Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Anouk Houterman Anouk Houterman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Heel veel Speeltuinen, lasergamen, picoogames en | week 17 - 2024

Maandag 22 april 

De meivakantie is aangebroken en dat betekent hele dagen opvang voor alle kinderen op de BSO. We zijn de week gestart met verstoppertje spelen in het bos in de ochtend. De kinderen moesten zich verstoppen en werden gezocht door één zoeker. Als ze gevonden werden, mochten de kinderen die gevonden waren meehelpen met zoeken. Maar er was een twist: de kinderen waren af als ze ook nog eens getikt werden, wat het extra lastig maakte. Na de activiteit was het tijd om met de kinderen te lunchen. Er ging een hele zak brood doorheen en de maagjes knorden als nooit tevoren. Bij ons eten de kinderen eerst twee boterhammen met kaas, kipfilet of ham, daarna mogen ze de boterhammen met zoet beleggen, om de gezonde keuze te stimuleren. Daarnaast hebben we een bordje met groenten en een beker melk. Na het afvegen van de melksnorren was het tijd om in de auto te stappen en zijn we naar de Malpiehoeve in Valkenswaard gegaan. Eenmaal aangekomen regende het, dus hebben de kinderen fijn binnen gespeeld. Ze waren zo intensief aan het spelen dat hun wangen rood waren toen het tijd was voor een bekertje ranja met een snoepje. Uiteindelijk begon de zon te schijnen en zijn we met de kinderen naar buiten gegaan. Ze reden druk op de skelter, maakten de hoogste sprongen op de trampoline en scheurden hard van de kabelbaan. Toen was het tijd om de dag af te sluiten en hadden we een aantal slapende kinderen op de terugweg in de auto. Het was een mooie eerste dag van de meivakantie.

  

 

Dinsdag 23 april 

Een dag die begon met een stralende zon. We zijn de dag gestart met een bordje fruit, waarna we de auto hebben gepakt om naar de kinderboerderij te gaan in Bergeijk. Daar konden de kinderen allerlei dieren aaien, zoals ezels, een pony en nog veel meer. Ze waren dapper genoeg om het weiland in te lopen en de dieren te benaderen. Na een gezellig bezoekje aan de dieren zijn we met de kinderen teruggegaan naar de BSO. Daar hebben we eerst onze handen gewassen en zijn we aan tafel geschoven voor een gezellige lunch met broodjes, groenten en een beker melk.

Nadat alle buikjes gevuld waren, zijn we met de auto naar Valkenswaard gereden waar we konden spelen met een "buitenspelcomputer" genaamd Picoo. Dit was een interactieve manier van leren en gamen zonder scherm. Na een leuk en actief spel met de Picoo sticks was er een moment van rust en creativiteit terwijl we samen met de dames van Handmade prachtige kunstwerken creëerden.

Na een dag vol plezier zijn we teruggereden naar Bergeijk, waar we op de BSO nog wat fruit hebben gegeten. De kinderen konden vervolgens vrij spelen en kregen nog een koekje voordat ze allemaal werden opgehaald door hun ouders.

  

 

Woensdag 24 april 

De week is weer halverwege en zoals elke andere dag in de vakantie zijn wij vanaf 7:30 tot 18:30 uur weer beschikbaar om de kinderen op te vangen en een dag vol plezier te beleven. De kinderen druppelden een voor een binnen en kozen ervoor om binnen te spelen. Ondertussen smeerden wij alvast de broodjes voor de lunch, pakten we de tas in met broodjes, groente, ranja en natuurlijk zonnebrandcrème en pleisters, voor het geval dat.

Nadat alle kinderen aanwezig waren, zijn we met de Blauwe Dacia naar Sportstuif Valkenswaard gereden, waar een bordje fruit op ons stond te wachten. Gezellig hebben we met de kinderen van Sportstuif Valkenswaard aan tafel gegeten. Toen het fruit op was, hebben we onze jassen aangetrokken en zijn we met zijn allen naar speeltuin Geenhoven gegaan. Daar waren veel glijbanen, klimrekken, touwbruggen, trampolines, schommels en nog veel meer.

Rond 12:30 uur hebben we met de kinderen onder de partytent boterhammen gegeten met groente en ranja. Het weer was wat fris als de zon niet scheen. Er waren veel donkere wolken om ons heen, maar ook veel zonnestralen, dus het was een perfecte dag om buiten te spelen en onder de partytent te schuilen als dat nodig was. De kinderen hebben letterlijk gespeeld tussen de regendruppels door.

We sloten af met een potje verstoppertje, wat een mooie afsluiter was totdat het weer omsloeg en we besloten om weer terug te gaan naar onze eigen BSO's. De kinderen waren moe en voldaan en op de terugweg vielen er zeker weten weer een paar oogjes dicht. Het was een fijne dag waarbij de kinderen enorm veel plezier hebben gemaakt!

  

 

Donderdag 25 april 

De kinderen kwamen vandaag rustig binnen druppelen, waardoor ouders met een gerust hart naar hun werk konden vertrekken, wetende dat hun kinderen op de BSO plezier zouden hebben. De tassen met boterhammen waren alweer gesmeerd en ingepakt, want vandaag gingen we de hele dag met de kinderen richting Wintelre Bosschuur de Meren.

In het bos konden de kinderen skelteren, klimmen, klauteren en rennen, en er was zelfs een heus blotevoetenpad. Gezien het frisse lenteweer hielden we onze sokken en schoenen aan tijdens dit avontuur. We genoten van een bospicknick met lekkere boterhammen met kaas, kipfilet, pindakaas en voor de zoetekauwen chocoladepasta of jam.

Na de lunch liet het weer wat afweten, dus besloten we richting Bladel te gaan, naar binnen speeltuin Kidsplaza (voorheen de Hooiberg), waar de kinderen binnen konden spelen en knutselen. De grote blauwe glijbaan was een hoogtepunt, want oh wat ging die glijbaan hard!

Na een dag vol avontuur en plezier stapten we weer in de grote blauwe auto en reden we terug naar Bergeijk. Daar sloten we af met een bordje fruit en kort daarna nog een lekker koekje, totdat de ouders hun kinderen weer kwamen ophalen.

  

 

vrijdag 26 april 

De laatste dag van de eerste vakantieweek is aangebroken, nog een dag vol pret en plezier. Voordat alle kinderen er waren, gingen we creatief aan de slag met het speelgoed dat we hebben. We schoven de groene blokken bij elkaar en vulden ze met al onze kleine balletjes! Zo ontstond er een heuse ballenbak op de BSO, waarin werd gesprongen, gedoken en veel mee gespeeld.

Toen alle kinderen er waren, vertrokken we met onze meegebrachte lunch naar Valkenswaard, waar we ons bordje fruit samen met onze collega's nuttigden. Vervolgens reden we naar Speeltuin de Splinter in Woensel, wat een enorme speeltuin! De kinderen konden zich uitleven bij het grote kasteelklimrek, er waren boerderijdieren, leuke grote glijbanen, een supersnelle kabelbaan en vooral stralende kinderen die heerlijk konden spelen.

Na een heerlijke speelsessie, zijn we buiten in het zonnetje aan tafel gaan zitten om onze meegebrachte lunch te verorberen. Terwijl we genoten van ons eten, werden we verrast door het trotse optreden van een pauw. De kinderen keken met grote ogen naar dit kleurrijke spektakel, vol verbazing over iets wat ze nog nooit eerder hadden gezien. Na de lunch genoten de kinderen nog even van de draaimolen voordat we weer de auto opzochten richting Valkenswaard.

In Valkenswaard stond een lasergame gepland in sporthal de Wedert. De hele zaal was omgetoverd met allerlei attributen waarachter de kinderen zich konden verstoppen en verdedigen. Ze streden om als eerste de vlag te veroveren, wat al snel lukte. Na de activiteit keerden we terug naar Bergeijk, waar de kinderen vermoeid maar voldaan nog een bordje fruit aten op de BSO, voetbalden en knutselden voordat hun ouders hen weer kwamen ophalen.

Al met al was de eerste week van de meivakantie een zeer geslaagde week vol stralende gezichten, en dat is waar we het allemaal voor doen!

  



Ons team

Bas de Bruyn
Bas de Bruyn Vestigingsmanager
Jolanda Berends
Jolanda Berends
Pedagogisch Coaches
Pedagogisch Coaches