My son is having lots of fun and joy at Sportstuif.
The place is amazing and the activities are nice 👍

Lubna Safri Lubna Safri
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kahoot-quiz, bij de Neut, lasergamen en flessenvoetbal | week 11 - 2024

Maandag 11 maart

Met de regen die op de blauwe auto's kletterde, haalden we de kinderen op van school, wetende dat het een dag was waarop we binnen moesten blijven op de BSO. Na een gezond bordje fruit besloten we een Kahoot-quiz te spelen. De quiz omvatte vragen zoals het aantal spelers op het voetbalveld en de kleuren van het thuisshirt van PSV. Deze vragen waren allemaal multiple choice, waarbij elk antwoord correspondeerde met een specifieke kleur.

Om de quiz dynamischer te maken, gaven we de kinderen de mogelijkheid om van te voren vier verschillende kleurhoeken te maken. Op die manier konden ze tijdens de quiz snel naar de juiste kleur rennen voor het antwoord. Na een oefenronde was het tijd voor de officiële ronde. De kinderen die de meeste vragen correct hadden beantwoord, werden beloond met een prijs. Natuurlijk ging elke deelnemer naar huis met een prijs, wat de motivatie en het enthousiasme tijdens de quiz alleen maar verhoogde. Het was duidelijk dat de kinderen volledig opgingen in de competitie en gedreven waren om te winnen.

 

 

Dinsdag 12 maart

Bij aankomst op de BSO besloten de kinderen om binnen vrij te spelen. Er werden verschillende spelletjes gespeeld en er werd gebouwd met de matten. Na een tijdje was het tijd om de handen te wassen en gezamenlijk aan tafel te gaan zitten voor een bordje fruit. Al snel was het fruit op en stapten we direct in de auto, op weg naar "Bij de Neut" voor wat speeltijd. "Bij de Neut" konden de kinderen klimmen, klauteren en zich helemaal uitleven, samen van de glijbaan gaan en spelen in de grote boot. Hoewel het uur daar snel voorbij vloog, was het een heel leuk uurtje voor de kinderen. Met rode wangen keerden we terug naar de BSO, waar we afscheid namen met een koekje terwijl de eerste ouders alweer hun kinderen kwamen ophalen.

 

 

Woensdag 13 maart

Na een zeer vrolijke ochtend vol met 22 peuters bij onze allereerste Peutergym, was het alweer tijd om in het midden van de week de kinderen op te halen van school en samen met hen te gaan lunchen. Na de lunch was het tijd om vrij te spelen en werd er gekozen om te kleuren en met Lego te bouwen. Rond 14:00 uur kwamen onze collega's uit Valkenswaard. Ze hadden  hun eigen kinderen meegenomen omdat we onze woensdagmiddagactiviteit hadden gepland: lasergamen in het bos. Om iets voor 15:00 uur arriveerden de kinderen die zich hadden opgegeven voor alleen de activiteit.

We speelden met 24 kinderen capture the flag. De twee teams moesten hun eigen vlagkleur verstoppen en vervolgens elkaars vlag verdedigen. Hierbij konden ze elkaar afschieten en had je maar 4 levens. Wanneer je werd afgeschoten, mochten de wissels erin. Team Rood heeft unaniem gewonnen en heeft 3 keer de blauwe vlag weten te veroveren van het blauwe team. Na een geslaagd potje lasergamen kregen de kinderen nog een bekertje ranja met een spekje, en voor de kinderen die nog nooit bij ons waren geweest, een welkomstasje met daarin een verrassing. Het was een zeer spannende middag vol samenwerking, adrenaline, focus en lachende gezichten.

 

 

Donderdag 14 maart

Vandaag was het genieten in het zonnetje bij ons buiten op de BSO. Nadat we de kinderen hadden opgehaald van school, wilden ze direct lekker buiten spelen. We gingen hoelahoepen, voetballen en ringwerpen, totdat het tijd was om fruit te eten. Eerst de handen wassen en toen lekker buiten zitten met de kinderen in de zon om rustig het bordje leeg te eten. Het was een geslaagd moment in de zonnestralen.

Na het fruit pakten we een bal en drie flessen water. We gingen namelijk flessenvoetbal spelen. De kinderen moesten in groepjes van twee of drie samenwerken en proberen zoveel mogelijk water in de fles te houden en natuurlijk de fles van de tegenpartij om te krijgen met de voetbal. Dit bleek nog een hele uitdaging, want er werd behoorlijk wat water gemorst. Het zorgde voor veel schaterlachen en beweging op het veld. Na een intens potje flessenvoetbal gingen we rustig in de zon zitten op het kunstgras en aten we een koekje, totdat de eerste kinderen alweer werden opgehaald. Wat een heerlijke dag was het toch.

 

 

Vrijdag 15 maart

Op de laatste dag van de week verzamelden we weer gezamenlijk op de BSO om onze eigen meegebrachte broodtrommeltjes leeg te eten, gezellig aan tafel met smakkende gezichtjes. Na de lunch stapten we in de auto om onze route te vervolgen naar "Bij de Neut" in Westerhoven. Het blijft een heerlijk speelparadijsje waar zowel jong als oud van alles te doen is. Het was wederom een fantastische afsluiter van de week.

 



Ons team

Bas de Bruyn
Bas de Bruyn Vestigingsmanager
Jolanda Berends
Jolanda Berends
Pedagogisch Coaches
Pedagogisch Coaches