My son is having lots of fun and joy at Sportstuif.
The place is amazing and the activities are nice 👍

Lubna Safri Lubna Safri
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voet-slagbal, vossenjacht en olifanten tikkertje | week 12 - 2024

Maandag 18 maart

Een fantastische start van de nieuwe week begon met een gezond bordje fruit op de BSO, genoten in het stralende zonnetje. Daarna begonnen we met een levendig potje bal tikkertje, waarbij je 'af' was zodra de bal je raakte. Nadat iedereen opgewarmd was, zijn we overgestapt op voet-slagbal. De kinderen waren enorm gedreven, met een onmiskenbare winnaarsmentaliteit. In plaats van de bal weg te slaan met een batje, kozen ze ervoor om hem zo hard mogelijk weg te schoppen. Het doel was om zo snel mogelijk alle honken te bereiken. Na een intensieve wedstrijd sloten we de activiteit af met een heerlijk koekje, genuttigd in de buitenlucht.

 

 

Dinsdag 19 maart

Nadat we alle kinderen hadden verzameld in de auto, begaven we ons richting Sportstuif Valkenswaard. Daar sloten we aan bij de kinderen die al aan het genieten waren van wat fruit en namen deel aan de verschillende activiteiten die werden aangeboden. Er waren maar liefst drie activiteiten beschikbaar, waarvan wij kozen voor gevangenis tikkertje en bal tikkertje. Bij bal tikkertje mocht de tikker niet lopen met de bal, maar mocht wel proberen de kinderen af te gooien. Tijdens gevangenis tikkertje moesten de kinderen in een vakje van hoedjes staan en mochten ze vrij als er meer dan 3 kinderen in stonden. Na een leuke tijd was het alweer tijd om met een lekker koekje in de hand terug te keren naar Bergeijk. In de auto was het wel even lastig voor de jongsten om de ogen open te houden gedurende auto rit. 

 

 

Woensdag 20 maart

De middag van de week begon met een zelf meegebrachte lunch op de BSO, waar we ons goed voorbereidden op een speciale uitnodiging: een bezoek aan Sportstuif RKVVO in Veldhoven. Daar stond een leuke Paashaas-/vossenjacht op het programma. Eenmaal aangekomen in Veldhoven mochten de kinderen eerst vrij spelen, tot iedereen verzameld was en de speluitleg plaatsvond. Terwijl het ene groepje al op pad ging, genoot het andere groepje buiten van fruit en ranja.

Vervolgens konden de kinderen maskers kleuren en uitknippen, vermomd als vos of paashaas. Daarna was het tijd voor onze groep om op zoek te gaan naar de verstopte vos en paashaas. Langs het parcours hingen pijlen en waren er diverse opdrachten, zoals kruiwagen lopen, ingewikkeld worden als een mummie met wc-papier, een rodeo stier uitdaging, kleren verwisselen, en nog veel meer.

Aan het einde van de jacht konden de kinderen de paashaas spotten, die een mandje had met allerlei lekkernijen. Na het tellen van de punten mochten de kinderen een prijsje uitkiezen. Het was een zeer geslaagde feestmiddag voor alle kinderen.

 

 

Donderdag 21 maart 

De kinderen werden opgehaald door onze vertrouwde begeleiders van school, herkenbaar aan hun opvallende blauwe jassen en auto's. Eenmaal aangekomen op de BSO, begonnen de kinderen direct met buitenspelen. Daarna wasten we onze handen en verzamelden we aan tafel voor wat fruit en een bekertje ranja. Terwijl we gezellig aan tafel zaten, bespraken we dat we na het eten van het fruit verschillende estafettespellen zouden spelen, waaronder ring tikkertje waarbij je vrij was als je binnen een ring stond en niet getikt kon worden. Een flinke uitdaging voor de tikkers!

Na wat rennen en plezier bij beide activiteiten, namen we een momentje van rust en genoten we samen buiten van een lekker koekje. De eerste ouders kwamen hun kinderen alweer ophalen, en zo was de donderdag alweer voorbij.

 

 

Vrijdag 22 maart 

De laatste dag van de week begon met overheerlijke broodtrommeltjes. Na de lunch konden de kinderen buiten spelen, omdat het nog droog leek. Sommigen kozen er echter voor om binnen te spelen. Na anderhalf uur genoten we weer van heerlijk fruit, deze keer binnen. Gezellig schoof het bordje rond, waarbij de kinderen één stuk fruit per keer mochten pakken. Dit zorgde voor rust en stimuleerd delen met elkaar bij de kinderen.

Omdat het gelukkig nog droog was, gingen we na het fruit snel naar buiten. We haalde poolnoodles tevoorschijn en begonnen we met Olifanten Tikkertje. Hierbij was één kind de olifant met een lange slurf. Wanneer je getikt werd, moesten de andere kinderen grote oren van hun armen maken. Je kon bevrijd worden door aan de "oren" van de olifant te trekken. Plotseling begon het echter te regenen en zochten snel de overkapping op het terras op. Daar speelden we een reactiespel: de kinderen hielden allemaal hun eigen poolnoodle rechtop. Als de juf "rechts" zei, moesten de kinderen hun poolnoodle laten staan en een plaats naar rechts schuiven. Het doel was om ervoor te zorgen dat er geen enkele poolnoodle omviel, een flinke uitdaging! 

 

Op vrijdag, het einde van de week, merken we vaak dat sommige kinderen een drukke week achter de rug hebben. Dit kan vermoeiend zijn, daarom zorgen wij, maar ook de kinderen zelf, ervoor dat er rustmomentjes worden ingelast. Sommigen kiezen ervoor om te puzzelen, terwijl anderen liever kleuren. Ieder kind heeft zijn eigen manier om even tot rust te komen.

Na afloop sloten we af met een koekje en speelden de kinderen grotendeels binnen, omdat de wolken zich boven de velden leegden. Het was een geweldige week vol plezier.

 



Ons team

Bas de Bruyn
Bas de Bruyn Vestigingsmanager
Jolanda Berends
Jolanda Berends
Pedagogisch Coaches
Pedagogisch Coaches