Super tevreden over sportstuif!

De kinderen hebben het er heel erg naar hun zin en ze doen veel leuke spellen, activiteiten en uitstapjes.

Super flexibel!

Een keer later omdat je in de file staat is geen punt, ze sturen nog een leuke foto mee dat ze zich prima vermaken, en dan zit je toch een stuk minder gestresst in de auto.

De kinderen willen nooit mee naar huis, dus dat is een goed teken!

Chantal Chantal
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sjors sportief, Acrogym en flamingo tikkertje | week 14 - 2024

Dinsdag 2 april 

Na een lang paasweekend begonnen we onze week pas op dinsdag bij ons op de BSO. Nadat we de kinderen hadden opgehaald en samen genoten hadden van een smakelijk bordje fruit, besloten we meteen naar buiten te gaan. Gelukkig slaagden we erin tussen de regendruppels door te glippen en droog een activiteit met de kinderen te ondernemen. We begonnen met een simpel potje tikkertje, waarbij de regel gold: als je getikt werd, was je de volgende tikker. Vervolgens organiseerden we een estafette voor de kleintjes, waarbij de kinderen zelf mochten meedenken over de opzet. Ze kozen ervoor om van een afstandje verschillende ballen en knuffels in hoepels te werpen. Net toen we dachten dat we klaar waren met onze middagactiviteit, begon het plotseling hard te regenen. Snel zochten we beschutting binnen en genoten we met natte haren van een koekje. Daarna mochten de kinderen vrij spelen en kozen ze ervoor een spelletje Monopoly te spelen.

 

 

Woensdag 3 april 

Halverwege de week betekent lunchtijd op de BSO, waar we samen met de kinderen verzamelen. Helaas waren er enkele zieke kinderen, maar we verwelkomden ook nieuwe gezichten op de BSO. Na de lunch genoten we buiten van de zon en daagden de kinderen elkaar uit met een potje voetbal in de 'corners'. Vandaag waren we uitgenodigd bij onze collega's van Sportstuif Rood-Wit in Veldhoven, waar een spelletjesmiddag van Sjors Sportief plaatsvond.

Eenmaal in Veldhoven aangekomen, schoven we met de kinderen aan tafel om gezamenlijk fruit te eten. Sommigen genoten van paprika, anderen verkozen een stukje appel. Toen de bordjes leeg waren, gingen we met zijn allen naar de pannakooi. Daar kregen de kinderen allemaal een bingokaart. Ze konden deze vol krijgen door verschillende activiteiten te doen, zoals longboarden, een tangrampuzzel maken, bamboe bouwen, met lacrossesticks ballen mikken, Jenga spelen en vier op een rij.

Na afloop kregen de kinderen een bekertje ranja met een koekje, en was het alweer tijd om terug te keren naar Bergeijk. Want zoals altijd geldt: wanneer je plezier hebt, vliegt de tijd voorbij.

 

 

Donderdag 4 april

Alle kinderen waren weer opgehaald van hun vertrouwde plekje bij school, waar we hen altijd opwachten in onze herkenbare blauwe jassen. Het weer was erg wisselvallig, aangezien we de kinderen moesten ophalen in de stromende regen, gewapend met paraplu's. Met de ruitenwissers op volle toeren reden we naar de BSO.

Eenmaal binnen kozen alle kinderen ervoor om binnen te spelen. De een wilde een hut bouwen van matten en blokken, maar we hadden ook nieuw speelgoed toegevoegd aan ons assortiment: dominostenen. Samen maakten we een fantastische domino-slinger, die we natuurlijk omgooiden voordat we onze handen wasten en aan tafel gingen voor een gezonde fruit snack.

Het fruit ging langs elk kind, zodat iedereen 1 stukje per keer kon pakken. Dit zorgde voor rust en een gevoel van samenhorigheid bij de kinderen. Plotseling brak de zon door en besloten we snel naar buiten te gaan voor een warming-up potje staart-tikkertje. De tikker moest de 'staart' tussen zijn benen houden. Als je getikt werd, moest je als een paard hinniken en op je plek draven. Je kon bevrijd worden door twee klopjes op de schouder te krijgen.

Daarna was het tijd om de jassen uit te trekken, want het werd warm met dat heerlijke zonnetje. We begonnen met acrogym, waarbij we vliegtuigjes in de lucht creëerden, balanceerden op elkaars benen en piramides bouwden. De kinderen hadden veel plezier en begonnen te stralen als ze erin slaagden een trucje uit te voeren.

Net toen we bijna alle trucjes hadden uitgevoerd, begon het weer te regenen. Tijd voor ons middagkoekje en om binnen verder te spelen, totdat de ouders de kinderen weer kwamen ophalen.

 

 

Vrijdag 5 april

De laatste dag van de week is aangebroken en we zitten gezellig met z'n allen aan de ronde tafel te genieten van onze zelf meegebrachte boterhammen. Vervolgens gaan we weer op pad met de kinderen in de blauwe Sportstuif auto. Deze keer brengen we een bezoek aan Sportstuif Valkenswaard, waar de kinderen genoten van verschillende tikspellen met een dierenthema. Zo is er bijvoorbeeld 'flamingo tikkertje', waarbij de kinderen op één been moeten staan als ze getikt worden. De zon scheen volop en het was een heerlijke middag vol plezier.

Na deze leuke middag was het tijd om terug te rijden naar Bergeijk. Daar kregen de kinderen een koekje en werden de eerste kinderen opgehaald door hun ouders om het weekend te vieren.

 

 

 

 



Ons team

Bas de Bruyn
Bas de Bruyn Vestigingsmanager
Jolanda Berends
Jolanda Berends
Pedagogisch Coaches
Pedagogisch Coaches