Mijn dochter zit hier op de BSO en heeft het ontzettend naar haar zin! De begeleiders zijn geweldig en houden de ouders up to date aan het einde van de dag wat ze allemaal hebben gedaan qua activiteiten. De kinderen zijn veel in beweging wat erg belangrijk is. Ga zo door!

Manolya Yesil Manolya Yesil
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Water twister, Vos kom uit je hol en Kinderfeestje! Week 37 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 37, waaronder Water twister, Vos kom uit je hol en een Kinderfeestje.

Maandag 11 september
Het weekend was weer voorbij en de maandag kon weer beginnen, met nog steeds het warme weer. Vandaag waren we in de tweede kantine van Sparta’25 bij de kleedlokalen. De kinderen vonden het leuk om een keer ergens te zijn dan normaal tijdens de BSO. Na het fruitmoment kon de pret beginnen, de water twister stond klaar voor gebruik! Naast water twister kon er verstoppertje worden gespeeld in het donker. De kinderen waren erg enthousiast voor beide spellen! Bij water twister konden de kinderen heerlijk afkoelen en verstoppertje in het donker geeft toch net een andere ervaring dan normaal verstoppertje. Het verstoppen en zoeken werd spannend en moeilijk tegelijkertijd! Het was een geslaagde middag!

 

Dinsdag 12 september
Vandaag was het gelukkig een stuk koeler na de regenbuien. Met het fruit voorgesneden konden we de kinderen ophalen. Toen de kinderen terug waren op de BSO was het tijd om het fruit op te eten en vervolgens door te gaan naar de activiteit. Vandaag speelden we Vos kom uit je hol! Dit is een leuke tik spel waarbij er een vos is en de rest zijn konijnen. De konijnen hebben hun eigen hol (hoepels) net als de vos. Als de vos ligt te slapen gaan de konijnen uit hun hol en roepen naar de vos: Vos kom  uit je hol! Wanneer de vos wakker wordt probeert hij de konijnen te tikken voordat ze terug zijn in hun hol. Dit spel werd enthousiast gespeeld door de kinderen! Ze wilde wel graag de naam van vos veranderen naar Cobra kom uit je hol! Wat een creativiteit hebben de kinderen. De Cobra en de konijnen konden beide hard rennen, soms lukte het de kinderen om niet getikt worden. Het was een geslaagde activiteit.  

 

Woensdag 14 september
Het was alweer woensdag, het midden van de week. Vandaag stond er een kinderfeestje op de planning samen met Sportstuif Gemert, want ook dit verzorgen wij als Sportstuif. Maar eerst was het tijd om de kinderen op te halen en samen met hen een boterham te eten. Na het eten was het tijd voor een van de Sportstuif juffen om naar het kinderfeestje te gaan, de andere bleef op de groep. Bij de BSO waren we creatief geweest en hebben we veel geknutseld. Maar natuurlijk zijn we ook naar buiten geweest en hebben o.a. tikkertje gespeeld. Bij het kinderfeestje was het erg gezellig en hebben de kinderen genoten van het boksen, lasergamen en knotshockey. De kinderen van het feestje hadden er enorm veel zin in en hebben alle activiteiten vol enthousiasme gespeeld! Er werd geluisterd naar de uitleg en daarna konden ze enthousiast van start gaan! Natuurlijk was er ook een pauze met ranja en een zakje chips. Op het einde kregen ze zelfs een Sportstuif goodiebag. Wat was het een feest vandaag!

 

Donderdag 15 september
Het einde van de week kwam alweer inzicht, de donderdag. Bij het ophalen van de kinderen hadden wij in de gaten dat de kinderen moe waren van de lange schooldag. De kinderen kregen dan ook eerst vrije tijd om zelf te doen wat ze wilde. De een ging knutselen, de ander ging met clicks aan de slag. Na de vrije tijd was het toch echt tijd om naar buiten te gaan voor de activiteit, voetbal estafette! De kinderen moesten door hoepels heen, slalommen, springen en uiteindelijk een pion proberen om te trappen met de bal. Ondanks de vermoeidheid van de kinderen waren ze erg fanatiek en wilde graag winnen. We hebben de estafette twee keer gedaan en beide teams hebben een keer gewonnen. Nu was de energie toch echt op en gingen we terug naar binnen waar de kinderen nog vrije tijd hadden tot de ouders er waren.

 

Vrijdag 15 september
De vrijdag was aangebroken, het einde van de week alweer. Vandaag was de dag van creativiteit van creatieve spellen tot het bouwen van een robot met clicks. Ook hebben we een ouderwetse wedstrijd sjoelen gehouden. Wat vonden de kinderen dit leuk! Het blijft een leuk spel om te spelen voor zowel jong als oud. Na al deze leuke activiteiten was het tijd om de buiten activiteit te doen, stand in de mand. Dit is een spel waarbij een kind de bal heeft en hard roept: Stand in de mand en de bal is voor …! Hierbij noemen ze natuurlijk een naam, de genoemde naam moet zo snel mogelijk de bal pakken en hard STOP! roepen terwijl de andere kinderen wegrennen. Alle kinderen moeten stil gaan staan met hun benen wijd. Nu mag het kind met de bal proberen door iemand anders zijn benen te rollen. Het was een leuk spel en vooral het hard mogen roepen 😉. Het was weer een geslaagde afsluiting van een mooie week.

 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches