Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Anouk Houterman Anouk Houterman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pylon verstoppertje, Levend Stratego en Peutergym | week 5 - 2024

Maandag 29 januari 

Deze week zijn we enthousiast begonnen met het ophalen van kinderen van twee verschillende scholen met onze blauwe Sportstuif bus vol met kinderen zijn we naar de BSO gereden. Eenmaal aangekomen bij de BSO konden de kinderen niet wachten om naar buiten te rennen en een potje voetbal te spelen. Na het sportieve begin zijn we naar binnen gegaan, waar we gezellig hebben zitten kletsen onder het genot van een smakelijk bordje met fruit. Nadat iedereen zijn portie vitamines had genuttigd, zijn we weer naar buiten gegaan voor een leuk spel: pylon verstoppertje. De kinderen hadden de taak om hun eigen kleur pylon te verstoppen en daarna elkaars pylonnen te vinden. Een uitdagende opdracht, vooral in het bos met zijn bladeren en bijzondere bomen. Aan het einde van dit avontuur werden de eerste kinderen al opgehaald, kregen hun koekje mee voor onderweg en namen met een glimlach afscheid. De overgebleven kinderen gingen naar binnen, waar we nog een tijdje fijne spelletjes hebben gespeeld. De sfeer was gezellig en levendig, en het was duidelijk dat iedereen genoot van de middag vol sport, spel en plezier.

 

 

Dinsdag 30 januari 

Vandaag verwelkomden we een nieuw kindje op de BSO, waardoor er direct nieuwe vriendschappen ontstonden. Als activiteit hadden we vandaag een reactiespel te spelen, wat nog verrassend lastig bleek. Met instructies als handen op je hoofd, een rondje draaien, handen op je knieën, en dan plotseling "PYLONN!!", moesten de kinderen zo snel mogelijk bij de pylon zijn. Het succes van het verstoppertjesspel van gisteren zorgde ervoor dat de kinderen het opnieuw wilden spelen. Natuurlijk konden we dat niet weerstaan, dus bleven we nog even buiten, dit keer naar het kunstgrasveld in plaats van het bos. Met minder verstopplekken werd het extra uitdagend voor de verstopper, maar de frisse natuur en de vreugde van het spel maakten het een geweldige dag voor alle kinderen.

 

 

woensdag 31 januari

Vol enthousiasme stonden we klaar met onze lacrosse sticks, hoewel we nog geen aanmeldingen hadden ontvangen. In de middag hadden we rondleidingen gepland, waarbij we met de kinderen spontaan een potje voetbal en Lacrosse speelden. Het scheppen met de sticks ging verrassend goed en zorgde voor veel plezier. Aan het begin van de week plaatsten we de inschrijvingen voor de Peutergym online. Tot onze verbazing zaten de plekken al na twee dagen vol! De grote interesse in onze Peutergym heeft ons geïnspireerd om zeer binnenkort nieuwe lessenreeksen aan te bieden. Houd onze social media kanalen in de gaten, want er staat nog veel meer leuks op de planning! We kijken ernaar uit om meer kinderen te verwelkomen in onze activiteiten en samen te genieten van sport en spel.

 

 

donderdag 1 februari

Vandaag was er een halve studiedag op een van de scholen waar wij kinderen ophalen. Om 11:45 uur stonden wij klaar met onze grote blauwe bus. Bij aankomst bij de BSO genoten we van de lunch, waar de kinderen hun eigen broodtrommeltjes mee hadden met heerlijke boterhammen. Na de lunch was het tijd om te kleuren of spelletjes te spelen voordat we naar de andere school gingen om kinderen op te halen. Daarna brachten we een bezoek aan Sportstuif Valkenswaard, waar Levend Stratego werd gespeeld en nieuwe vriendschappen werden gesloten. Na een gezellige middag in Valkenswaard keerden we met de auto terug naar Bergeijk. Of er onderweg even gedut is na een middag spelen in de buitenlucht, blijft ons geheimpje.

 

 

vrijdag 2 februari 

Op deze laatste dag van de week hadden we geen kinderen bij de BSO, dus besloten we Bergeijk in te trekken en te gaan flyeren in de wijken van de gemeente. Ons doel is om zoveel mogelijk kinderen te stimuleren om te bewegen, omdat we geloven dat beweging bijdraagt aan de gezondheid en het geluk van een kind, wat weer een positief vooruitzicht biedt voor de toekomst. Tegelijkertijd groeien wij als organisatie en zijn we op zoek naar een nieuwe collega! Als jijzelf of iemand die je kent het leuk vindt om met kinderen te werken, nodigen we je uit om onze vacatures te bekijken. We kijken uit naar nieuwe aanwinsten die ons team komen versterken in het streven naar een actieve en gezonde levensstijl voor kinderen.

 



Ons team

Bas de Bruyn
Bas de Bruyn Vestigingsmanager
Jolanda Berends
Jolanda Berends
Pedagogisch Coaches
Pedagogisch Coaches