Ons zoontje (7 jaar) vindt de (spel)activiteiten erg leuk. Hij gaat graag naar sportstuif. Hij vindt ook de begeleiding heel aardig. Activiteiten zijn meestal uitdagend en begeleiding helpt hem indien nodig.
We hebben onze zoon de sterren laten geven. Op de vraag wanneer hij 5 sterren zou geven, geeft hij aan dat wanneer het parcours nóg uitdagender zou zijn (bijv. met touwen en trapeze), hij dan 5 sterren zou geven 😉

Communicatie met ons als ouders is heel laagdrempelig, beide kanten op. Even appen en er wordt heel snel gereageerd. Een verademing.
Wij zijn erg tevreden.

Renée van Kraaij Renée van Kraaij
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Visie

Het doel van Sportstuif is om kinderen een sportieve buitenschoolse opvang aan te bieden:

• Op een plek waar de kinderen zich fijn en veilig voelen.

o waarbij we de kinderen op een speelse manier kennis maken met sport en spel.

o zodat de kinderen kennis maken met verschillende takken van sport.

o door de activiteiten aan te passen aan het niveau van de groep.

o doordat de kinderen actief bezig zijn om onder andere de motorische vaardigheden te verbeteren.

• Bij de sport- en spel activiteiten wordt vooral de grove motoriek verbeterd.

• Bij de creatieve activiteiten wordt de fijne motoriek aangesproken. Naast de buitenactiviteiten is er de mogelijkheid om (binnen) creatief te zijn via kleuren, knutselen etc..

• Buiten de motorische vaardigheden komen er uiteraard meer aspecten aan bod;

o leren samen te spelen.

o leren omgaan met winst en verlies.

o leren omgaan met regels.

o leren omgaan met andere kinderen (in competitief verband).

o leren omgaan met emoties.

o leren omgaan met materiaal.

• We willen de kinderen leren dat het goed en gezond is om voldoende te bewegen. Door voldoende te bewegen voelen kinderen zich fitter, energieker en meer zelfverzekerd.

• Tegenwoordig hebben kinderen veel keuze in hun vrijetijdsbesteding, waarbij vaak voor de computer of tv gekozen wordt. We willen de kinderen leren dat er veel meer mogelijkheden van vrijetijdsbesteding zijn, en laten ervaren dat het gezellig en leuk is om actief bezig te zijn.

• Het voordeel van actief bezig zijn is dat de conditie, kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen en coördinatie zal verbeteren. Daarnaast maken de kinderen kennis met de grondvormen van bewegen (rennen, klimmen, klauteren, balanceren, springen, mikken).

• Bij Sportstuif willen we de kinderen betrekken bij het aanbod. Er zal ook verschillend aanbod zijn (“vrij spelen”, intensief, gestructureerd, open, enz.) Hierbij leren we de kinderen omgaan met elkaar, de regels, winst en verlies, emoties en het materiaal.

• Op deze manier bieden we een veilige plek voor het kind waarin het op een plezierige manier samen kan spelen met andere kinderen.

Ons team

Jeroen Rongen
Jeroen Rongen
Laura Hoogers
Laura Hoogers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach
Rachelle Scheepers pedagogisch coach