Een leuke BSO waar de kinderen lekker kunnen bewegen. Er worden leuke sport- en spelactiviteiten bedacht voor alle leeftijden.

Kevin Koch Kevin Koch
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Blog week 14

Maandag 4 April:

Daar gaan we dan, de eerste dag met kinderen op Sportstuif BSO Beek en Donk! EN wat hebben we er zin in. Ondanks dat het zonnetje zo af en toe maar tussen de buien doorkomt gaan we vandaag een lekkere dag buiten aan de slag met sport en spelactiviteiten.

Vandaag zijn we op bezoek bij onze collega’s van Sportstuif Helmond de Braak. We worden vriendelijke ontvangen en na een gezamenlijk fruit en drinkmomentje gaan we met de hele club naar buiten voor een flinke warming up: We beginnen met WC tikkertje waarna we doorgaan naar Slingertikkertje om af te sluiten met de geluk estafette: Een spel waarbij je met een dobbelsteen gooit en probeert zo snel mogelijk alle 6 je pylonen om te gooien.

Daarna zijn we binnen nog even gaan bijtanken met een lekkere koek en hebben we nog wat spelletjes gedaan tot de ouders voor de deur stonden. Een super leuke eerste dag 😊

Dinsdag 5 April:

Vandaag zijn we weer op bezoek bij onze nieuwe vrienden van Sportstuif Helmond. We hebben vandaag trefbalspelen op het programma staan.

Na een intensieve pot iemand is ‘m niemand is ‘m gaan we door met een nieuwe variant die Superbal heeft. Het gaat hier om de sterkste, snelste en meest wendbare speler die of alle andere kind af krijgt gegooid, of zelf niet geraakt word. Ook vandaag speelt het weer soms parten waardoor we af en toe even voor de regen en wind moeten schuilen. Maar aan het einde van de dag hebben we toch met zijn alle lekker buiten en binnen gespeeld en gaan we moe maar voldaan terug naar huis!

 

Donderdag 7 April:

Daar staan ze dan 4 doeltjes en 2 grote velden, wat gaan we doen? Word het voetbal? Gaan we Handballen? Of toch wat anders? De spanning is hoog want wat voor moois gaan we vandaag spelen:

Het word knotsbal en variant op hockey met een zachte grotere bal waarbij je aan je stick geen platte of bolle kant hebt maar een flinke foamknuppel om jezelf flink uit te leven. Doordat het spel veel van je als speler vraagt om te wisselen tussen aanvallen en verdedigen word zelfs de hulp van alle begeleiders ingeroepen om zo lang mogelijk door te blijven gaan. Met veel flitsende individuele acties maar ook mooi samenspel is uiteindelijk het blauwe team dat met de eindoverwinning naar huis toe gaat en word gekroond tot knotsbalkampioen!

Ben jij ook benieuwd wat er voor volgende week op de planning staat? Kom dan een keer een dag proefdraaien bij Sportstuif Beek en Donk door hier het formulier in te vullen! Zien we je snel?



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches