Een super leuke BSO, waarbij de aandacht ligt op sport en spel activiteiten voor basisschoolkinderen in gemeente Beek en Donk! Enthousiast team met aandacht voor het kind!

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

We Jump, Flagfootbal, Koningsdag! Week 17 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 17, waaronder We Jump, Flagfootbal, Koningsdag en nog veel meer!
 

Maandag 24 april
De eerste dag van de mei vakantie is begonnen! Helaas was het een regenachtige koude dag. Dat is iets wat we niet graag zien bij Sportstuif, maar… niet getreurd voor de kinderen, want we hadden een kei leuk binnen alternatief. Een deel van de kinderen bleef alleen in de ochtend. We begonnen de dag rustig met kleine spelletjes zoals; wat ben ik, galgje en Jenga. Toen we eenmaal compleet waren, gingen we gezellig fruit eten met z’n allen. We hadden namelijk al onze energie nodig om naar ‘’WE JUMP’’ te gaan! Als het fruit op was gingen we snel de Sportstuif auto in om vervolgens naar We jump te rijden. Eerst bespreken we de regels en zoeken we een plekje uit om te zitten en daarna mochten de kinderen lekker los gaan op de trampolines. Bij dit trampoline park had je een grote springhoek waar je van af kon springen, dit was best wel hoog! Erg knap dat de meeste kinderen dit durven. Naast dat je een grote springhoek had, had je ook nog een trefbal hoek, waar we een potje deden trefballen tegen elkaar. Na ongeveer 1,5 uur later was het weer tijd om terug te gaan naar de BSO, waar een deel van de kinderen alweer opgehaald worden door de verzorgers. Nadat de kinderen waren opgehaald, gingen we een andere Sportstuif locatie bezoeken en gingen we gelijk even mee lunchen. Na de lunch waren we van plan om naar Monkeytown te gaan. Dat is wel even boffen voor de kinderen van Beek en Donk, die in de ochtend ook al een leuk uitje hadden! Niet alleen de kinderen maar ook de leiding gingen even mee klimmen en klauteren in het speelparadijs. We konden niet al te lang blijven, aangezien sommige kinderen wat eerder opgehaald werden. Zelf moesten we ook terug zijn op de BSO om alle fiets versier pakketten uit te delen aan kinderen die mee gingen doen met de wedstrijd van donderdag. Voor de eerste dag van de mei vakantie, is deze dag zeker geslaagd!

  

Dinsdag 25 april
De tweede dag van de mei vakantie is van start gegaan. We waren al vroeg begonnen bij Sportstuif. Vandaag hadden we afgesproken om naar locatie Sportstuif Someren te gaan. Het is toch altijd wel even spannend voor de kinderen om naar een andere Sportstuif locatie te rijden, maar al gauw vinden ze hun draai daar. In de ochtend werd er lekker geknutseld en getekend tot het fruit moment. We besloten om tijdens het fruit moment naar buiten te gaan om heerlijk in het zonnetje te eten. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteiten van vandaag namelijk; ‘’unihockey en flagfootbal.’’ Dit waren twee spellen die nog niet veel kinderen gespeeld hadden bij Sportstuif. De groepen werden verdeeld in twee. Groep 1 t/m 3 mocht beginnen met flagfootbal en groep 4 t/m 8 met unihockey.  Voor de groep 1 t/m 3 hadden we een variant van flagfootbal gespeeld namelijk een soort kat en muis spel. De bedoeling was dat team rood bijvoorbeeld alle blauwe lintjes ging afpakken bij team blauw en team blauw bij team rood. Het team dat als eerste alle lintjes had verzameld, die was de winnaar. Dit deden we zo’n 4x tot we gingen wisselen van groep. De groep 4 tot 8 was daarna aan de beurt. Bij deze groep hadden we een soort rugby variant ervan gemaakt. Het was een lastig spel, maar zeker leuk om wel eens geprobeerd te hebben. Je moest 3 x overspelen, als dat was gelukt (zonder de grond te raken) dan moest je gooien naar iemand die in het aangegeven vak stond (de finish), als diegene hem dan ving had je een punt verdient. Echter.. als je rode of blauwe lintje werd afgepakt moest je de bal geven aan de tegenstander. Je moest dus snel schakelen, rennen en overspelen naar je teamgenoten.. en natuurlijk ook vangen! Na de activiteit zijn we weer terug gegaan naar de BSO in Beek en Donk. De kinderen die meegingen hadden namelijk een halve dag op de BSO en gingen daarna weer lekker naar huis!

 

Woensdag 26 april
Deze woensdag waren er bij ons geen kinderen op de BSO. Normaal op een woensdag is er altijd een woensdagmiddag activiteit voor kinderen uit omgeving Laarbeek. Deze gaan na de vakantie weer van start. Wel waren we bezig met de voorbereidingen voor koningsdag. De rest van de dag hebben de medewerkers een vrije middag gehad!



Donderdag 27 april
Het is een oranje donderdag vandaag, namelijk Koningsdag! Namens Sportstuif hadden we ervoor gekozen om vandaag iets te organiseren voor kinderen uit de omgeving. Dit om ze kennis te laten maken met wie wij zijn en wat wij doen. De dag begon al vroeg vandaag met het versieren en het klaarzetten van het materiaal. Rond half tien kwamen de eerste kinderen al aangefietst.. en niet zomaar met een fiets.. nee.. ze hadden de fietsen prachtig versierd! Tijdens deze dag hadden we namelijk ook een wedstrijd: ‘’best versierde fiets’’ Hier kon je afgelopen week een gratis pakket van ophalen bij ons op locatie. We hadden hier drie winnaars van uitgekozen, deze winnaars kregen een voucher mee waaruit ze konden kiezen uit drie prijzen, nogmaals gefeliciteerd! Naast dat je iets kon winnen met de versierde fietsen, kon je ook mee doen met een loterij! ‘’De uitslag van de loterij wordt nog bekend gemaakt.’’ De rest van de ochtend waren er allerlei leuke ‘’Hollandse activiteiten’’ te spelen. Zo hadden we springkussens, koekhappen, blikken gooien, cornwall, spijkerpoepen en diabolo! Naast de activiteiten werd er ook gezorgd voor eten en drinken, werd er een terrasje gecreëerd voor de ouders en werd er voldoende informatie uitgewisseld aan ouders/verzorgers van de kinderen. Gedurende de dag, kwam de pers van Mooi Laarbeek nog even langs. Ze waren erg enthousiast over onze organisatie en vroegen aan ons of wij een klein stukje konden vertellen over de BSO, dit deden wij natuurlijk met veel plezier! Benieuwd naar het interview? Klik dan hier! Rond half 12 gingen we langzaam afbouwen en opruimen. Het was een fantastische ochtend, het weer was TOP en de opkomst was groter dan verwacht! Uit reacties van ouders, hadden de kinderen het ook erg naar hun zin en daar doen wij het uiteindelijk allemaal voor!

  

Vrijdag 28 april
Na een heerlijke dag gisteren was het vandaag tijd om alle cadeaubonnen op te halen voor de winnaars van koningsdag. Ben jij nou benieuwd of je gewonnen had? Neem dan even een kijkje op onze socials Instagram of Facebook! Wist je dat je bij Sportstuif twee gratis proefdagen kunt aanvragen? We zijn erg flexibel en denken graag met je mee. Binnenkort komen er weer nieuwe tegels online op de website van http://www.samenbijsportstuif.nl waar kinderen zich gratis voor kunnen aanmelden. Houd onze socials dus goed in de gaten. Voor meer informatie kunt u ons ook altijd mailen naar; Beekendonk@sportstuif.nl

 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches