Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Anouk Houterman Anouk Houterman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De Boscchuur, voetbaltoernooi en paaseieren zoeken | week 13 - 2024

Maandag 25 maart

De week voor Pasen is aangebroken en dat betekent veel zoekplezier! Met de kenmerkende blauwe auto's hebben we de kinderen opgehaald voor een dag vol avontuur. Gelukkig hadden we weer fantastisch weer vandaag, dus de keuze om buiten te spelen op het grote veld was snel gemaakt.

Terwijl de zon hoog aan de hemel stond, riepen we de kinderen bij elkaar om aan tafel te komen voor een heerlijke snack. Het genieten kon beginnen, want we smikkelden van lekker fruit onder de stralende zon. Wat een heerlijke manier om energie op te doen voor de volgende activiteit!

Na het smullen was het tijd voor een spannend spel. In tweetallen gingen de kinderen liggen, klaar voor een uitdagend potje '3 is te veel'. Eén kind was de tikker en de ander de loper, die zo snel mogelijk moest aansluiten bij een ander duo. De spanning en actie zorgden voor flinke reacties bij de kinderen, die hun uiterste best deden om niet getikt te worden!

Na dit intensieve spel was het tijd voor een iets wat rustiger activiteit het zoeken naar paaseieren! Overal waren ze verstopt, en de kinderen gingen vol enthousiasme op zoek, eerst gezamenlijk en daarna in teams. De blijdschap op hun gezichten bij het vinden van een verstopt ei was onbetaalbaar.

We zijn vandaag amper binnen geweest, zo heerlijk hebben de kinderen buiten gespeeld. De lentezon, de vrolijke geluiden en het plezier van de kinderen maakten deze eerste dag van de week een goede dag!

 

 

Dinsdag 26 maart

Het fruit was op en dus besloten we de auto te pakken richting Wintelre. Een bezoekje aan De Bosschuur stond op het programma; een waar paradijs voor kinderen. De immense zandbak, talloze klimtoestellen en skelters maakten dit tot de favoriete bestemming van de dag. De kinderen waren dolenthousiast en verkenden het terrein al duwend en trappend.

We hebben maar liefst anderhalf uur lang genoten van dit speelparadijs, omringd door de frisse buitenlucht en het groen van het bos. Daarna was het tijd om terug te keren naar de BSO, waar we aan tafel neerploften voor een welverdiend koekje. Ondertussen deelden we enthousiast onze avonturen in Wintelre, nog nagenietend van alle belevenissen.

 

 

Woensdag 27 maart

Woensdagmiddag, de dag waarop de scholen eerder uit zijn dan normaal, is altijd een gezellige tijd bij ons. Na het ophalen van de kinderen verzamelen we gezellig aan tafel. Na het wassen van de handen kwamen de zelf meegebrachte broodtrommels tevoorschijn. We moesten natuurlijk wel een goede bodem leggen voor het voetbaltoernooi deze middag.

Tijdens het rondje fruit kregen we alvast bezoek van Sportstuif Valkenswaard, die met 12 enthousiaste kinderen gezellig een stukje fruit kwamen meeprikken. Om 15:00 uur waren ook de rest van de kinderen die zich hadden aangemeld voor de woensdagmiddagactiviteit gearriveerd.

Het voetbaltoernooi kon beginnen: 5 tegen 5, met 4 teams. elke wedstrijd duurde 10 minuten waarbij ze 5 minuten konden uitruseten en wisselen van veld. Er werd flink gestreden op het veld. Uiteindelijk wonnen Team Oranje en Team Wit gelijke aantal potjes, maar uiteindelijk was het Team Wit dat met een doelsaldo van 9 doelpunten de overwinning behaalde. Het was een middag vol sportiviteit en plezier voor alle deelnemers.

 

 

Donderdag 28 maart

Nadat we alle kinderen weer van school hadden opgehaald, was het tijd voor een middag vol plezier. Sommigen kozen ervoor om buiten te spelen, terwijl anderen liever binnen een spelletje speelden of kleurden om wat rust te vinden.

Aan tafel genoten we samen van een bordje fruit, en de energie van de kinderen was voelbaar. Met Pasen in aantocht waren ze extra enthousiast.Vervolgens was het tijd voor de activiteit van de dag: het versieren van eitjes en een spannende ei-estafette. Als echte paashaasjes moesten de kinderen over de slang hoppen, door de hoepel heen en van hoepel naar hoepel springen. Na een waaiende estafette waren de geverfde eitjes droog en mochten de kinderen hun zelfgemaakte eitjes verstoppen, samen met een paar extra verstopte eitjes van de juf. De kinderen gingen vol enthousiasme op zoek naar de verstopte eitjes, terwijl de meester binnen chocolade eitjes verstopte die ze later konden opeten.

En voor we het wisten was de dag alweer voorbij en was het tijd om naar huis te gaan. Het was weer een dag vol vrolijkheid en avontuur op de BSO.

 

 

Vrijdag 29 maart 

Op Goede Vrijdag begonnen sommige kinderen hun dag met een feestelijk paasontbijt op school. Dit resulteerde er natuurlijk in dat de kinderen minder behoefte hadden aan lunch. Toch hebben we nog even aan tafel gezeten, maar al na een paar hapjes zaten ze feestelijk vol. Na een korte maar krachtige lunch kozen de kinderen ervoor om creatief aan de slag te gaan met knutselen. De knutselspullen werden uit de kasten gehaald en al snel waren de tafels gevuld met glinsterende eieren en versierde wc-rolletjes. Na deze creatieve sessie hadden we nog wat tijd over om buiten te spelen voordat we vertrokken naar ons volgende avontuur.

We stapten in de auto en reden richting Sportstuif Nederweert, waarbij de vermoeidheid van een drukke week zich al snel liet voelen en sommigen even indutten tijdens de rit. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif Nederweert konden we direct beginnen met het zoeken van eitjes. Er waren maar liefst honderd eitjes verstopt, elk met een nummer dat correspondeerde met een specifieke oefening. Wij vonden eitje nummer 11; de kinderen moesten vervolgens vijf keer opdrukken en mochten daarna een chocolade-eitje uitkiezen. Het was een leuke en actieve bezigheid waarbij de kinderen zowel konden bewegen als smullen.

Nadat alle eitjes waren gevonden, werden de kinderen beloond met een verfrissend bekertje ranja en een heerlijke chocolade paashaas lolly. Met gevulde magen en blije gezichten keerden we terug naar de BSO in Bergeijk.

Wij wensen iedereen hele fijne paasdagen!

 



Ons team

Bas de Bruyn
Bas de Bruyn Vestigingsmanager
Jolanda Berends
Jolanda Berends
Pedagogisch Coaches
Pedagogisch Coaches