook weer lekker buiten op het veld. Vandaag hadden we twee spellen op het programma staan en we hadden twee groepen gemaakt van jong en oud. Het eerste spel was acrogym. We hadden verschillende mediakaarten liggen waarbij de kinderen het na mochten doen in een klein groepje of ze vroegen andere groepjes erbij, zodat ze met zijn alle een grote piramide konden maken. Ook mochten ze eigen creaties maken en ook dat ging ze erg goed af. Het andere spel wat we deden was rupsbal. Het is een variatie op slagbal. Het slagteam moest de bal weg trappen en rennen door de honken, maar het veldteam moest de bal niet branden. Ze moesten zorgen dat ze in een rijtje kwamen te staan en de bal over iedereen zijn hoofd heen ging. De achterste riep heel hard STOP!  Als er dan iemand was die niet in de honk stond, was je af. Dit hebben we een aantal rondjes gedaan, echt een tof spel! We zijn daarna gewisseld en hebben vervolgens nog lekker vrij buiten gespeeld.

   

Woensdag 29 juni:

Vandaag is Ruben jarig! Gefeliciteerd! Vandaag hadden we maar weinig kinderen, maar dat was voor vandaag een groot voordeel. We zijn met zijn vieren naar Aquabest geweest. Het was 28 graden en we zijn lekker af wezen koelen. Het was niet druk, dus we konden dicht bij het zand en water liggen. De ouders hadden de kinderen leuke speeltjes meegegeven om ook lekker in het zand te kunnen spelen. Tussendoor hebben we eventjes in de zon gelegen om op te drogen, want we hadden allemaal wel een ijsje verdiend. We gingen rond 17:00 uur terug naar de BSO en hebben daar nog rustig wat zitten kleuren. Het was een super fijne dag!

Donderdag 30 juni:

Een lekker drukke dag vandaag! We hadden maarliefst 30 kinderen. Er was slecht weer voorspeld, maar gelukkig is dat allemaal overgewaaid en konden wij lekker buiten spelen. Eerst met zijn alle lekker fruit gegeten en vervolgens in twee groepen naar buiten gegaan. Het eerste spel was frisbeegolf. We hadden verschillende banen uitgezet. Bij elke baan lag bij het hoedje de frisbee, dit is het beginpunt. Het eindpunt was de hoepel, hier moest de frisbee in komen te liggen. Door verschillende banen te maken met hoedjes en pionnen konden de kinderen om de beurt alle banen doen. Ze moesten tellen hoe vaak ze erover deden om de frisbee in de hoepel te krijgen. Als ze klaar waren kwamen ze naar het midden toe gerent om aan Demi te vertellen hoe vaak ze er over hadden gedaan. Zij hield dit bij op een score formulier. Het andere spel was allesbal. Dit is een spel waarbij er twee teams worden gemaakt. De teams zitten langs de kant en Guus staat in het midden. Hij roept bijvoorbeeld; VIJF, dan moeten de eerste vijf kinderen van elk team in het veld rennen en dan gooit Guus een bal in het midden. Dit kan een voetbal,trefbal of handbal zijn. Het ligt eraan welke bal hij gooit, bij een voetbal gaan ze natuurlijk voetballen! Als het klaar is sluiten de kinderen weer achteraan en dan roept hij een ander getal, zodat je steeds met en tegen andere kinderen speelt.

 

Vrijdag 1 juli:

Vandaag speelde we stoeien en reactiespellen. Met stoeien hadden we verschillende vormen. Ze moesten tweetallen maken en één kind moest een bal vasthouden. De andere moest hem proberen af te pakken, zonder elkaar pijn te doen natuurlijk. De andere variatie was dat er een op zijn of haar buik moest gaan liggen en de andere moest hen proberen om te rollen naar de rug. Als dit lukte was het wisselen. Aan de andere kant was een reactiespel bezig. Er lagen vijf verschillende hoedjes in het midden van de twee kinderen. Demi riep allerlei kleuren, maar als ze de kleur noemde die in het midden lag, moesten de kinderen zo snel mogelijk die kleur pakken. Dit hebben we in verschillende variaties gedaan; kleermakerszit, achterste voren en op de buik. Bij alle variaties moesten ze de handen op de rug houden. Als ze hem tegelijk hadden deden ze steen,papier,schaar en degene die won mocht het hoedje bij zichzelf leggen. Daarna nog lekker buiten gespeeld,want het was heerlijk weer.

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches