Super leuke sport en spel activiteiten.

Rudy Rudy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Zomervakantie! Week 29 tot 30 - 2023

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang in de zomervakantie? Bekijk hieronder de activiteiten en uitstapjes van week 29 t/m 30! 

Week 29: 17 juli - 21 juli
We begonnen de vakantie met de activiteit minigolven bij de dorpstuin in Beek en Donk! Voor sommige een eerste keer, maar dat was niet te merken hoor! We verdeelde de groep in twee. De wat jongere kinderen gingen met de Sportstuif mee onder begeleiding en de wat oudere kinderen speelden dit zelfstandig. Als afsluiter hadden we nog een ijsje gegeten, gezellig op het terras in het heerlijke zonnetje! We hadden ook een leuk sport spel in gespeeld namelijk; Stand in de mand variatie: Voor bijna iedereen was dit spel een nieuw spel. Één iemand draaide aan de fles. Kwam de fles op jou gericht? Dan moest je zo snel mogelijk iemand afgooien. Werd je geraakt? Dan was je af. Had de gooier niemand geraakt? Dan was diegene af. Dit spel ging door tot er één winnaar was. Stopmotion film maken: Verder hadden de kinderen het idee om een stop motion film te maken. Dit is een film waarbij je met bijv. lego een kort filmpje maakt. Stap voor stap maak je hier een foto van. Als je dit dan achter elkaar speelde kreeg je een kort filmpje.Een nieuwe dag was weer aangebroken en dit keer gingen we naar Klein Zwitserland: een wat groter uitstapje vandaag naar het mooie Tegelen! Vlakbij Duitsland, een rit van zo’n 50 minuten lang naar het mooie klein Zwitserland park. Dit park had meerdere voorzieningen zoals; een klimpark met kabelbanen of een speelpark met zwembadje. Wij kozen voor het speelpark, dit was namelijk voor alle leeftijden toegankelijk. Bij het maken van een uitstapje zijn er duidelijke afspraken en zorgen we dat we voor een groot deel bij elkaar blijven of in ieder geval in twee tallen. Mochten de kinderen willen zwemmen, dan was er continu toezicht en dit ging uitstekend! Wat een heerlijke dag, de kinderen hadden zich uitstekend vermaakt en zelfs op de terugweg in de auto was het nog een feestje!

  

De volgende dag gingen we samen met Team Helmond de Braak afspreken om vervolgens naar de speeltuin te gaan. De lunch pakketjes werden gesmeerd en daarna gingen we richting Deurne naar Speeltuin de Speuldries. We waren heel de middag hier gebleven. We speelden in de speeltuin ook nog verschillende spelletjes zoals; verstop – tikkertje. Stijn en Dominique speelden mee, waardoor de kinderen nog enthousiaster en fanatieker werden dan ze al waren. Het was een gezellige middag, de kinderen hadden zich weer goed vermaakt. De volgende dag waren we weer onderweg naar DippieDoe in Best. Dit is een klein attractie/speelpark voor kinderen tot de 12 jaar. Met onze mooie blauwe Sportstuif shirtjes, zijn wij overal te bekennen. We werden veel herkend door ouders en kinderen en kregen super leuke reacties, dat is altijd leuk om te horen. We begonnen het park te verkennen. Het was lekker rustig en we begonnen binnen in het speelpark te spelen. In het speelpark binnen heb je verschillende leuke attracties en klimtoestellen zoals; de vrije val, de grote klimglijbaan, de donut glider en een klim parcour. Daarna gingen we naar buiten, we begonnen vooraan bij de eerste achtbaan, iedereen ging erin! Dat was even leuk zeg.. en we gingen weer verder. De kinderen zagen al meteen een panna-kooi veldje en wilden heel graag voetballen, dat zien wij natuurlijk graag van onze sportieve kinderen! Na het voetballen gingen we mini golf spelen. De kinderen hadden dit maandag al gedaan en dit was zeker te zien, want de kinderen hadden de meeste slagen in twee of drie keer geraakt, knap hoor! Het was tijd voor de lunch, even een beschut plekje zoeken, waar we met z’n allen konden zitten. Na de lunch waren we nog in verschillende attracties geweest zoals; de zweefmolen, de botsauto’s, het schip en een andere achtbaan. Het was weer tijd om terug te gaan naar de BSO.

 

Week 2: 24 juli – 28 juli
Weer een nieuwe week was van start gegaan, wat gaat de tijd toch snel he! Deze week hadden we het weer een beetje tegen, maar gelukkig hebben wij bij Sportstuif altijd een tweede planning. Zo gingen we vandaag ouderwets een potje Bingo spelen. De jongere kinderen zaten vooraan, zodat wij ze een klein beetje konden helpen. Een bingo is natuurlijk geen bingo zonder prijzen… dus hadden we voor deze bingo een aantal kleine prijzen ingeslagen, die ze konden winnen. De eerste rondes gingen er fanatiek aan toe. Zo fanatiek dat van iemand zijn bordje alle fishes er van af vielen bij het roepen van bingo!! en er werd ook een foute bingo geroepen en dat betekende….. een liedje zingen natuurlijk! Dit werd ook nog eens gedaan, ze was erg verlegen, maar toch knap dat ze het aandurfde! In de middag hadden we nog een super leuk spel gespeeld namelijk; ‘’Een Minuut Uitdagingen’’. Samen verzonnen we zo’n tien uitdagingen en werden de teams in twee groepen verdeeld. De team namen waren; ‘’team frikandel’’ en ‘’team spinnenbroek’’, erg geestig. We speelden spellen zoals; bekertjes of kaarten stapelen, wedstrijd pingpong blazen, bierviltjes omdraaien, waterpong, een koekje in je mond krijgen zonder je handen te gebruiken, wie het vaakst met één teamgenoot over dribbelt, wasknijpers plakken, bottle flip, mikproef en lego masters. Na deze uitdagingen hadden we nog een winnaarsopdracht en dat was; wie het verste kwam met rennen in één minuut. GE-WEL-DIG vonden de kinderen deze activiteit. Wij zullen dit soort spellen zeker vaker spelen.

 

De volgende dag gingen we op bezoek bij Sportstuif Brandevoort en zij hadden ook super leuke activiteiten bedacht voor ons. We begonnen de ochtend met een nieuw spel: Amoung Us. Dit is een spel waarin twee teams strijden om de winst. De teams moeten allerlei opdrachten uitvoeren. Die opdrachten moeten ze alleen nog vinden, deze waren te vinden op een pion, die ze vervolgens naar ons moesten brengen. Voor de jongere kinderen speelden we andere spellen zoals memory estafette en uno estafette met een hindernis parcour. In de middag hadden we nog een grotere spellen gespeeld. We hadden een voetbaltoernooi en een escape room. Bij de Escape room werden de kinderen verdeeld over twee teams. De kinderen moesten allerlei opdrachten uitvoeren, terwijl de tijd voorbij tikte. Als alle opdrachten uitgevoerd waren, moesten de kinderen de sleutel nog vinden. Wie was er het snelste klaar? Die mocht als eerste nog de winnaars bidon vinden. Daarna mocht het tweede team de bidon vinden. Als beide teams de bidon gevonden hadden, dan werd er gekeken welk team het snelste alle opdrachten uitvoerden. Het was een geslaagde dag, op naar de volgende!

 

We zijn alweer aangekomen bij de laatste dagen van week. We waren weer onderweg naar Sportstuif Helmond Brandevoort om vervolgens aan te sluiten bij het fruit moment. Na het fruit moment, gingen we gelijk de groepen verdelen voor de activiteiten van de dag. De kinderen van Beek en Donk gingen met de oudere kinderen van Brandevoort mee en samen speelden we Weerwolven. Dit is een van mijn favoriete spellen (Dominique), die we vooral speelden op vakanties. Natuurlijk speelden wij daarom ook graag mee! De eerste ronde was ik cupido en als cupido mocht ik twee personen verlieft maken, werd één iemand dan vermoord? Dan ging de andere helaas ook dood… en de tweede ronde was ik een weerwolf en was mijn taak was om alle burgers te vermoorden, samen met mijn mede weerwolven.. helaas werd ik in ronde 1 door alle burgers uit het spel verbannen, ze vertrouwden mij niet.. en terecht.. haha! De rest ging verder om de overige weerwolven te ontdekken. Nogmaals een leuk spel voor minimaal 8 personen om te spelen. Na de lunchpauze gingen we nog op een laatste uitstapje van de week, we gingen namelijk naar WeJump! Even onze energie kwijt, want na heel de dag binnen zitten waren de kinderen echt toe aan iets sportiefs. Ze lieten de leukste, gekste kunstjes zien. Bang zijn ze zeker niet! filmpje is te zien op onze social media. Wij sprongen het weekend in, tot volgende week!

 

 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches