Veelgestelde vragen

Mogen de opvangdagen per week variëren bij Sportstuif?
Ja, Sportstuif biedt flexibele opvang. De dagen mogen variëren per week.

Verzorgen jullie ook voorschoolse opvang?​
Nee, wij verzorgen geen voorschoolse opvang.

Worden mijn kinderen opgehaald van school?
Ja, ze worden opgehaald door onze pedagogische medewerkers of door een taxi indien nodig. 

Wat houdt een 52 weken contract in?
Bij een 52 weken contract mag het kind tijdens schoolweken, schoolvakanties en tijdens studiedagen komen. Je spreekt een vaste dag af op contract, maar in overleg kan deze dag ook per week flexibel ingezet worden.

 

Is het bruto maandbedrag dat vermeld staat bij de tarieven voor een 52 weken contract een compleet bedrag?
Ja, het bruto maandbedrag dat vermeld staat bij de tarieven voor een 52 weken contract is inclusief alle kosten. Er zijn geen extra kosten. De hoogte van dit bedrag varieert, afhankelijk van het tijdstip waarop de school eindigt.

Hoe is het aantal uur per maand opgebouwd?
Het aantal uur per maand wordt berekend aan de hand van het aantal uren per jaar. De vaste uren na schooltijd (x 40 schoolweken) en de uren in de vakantie (12 schoolvakantieweken x 11 opvanguren) worden bij elkaar opgeteld en vervolgens gedeeld door 12 maanden om de uren per maand vast te stellen. Bijvoorbeeld: uw kind komt 1 dag per week en is om 14.30 uur uit, dit zijn 4 vaste uren per week dus 160 uren per jaar. Daar tellen we (12 x 11=) 132 vakantie-uren bij op. Dit maakt een totaal van 292 uren per jaar. Per maand zijn dit 24,33 uren.

Kan ik een middag inhalen als mijn kind(eren) ziek of afwezig is geweest?
Het is mogelijk deze dag in te halen bij Sportstuif. Als u uw kind(eren) voor 09:00 uur afmeldt, krijgt u ruiluren toegewezen. De opgebouwde ruiluren kunnen ingezet worden op een dag die niet op het contract staat.

Hebben jullie een ouderportaal?
Op dit moment heeft Sportstuif geen ouderportaal. Ruiluren zijn op te vragen bij de vestigingsmanager van de locatie.

Hoe lang is het ruiltegoed geldig?
Het ruiltegoed is 1 jaar geldig. Stel dat uw kind is afgemeld op 22 november 2022 dan is uw ruiltegoed geldig tot en met 22 november 2023.  

Waar kan ik het ruiltegoed terugvinden?
Dit kun je navragen aan de desbetreffende vestigingsmanager.

Wat gebeurt er met de uren als mijn opvang dag op een feestdag valt?
Sportstuif rekent op deze dagen de gebruikelijke ruiluren van een schooldag. Indien de feestdag op een dag in een schoolvakantie valt, ontvang je de ruiluren van een vakantiedag. Dit zijn 11 ruiluren. Deze ruiluren worden genoteerd voor kinderen met een 52-weken contract.

Kan mijn kind met een 40 weken contract ook op studiedagen komen?
Ja, maar dit zal wel extra gefactureerd worden. Je kan kiezen om een halve dag vanaf 07:30 uur tot de normale eindtijd van school, of een hele dag van 07:30 - 18:30 te komen. Tevens dient er plek te zijn om extra te komen op de studiedag. 

Wanneer moeten mijn kinderen lunch meenemen naar Sportstuif?
Kinderen moeten in de 40 schoolweken lunch meenemen naar Sportstuif, indien er niet geluncht is op school. Tijdens een studiedag wordt verwacht dat kinderen ook zelf een lunchpakket meenemen naar Sportstuif. Tijdens schoolvakanties verzorgt Sportstuif de lunch voor de kinderen.

Waarom ontvang ik bij een 40 weken contract alle 12 maanden een factuur?
Bij een 40 weken contract zijn de betalingen verspreid over 12 maanden omdat het dan gelijk loopt met de kinderopvangtoeslag die u ontvangt. De kinderopvangtoeslag wordt ook 12 maanden per jaar uitgekeerd.

Krijg ik eerst kinderopvangtoeslag voordat ik de BSO moet betalen?
U krijgt als ouder/verzorger de kinderopvangtoeslag voordat u de factuur van de BSO ontvangt. De belastingdienst maakt de kinderopvangtoeslag rond de 20e van de maand over. Dit bedrag is bedoeld voor de eerst op volgende maand. Sportstuif factureert rond de 8e van de maand. U kunt de kinderopvangtoeslag hier aanvragen.

Hoe kan ik het beste met jullie in contact komen?
Je kunt het beste contact opnemen via het 06- nummer van de Sportstuif locatie. Het 06- nummer is terug te vinden bij contact. Hier staan ook onze andere gegevens om in contact te komen.

Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Rachelle Scheepers pedagogisch coach
Rachelle Scheepers Pedagogisch coach