My son is having lots of fun and joy at Sportstuif.
The place is amazing and the activities are nice 👍

Lubna Safri Lubna Safri
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sneeuwballen, flipperkast en hutten bouwen | week 3 - 2024

Maandag 15 januari

De week begon op een spectaculaire manier, omgeven door een prachtig winterlandschap. De natuur had zich gehuld in een witte deken van sneeuw en wij besloten om hier volop van te genieten. Nadat we de kinderen van school hadden gehaald begonnen we al direct met een sneeuwballen gevecht, want wat is zo’n grasveld vol met sneeuw verleidelijk. Na weer opgewarmd te zijn binnen op de BSO met heerlijke fruit, begonnen we vol goede moed aan onze activiteit. Allereerst hebben we de kinderen pylonnen laten omgooien met sneeuwballen ze moesten zo snel mogelijk om met als afsluiter natuurlijk het bouwen van een sneeuwpop. Dit was nog niet zo makkelijk want het sneeuw bleef moeilijk plakken en als het plakte konden we de bal heel moeilijk omrollen. Het was een geslaagde middag.

 

Dinsdag 16 januari

Vandaag mochten we voor de eerste keer bij twee verschillende scholen kinderen ophalen en zijn daarna vertrokken naar de BSO. De kinderen vonden het leuk om elkaar weer te zien. Eenmaal aangekomen bij de BSO. Gingen we direct naar buiten een  Hut bouwen in de bossen, ook vonden we een verlaten sneeuwpop en hebben we die nog wat mooier weten te maken. Toen was het zover om een bordje fruit te eten met een lekker bekertje suikervrije ranja. Toen iedereen zijn buik rond had zijn we weer naar buiten gegaan en hebben we het spel steen papier schaar gespeeld, hierbij moesten de kinderen om de beurten steen papier schaar roepen. Wie had gewonnen met de game mocht een grote stap verzetten het uigeindelijke doel was om als eerst over de lijn aan de overkant te komen. Als afsluiter hadden we Sneeuwspoor verstoppertje, 1 kind moest zich omdraaien en zijn ogen dichtdoen. waarbij de andere kinderen in het verse sneeuw naar hun verstopplek verplaatsen. De kinderen die zich hadden verstopt hadden natuurlijk sneeuwsporen achter gelaten en zo ging de zoeker naar de verstopper speuren. Na veel pret buiten werd het schemer en was het tijd om naar binnen te gaan. Eerst de handen wassen en daarna met de kinderen gezellig kletsen onder het genot van een koekje en een bekertje drinken. Zo werd er nog vrij gespeeld en werden de kinderen als snel weer opgehaald.

 

 

Woensdag 17 januari

Met smart hebben wij zitten wachten op fanatieke Bootcampers bij ons op de BSO, helaas heeft niemand zich gemeld en hebben wij natuurlijk niet stil gezeten. We zijn weer energiek aan het Flyeren geweest in Bergeijk en hebben voorbereidingen kunnen treffen voor onze allereerste Peutergym. Deze zal vanaf 13 maart elke woensdag ochtend 6 weken lang plaatsvinden, van 10:45 tot 11:30 uur. Mocht je interesse hebben meld je dan hier aan, er zijn maar een paar plekjes.

 

 

Donderdag 18 januari

Bij het ophalen van de kinderen kwamen er kinderen in de auto die elkaar nog niet kenden. Ze praatte wat in de auto en al gauw op de BSO bleek het goede speelmaatjes. Altijd fijn om te zien als kinderen zo goed met elkaar kunnen spelen. Er werd bij aankomst intresse getoond in het maken van een kleurplaat, de truien gingen uit want onze heerlijke vloer verwarming stond aan. Het was weer tijd voor een lekker bordje fruit, we hadden een leuk thema: “wat zou je willen kopen als je alles kon kopen?” Zo koos de een voor een hele dure Lamborghini en een ander ging voor een lego kamer, het verschil mag er zijn. Na een goed gesprek met wat fruit zijn we naar buiten gegaan. We deden het spel  Flipperkast: de kinderen moesten een cirkel maken met de ruggen naar elkaar toe en op de kop, door tussen de benen met een bal, het kind in het midden proberen af te gooien. Als eindspel hadden we mik en gooi spelletjes voor een goede hand-/oogcoördinatie. En werden de kinderen al gauwe weer opgehaald door hun papa’s en mama’s.

 

 

Vrijdag 19 januari

De week sloot af met een combinatie van promotie en samenwerking. We gingen opnieuw langs de huizen om te flyeren, dit keer in Westerhoven. Daarnaast hebben we onze collega's bij Sportstuif Strijp geholpen om de kinderen op te halen van school dit deden we te voet met een stralend zonnetje. Deze week was gevuld met veel buiten spelende winterpret, sportieve voorbereidingen, gezond genieten van fruit en flyeren. We kijken uit naar de komende weken vol avonturen en nieuwe uitdagingen!

 

 



Ons team

Bas de Bruyn
Bas de Bruyn Vestigingsmanager
Jolanda Berends
Jolanda Berends
Pedagogisch Coaches
Pedagogisch Coaches