Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Anouk Houterman Anouk Houterman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Parachute, Bowling voetbal, Lieveheersbeestjes tikkertje | week 8 - 2024

Maandag 19 februari

De week begon met de komst van twee nieuwe kinderen die een proefmiddag bij ons kwamen doorbrengen op de BSO. Na schooltijd genoten we van wat vers fruit en stapten we in de auto voor een bezoek aan onze Sportstuif Collega’s in Valkenswaard. Het was in het begin best spannend voor de nieuwe kinderen, maar al snel brak het ijs en werd er enthousiast meegedaan aan verschillende activiteiten. We namen deel aan het stiekeme bevrijders tikspel en speelden daarna steen-papier-schaar, waarbij ze zo snel mogelijk van hoepel naar hoepel moesten springen. Als je elkaar tegenkwam, ging je de strijd aan en voerde je de steen-papier-schaar-battle uit.

 

Dinsdag 20 februari

We begonnen de dag met het bouwen van kleurrijke torens van pylonen. Vervolgens was het doel om de pylonen met zo min mogelijk pogingen om te schieten - ja, voetbalbowling! Nadat we de pylonen meerdere malen hadden opgebouwd en omgeschoten, verstopte de een de pylonen terwijl de ander ze moest zoeken. Dit blijft een favoriet bij de kinderen. Na deze activiteit werkten we geconcentreerd aan het maken van een lange loom armband voor mama.

 

Woensdag 21 februari

Op deze dag verwelkomden we twee nieuwe kinderen op de opvang en gingen we gezamenlijk naar RKVVO in Veldhoven. Daar sloten we aan bij een bord met overheerlijk gezond fruit, gevolgd door een potje lieveheersbeestje tikkertje als activiteit. Als je werd getikt, ging je op je rug liggen, en andere lieveheersbeestjes hielpen je weer overeind. Na het tikspel begon het plotseling te regenen, maar gelukkig konden we nog even droog buiten spelen.

 

Donderdag 22 februari

Met een tafel vol kinderen genoten we van gezellige gesprekken terwijl we het bordje fruit langzaam doorschoven. Ondanks de regenachtige dag gingen we tussen de buien door toch naar buiten. We speelden vandaag allerlei verschillende spelletjes met ons nieuwe parachutekleed. Samen moesten we de parachute strak houden, golven maken en zelfs een paddenstoel creëren, er kwamen later ook nog allemaal balletjes op, deze probeerde we hoog te houden dit was nog niet zo makkelijk. Als afsluiter hebben we knakworst tikkertje gespeeld. De kinderen hadden er nog geen genoeg van na een intensief potje tikkertje. We hebben alle ballen uit de kast gehaald en ging een ieder met zijn eigen bal scoren in het doel! We waren net op tijd binnen voor het begon te spoelen buiten, rustig aan tafel met een bekertje met ranja en een koekje kwamen de eerste ouders ook al binnen.

 

Vrijdag 23 februari

Op vrijdagen zijn de kinderen eerder uit school. We konden nog even spelen in de speeltuin voordat we ze bij de volgende school gingen ophalen. Bij aankomst op de BSO hebben we gezamenlijk onze zelf meegebrachte boterhammen gegeten. Daarna hebben we buiten gespeeld en binnen geknutseld, van verrekijkers tot maskers. Toen was het tijd voor fruit en kwam de eerste ouder alweer binnen. We zijn na het fruit het bos ingegaan en hebben verstoppertje gespeeld, inclusief het verstoppen van pylonnen, iets wat de nieuwe kinderen nog niet eerder bij ons hadden gespeeld. Het was een groot succes; zelfs de juf kon de groene pylon niet meer vinden. Uiteindelijk hebben we alle pylonnen toch weer teruggevonden. Net op tijd waren we binnen voor de regen, waar we nog een spannend ballonspel hebben gespeeld. Zo zijn we letterlijk knallend het weekend ingegaan!

 

 

 



Ons team

Bas de Bruyn
Bas de Bruyn Vestigingsmanager
Jolanda Berends
Jolanda Berends
Pedagogisch Coaches
Pedagogisch Coaches