Super tevreden over sportstuif!

De kinderen hebben het er heel erg naar hun zin en ze doen veel leuke spellen, activiteiten en uitstapjes.

Super flexibel!

Een keer later omdat je in de file staat is geen punt, ze sturen nog een leuke foto mee dat ze zich prima vermaken, en dan zit je toch een stuk minder gestresst in de auto.

De kinderen willen nooit mee naar huis, dus dat is een goed teken!

Chantal Chantal
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Parcoursestafette, lummelen en a minute to win it | week 10 - 2024

Maandag 4 maart

Wat een geweldige start van de week onder het stralende zonnetje! We begonnen buiten met een heerlijke fruitsnack aan tafel, genietend van het mooie weer. Zodra alle vitamines waren opgesnoept, stond er een fantastisch parcours klaar voor de kids. Maar eerst, een spannend potje lieveheersbeestje tikkertje! Nadat de kids getikt waren, moesten ze op hun rug liggen, al spartelend wachtend om door hun vriendjes weer overeind geholpen te worden.

Toen was het tijd voor een avontuurlijk parcours estafette! Zo slalomden de kinderen om de pionnen, sprongen ze door de hoepel, trotseerden het water, kropen door de tunnel, sprongen over de krokodil en renden met fonkelende juwelen terug. Eenmaal terug gaven ze de volgende een highfive om het avontuur voort te zetten. En de schatkist, oh die schatkist, werd geopend! Na het tellen van de buit ontdekten ze hoeveel waardevolle juwelen ze hadden veroverd. Wat een topdag vol avontuur en beweging op de BSO

 

 

Dinsdag 5 maart 

Ondanks dat de zon vandaag een beetje verlegen was en zich achter de wolken verstopte, weerhield ons dat er niet van om naar buiten te gaan! Na het smullen van een bordje fruit, gaven we een nieuwe draai aan ons enthousiasme met een potje baltikkertje. Dit keer hield de tikker de bal vast met beide handen, wat het spel een stuk uitdagender maakte! 

Na een energiek potje tikkertje schakelden we over naar lummelen. Alle kinderen, behalve de tikker, verspreidden zich over een stukje van het veld. We gooiden de bal naar elkaar en de lummel moest de kinderen proberen te tikken die de bal op dat moment in de handen had of snel de bal oprapen als hij op de grond viel. Na een intens spel vol vrolijke geluiden was het tijd om naar binnen te gaan, waar we rustig konden napraten over de activiteit onder het genot van een heerlijk koekje.

Plotseling was het alweer tijd, want de kinderen werden alweer opgehaald. Wat een dag vol beweging, plezier en gezelligheid! 

  

 

Woensdag 6 maart

De helft van de week is weer aangebroken, en woensdag is zo'n dag waarop sommige scholen eerder uit zijn. Dat betekent dat sommige kinderen vanuit huis hun eigen broodtrommeltje meebrengen en gezellig met de begeleiding bij ons op de BSO eten. Tijdens deze gezellige momenten kletsen we over van alles en nog wat. Maar vandaag was het extra speciaal, want we genoten van ons broodtrommeltje bij onze collega's van Sportstuif Veldhoven Basko, waar ook Sportstuif Rood Wit gezellig op bezoek was.

Na de lunch waren de kinderen vrij om te spelen. Hoewel sommige kinderen ervoor kozen om binnen te spelen, besloten de meesten lekker buiten in de speeltuin te vertoeven. Toen was het tijd voor fruit! Het bordje ging gezellig rond, waarbij we ervoor zorgden dat elk kind recht had op dezelfde hoeveelheid fruit als de ander. Eerlijk delen staat bij ons hoog in het vaandel.

Na het smullen van het fruit was het tijd voor een gevuld buitenprogramma. We vormden twee groepen. De jongere kinderen gingen aan de slag met mikken en gooien: een bal tussen twee pylonen rollen vanaf een afstandje, waarbij de pylon steeds verder weg ging als je het vertrouwen had. Ze gooiden pittenzakken in hoepels vanaf een afstandje en probeerden een bal door een ring te gooien. Ondertussen speelden de oudere kinderen een fanatiek potje trefbal, en ja, ook de begeleiding deed enthousiast mee! 

 

 

Donderdag 7 maart

Wat een dag vol sensatie was het vandaag op de BSO! Met een flinke bord vol fruit, omdat sommige kinderen eerder werden opgehaald, hadden we gezonde en ronde buikjes. Daarna hadden we een korte tussenstop voor een toiletbezoek, jassen aan, en hop, naar buiten! Om de energie op gang te brengen, begonnen we met een spannend potje staarten tikkertje.

De kinderen kregen allemaal een staart aan hun broek (een lintje) en moesten elkaars staart proberen te verzamelen. Als je je staart kwijt was, kreeg je een nieuwe. Degene met de meeste verzamelde staarten bleek super snel te rennen en behendig te zijn. De kinderen gierden van opwinding; het was behoorlijk spannend om je staart te verliezen!

Daarna was het tijd voor "Minute to Win It". De kinderen kregen één minuut om verschillende opdrachten te voltooien. Ze moesten zoveel mogelijk ballen scheppen met hun voeten en deze in een bak doen, een hoge en stabiele toren bouwen van pylonnen, lintjes verplaatsen, koprollen maken, en als finale alle ballen rapen van één bepaalde kleur. Ieder kind had zijn eigen kleur om op te rapen, waren jouw kleur ballen op geraapt, had je gewonnen. De ballen waren licht, de wind waaide en het veld was open. Dit maakte het een beetje uitdagend. Er werd in ieder geval flink bewogen!

Na het succesvol voltooien van alle opdrachten verdienden de kinderen zeker een welverdiend koekje! 

 

 

Vrijdag 8 maart 

Op de laatste dag van de week namen we de kinderen na de lunch mee het bos in, waar ze elkaar mochten leiden door het bos, ieder kreeg de beurt om zelf voorop te lopen en te bepalen waar we langs gingen, op een gegevens moment was daar ook het idee om verstoppertje te spelen. Tijdens onze ontdekkingsreis vonden we Madeliefjes en probeerden we kettingen te maken. We sloten het daarna af met een potje voetbal. In de middag bezochten we onze collega's bij Sportstuif Valkenswaard en genoten van diverse spelletjes. Zo vloog het weekend voorbij, gevuld met avontuur, creativiteit en samenzijn. Een perfecte afsluiting van een geweldige week.

 



Ons team

Bas de Bruyn
Bas de Bruyn Vestigingsmanager
Jolanda Berends
Jolanda Berends
Pedagogisch Coaches
Pedagogisch Coaches