Sportstuif is als medewerker een fijne werkplek. Iedere dag sportief en buiten met de kinderen. Kinderen ervaren op deze manier echt de vrijheid van het buiten spelen.

Luc Luc
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Zomervakantie! Week 31 tot 34 - 2023

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang in de zomervakantie? Bekijk hieronder de activiteiten en uitstapjes van week 31 t/m 34! 

  • Week 31: Verstop spellen, Monkey town, WeJump
  • Week 32: Buitenspeeltuin Leonardus, Kidsplaza, Ezelen
  • Week 33: Speeltuin Helmond West, Hemelrijk, WeJump, Color Run
  • Week 34: Voorbereidingen na de vakantie

Week 31: 31 juli – 4 augustus
We begonnen de week bij team Helmond Brandevoort waar we met de kinderen verschillende activiteiten hebben ondernomen in de ochtend zoals Kubb. Dit is een Zweeds spel waarbij je de houten blokken van de tegenstander om moet gooien en vervolgens de koning, dit allemaal met houten blokken en stokken. Na het middageten zijn we in de auto gestapt en richting gymzaal de Veste gereden. In deze zaal hebben de kinderen 10 tellen in de rimboe en buskruit gespeeld, dit beide zijn verstop spellen. De kinderen deden enthousiast mee en vonden het erg leuk om te doen! Niet alleen het verstoppen zelf maar ook de zoeker zijn. Na het harde verstop en zoek werk hadden de kinderen ook nog tijd om vrij te spelen. Er was een nieuwe dag aangebroken en ook nu gingen wij naar team Helmond Brandevoort. De ochtend begonnen we met het spel verstoppertje op het grote terrein van Brandevoort. De kinderen deden enthousiast mee evenals de Sportstuif juffen. Het niet kennen van de namen maakte het moeilijker om de kinderen af te buten, maar dit heeft de pret niet bedorven! In de middag zijn we samen met team Brandevoort naar Monkey Town Mierlo vertrokken. Hier konden de kinderen lekker hun gang gaan en plezier maken. Er werd verstoppertje gespeeld, trampoline gesprongen en van de glijbanen afgegaan! De Sportstuif juffen gingen natuurlijk ook mee het klimrek in wat voor nog meer plezier zorgde. Inmiddels was de donderdag aangebroken en gingen we naar team Geldrop deze keer. Ook hier hebben we verstoppertje gespeeld. Het is leuk om te zien hoeveel plezier de kinderen beleven aan dit spel. Vervolgens zijn we vertrokken naar WeJump Helmond waar de kinderen lekker hun energie kwijt konden op een regenachtige dag, van trucjes tot trefbal. Maar aan al het leuke komt een eind en gingen wij ook weer terug richting de BSO.

  

Week 32: 7 augustus – 11 augustus
Er was weer een nieuwe week aangebroken met beter weer dan voorgaande week. De week begonnen wij bij team Helmond Brandevoort. Samen zijn we naar buitenspeeltuin Leonardus Helmond gegaan waar ook team Helmond de Braak was. De kinderen hebben heerlijk kunnen spelen buiten, ze hebben zelfs gesport bij de buiten gym. Naast het spelen en sporten hebben de kinderen hard hun best gedaan met bouwen. Jammer genoeg was het bouwwerk omgegooid door andere kinderen waardoor het niet op de foto is gezet. Er was weer een nieuwe dag aangebroken. In de ochtend zijn we vertrokken naar Kids Plaza. Hier hebben de kinderen heerlijk gespeeld. Geklommen, gegleden van de glijbanen, gebouwd, trampoline gesprongen en verstoppertje gespeeld. Al met al hebben we plezier gemaakt en werd er veel gelachen! In de middag zijn we teruggereden naar Beek en Donk waar er geluncht is en nog het spel Ezelen hebben gespeeld. De bal werd tegen de muur gegooid en mocht één keer stuiteren voordat hij gevangen moest worden. Gebeurd dit niet? Dan krijg je een letter. Dit gaat door totdat iemand het volledige woord ezelen heeft. Na deze leuke dagen was de week weer voorbij.

 

Week 33: 14 augustus - 18 augustus
Het mooie weer heeft zich voortgezet naar de nieuwe week en deze begonnen wij bij team Helmond Brandevoort. Gezamenlijk zijn wij naar Speeltuin Helmond West vertrokken waar ook team Helmond de Braak aanwezig was. De kinderen hebben lekker kunnen spelen en gelukkig konden de kinderen ook met water spelen, het was warm! Er werd geklomen, gegleden van de glijbanen, gesport, geschomeld en gespeeld met water. De kinderen hebben samen veel plezier gemaakt! Aan het einde van de middag was het tijd om weer terug te gaan naar de BSO. Hier werd hard gepuzzeld aan de 3D eifeltoren. Het resultaat was prachtig. Woensdag was het tijd om naar Hemelrijk te gaan. We begonnen met het zoeken naar goud en dit hebben we zeker gevonden! Vervolgens zijn we de rest van het park gaan verkennen waarbij de waterglijbaan erg populair was bij de kinderen. Samen of alleen gingen ze van deze glijbaan af met een grote glimlach. Natuurlijk zijn we ook van de achtbaan afgeweest! We moesten even wachten, maar dit was zeker de moeite waard, de kinderen hadden een grote glimlach op hun gezicht. Natuurlijk werd er ook geklommen, gegleden, gesprongen op de grote springkussens en veel gerend. De kinderen hebben veel plezier gehad! Moe en voldaan keerden we terug naar de BSO. De donderdag was aangebroken. Met de kinderen zijn we naar team Helmond Brandevoort vertrokken om samen met hen naar WeJump Helmond te gaan. Hier konden de kinderen hun energie kwijt! Van Salto's maken tot trefbal spelen, het is allemaal gedaan. De leuke dag was nog niet afgelopen, want er stond in de middag ook nog een Color Run gepland. De kinderen vonden het geweldig! Tijdens het rennen van het rondje werd er poeder naar hen gegooid, ze zaten helemaal onder het kleurenpoeder. Maar de kinderen mochten uiteindelijk ook nog zelf met poeder gooien waardoor wij ook onderzaten aan het einde van de dag. Moe en voldaan van de drukke dag zijn we teruggekeerd naar de BSO. De hele auto was vol met mooie kleuren en kon een wasbeurt gebruiken. 

  

Week 34: 21 augustus - 25 augustus
Deze week waren wij druk bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe start dat plaats gaat vinden na de vakantie. Zo zijn we druk bezig geweest met het bedenken van nieuwe sportactiviteiten en evenementen, maar ook met de planning en indeling van de groep en administratieve werkzaamheden. Wist je dat we bijna elke week een activiteit organiseren voor kinderen uit de omgeving? Deze activiteiten kun je vinden op onze website: KLIK HIER om alvast een kijkje te nemen en meld je alvast aan! Zijn jullie al enthousiast geworden van onze BSO of wil je misschien wel een proefdag om te kijken of het iets is voor uw kinderen? Neem dan gerust contact met ons op via ons mail adres of via het contact formulier. 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches