Een superleuke BSO waarbij kinderen zich uit kunnen leven door middel van sportieve activiteiten! Enthousiast team die elke dag weer klaar staan voor zowel de kinderen als de ouders!

Jessica Jessica
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Weerwolven, Archery Tag en Pietenpret! Week 48 - 2023

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Weerwolven, Archery Tag en Pietenpret. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 27 november
De maandag was aangebroken wat betekend dat wij als Sportstuif Beek en Donk weer aan de slag mochten. We hadden een leuke planning voor de maandag. Vol goede zin vertrokken we om de kinderen op te halen. Toen de kinderen op de BSO kwamen stond er een verassing klaar, Sinterklaas was namelijk langs geweest. Na het fruit eten was het tijd om de cadeautjes open te maken en we hadden het spel Weerwolven met uitbreidingen gekregen! Dit spel konden we meteen spelen. De groep werd opgedeeld, een helft mocht de stoelendans en Just Dance gaan doen en de andere helft ging het spel Weerwolven spelen. De stoelendans werd enthousiast gedaan door de kinderen. Lekker in beweging zolang de muziek aan stond en zodra deze stopte wisten ze niet hoe snel ze op de stoel moesten zitten. Dit ging er fanatiek aan toe! Na een aantal potjes was het tijd om Just Dance te gaan doen. Om de beurt mochten de kinderen een nummer kiezen om op te dansen. De kinderen vinden dit altijd leuk om te doen en doen dan ook enthousiast mee. Bij Weerwolven ging het er ook fanatiek aan toe, maar op een andere manier. Ze moesten slim spelen en onopvallend zodat ze niet verraden wie ze zijn in het spel. Na drie potjes te hebben gespeeld was het tijd om aan te sluiten bij Just Dance. Aan het einde werden er ook pepernoten uitgedeeld in plaats van het koekje aangezien het Sinterklaas was!

 
 

Dinsdag 28 november
Het was dinsdag, een koude dag. Ondanks dat het koud was zijn we lekker naar buiten gegaan en hebben we archery tag gespeeld in het Sinterklaas thema. De kinderen moesten richten op de plaatjes van Sinterklaas. Voor de meeste kinderen was dit een nieuwe activiteit en ze hadden er zin in. In het begin was het lastig hoe je de pijl goed op de boog kon houden om te richten, maar oefening baart kunst zeggen ze en dit is dan ook gebleken. Aan het einde van de activiteit kon iedereen dit zelf zonder de hulp van de Sportstuifjuffen. Als kers op de taart mochten de kinderen ook nog op de Sportstuifjuf schieten. Dit vonden de kinderen het leukste van de hele activiteit! Tijdens de activiteit waren de kinderen zeer geconcentreerd bezig. Na de activiteit hadden de kinderen om vrij te spelen en werd er van alles gedaan, van knutselen tot het bouwen met Lego.

  
 

Woensdag 29 november
Het was eindelijk zover, het was de dag van de Pietenpret. Samen hebben we hard toegewerkt om dit tot een succes te brengen en het was dan eindelijk zover. Maar eerst was het tijd om de kinderen op te halen van school en samen te lunchen. Nadat we de buik gevuld hadden was er vrije tijd voor de kinderen, om 14.00 uur vertrokken we richting de gymzaal De Klumper in Lieshout. Samen met ouders en onze kinderen hebben we de Pietenpret klaargezet. Langzaam stroomde de kinderen binnen en was het tijd om te beginnen! Als warming-up speelde we stoomboot tikkertje. Er waren vier pietentikkers die de stoomboot moesten vullen door de andere pieten (kinderen) te tikken. De kinderen begonnen enthousiast met rennen, zowel de tikkers als de andere renden hard. De stoomboot vulde zich tot die helemaal vol was. Na de warming-up was het tijd voor het enige echte pieten parcours. Er werd geklommen over daken, van dak tot dak gesprongen, pakketjes in de schoorsteen gegooid en over gezwaaid. Elke keer dat de kinderen het parcours volbracht hadden kregen ze een roetveeg. Aan het einde van de activiteit hadden we echte roetveeg pieten! De kinderen hadden enorm veel plezier in het parcours. We zagen allemaal lachende gezichten. Aan het einde kregen de kinderen ook een echt pietdiploma. Het was een geslaagde eerste editie van de Pietenpret!

 
 

Donderdag 30 november
De donderdag was aangebroken en vandaag stond in het teken van Sinterklaas. Rommelpiet was namelijk op bezoek geweest en had een puinhoop gemaakt in de kantine, maar ook had een cadeau en gedicht voor ons achtergelaten. Samen met de kinderen hebben we het gedicht gelezen en hierin stond dat we gezamenlijk moesten opruimen. Dit hebben we dan ook meteen gedaan met elkaar. Hierna was het tijd om de cadeaus uit te pakken, een bal en Gravitrax! Wat zijn de kinderen hier ontzettend blij mee. Na het opruimen en cadeaus uitpakken was het tijd om te beginnen aan de activiteit Sinterklaas memory estafette. De kinderen werden in twee teams verdeeld en moesten zo snel mogelijk alle memory setjes verzamelen. Er werd hard gerend en nagedacht over waar de kaartjes lagen. Ook werd er goed samengewerkt door te zeggen welke kaartjes ze hadden omgedraaid. Na veel rennen had een team dan toch echt gewonnen. Na al dit harde werken hadden de kinderen wat lekkers verdient, Rommelpiet had niet alleen cadeaus achtergelaten maar ook snoepgoed. De kinderen hebben hiervan gesmuld!

  
 

Vrijdag 1 december
Het was alweer de laatste dag van de week en ook vandaag had Sinterklaas een cadeau gebracht op de BSO. Na het eten van de lunch mochten de kinderen het cadeau uitpakken en er zat air hockey in! De kinderen waren enthousiast en wilden dit graag spelen, wij als Sportstuifjuffen hebben hier natuurlijk voor gezorgd en hem in elkaar gezet. Samen met de kinderen gingen we dit spel spelen. Dit was erg leuk om te doen! Vervolgens hadden de kinderen de tijd om vrij te spelen en werd er gekleid. Later in de middag was het tijd om pepernoten te bakken. Samen met de kinderen hebben we het pepernotendeeg gemaakt, de pepernoten gevormd en in de oven gestopt. Nu was het tijd om te wachten in de heerlijke geur van de pepernoten. Tijdens het wachten gingen we verder met de klei en de lego. Na vijftien minuten was het eindelijk zover de pepernoten mochten de oven en moesten nog even afkoelen. De pepernoten waren afgekoeld wat betekend dat we heerlijk konden smullen van de pepernoten. Dit was het einde van onze week, tot volgende week!

 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches