Super leuke sport en spel activiteiten.

Rudy Rudy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Wat ben ik, Kidsplaza, Ezelen! Week 15 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 15, waaronder wat ben ik, kidsplaza, ezelen en nog veel meer!
 

Maandag 11 april
GESLOTEN wegens  2e paasdag
- Paaseieren actie is bekend gemaakt. Het waren 136 eieren! De winnaars zijn inmiddels al langsgeweest en hadden de prijs opgehaald! Nogmaals, gefeliciteerd!


 

Dinsdag 12 april
We zijn weer bijgekomen van een heerlijk lang paasweekendje. De dag begon bij Sportstuif al lekker vroeg want er was een studiedag op een van de scholen. Wist je dat we de hele dag open kunnen zijn met een studiedag? Zo waren we al om half 8 te vinden bij ons op locatie. De kinderen kwamen nog met slapende oogjes binnengelopen. Tijd om ze even wakker te schudden met wat leuke kleine spelletjes! Zo begonnen we met het reactie vermogen te testen met het spel ‘’Halli Galli’’ en hadden we daarna ‘’Wat ben ik’’ gespeeld! Na deze spellen was het tijd om even wat te drinken en om fruit te eten. De kinderen hadden geluk vandaag want de kantine moest helemaal schoongemaakt worden en dat betekende dat we de kinderen even naar een andere locatie brachten namelijk; Kidsplaza! Dit vonden de kinderen super leuk. Er was nog een andere Sportstuif locatie aanwezig bij Kidsplaza, dus de kinderen konden gezellig met elkaar spelen. Niet alleen de kinderen speelden met elkaar, maar de medewerkers deden ook gezellig mee! Zo speelden we ‘’afpakkertje, 10 tellen in de rimboe en verstoppertje!’’ en gingen we natuurlijk ook van de glijbanen. Tussendoor konden de kinderen als ze wilden even een pauze nemen om te drinken. We hadden op het einde ook nog allemaal mooie kunstwerken gebouwd met de legoblokken! Kortom een leuke studiedag voor de kinderen, waar ze even lekker hun energie kwijt konden.

  
 

Woensdag 13 april
Het is alweer woensdag en op de woensdagen organiseren wij altijd activiteiten voor iedereen uit de omgeving. Zo hadden we ‘’Super Mario trefbal’’ op het schema staan voor vandaag. Helaas door te weinig aanmeldingen en het slechte weer hebben we deze activiteit moeten skippen. Dat betekent niet dat wij natuurlijk niets meer doen die dag. We besloten daarom om naar een andere Sportstuif locatie te rijden. Hier gingen we de kinderen mee ophalen van de scholen. De kinderen vonden dit super fijn, want iedereen kon mee in de auto en hoefde een keer niet te lopen. Als we de kinderen opgehaald hadden van school gingen we eerst nog even gezellig lunchen met z’n allen. Ieder mocht zitten aan zijn/haar groepje met een pedagogisch medewerker erbij. Even gezellig kletsen over de schooldag van vandaag en over andere leuke onderwerpen.

Ondertussen zijn wij ook nog flink bezig met het promoten van koningsdag in Beek en Donk! Heb jij onze poster al zien hangen in de omgeving? Tijdens deze feestelijke oranje dag willen wij als BSO Sportstuif Beek en Donk ook samen met jullie iets gaan doen! We nodigen jullie uit op donderdag 27 april op onze locatie bij voetbal vereniging Sparta'25. Tussen 09:30 en 11:30 kunnen alle kinderen (gezellig samen met ouders, vrienden en familie) gratis deelnemen aan Oud Hollandse Spelen. Denk hierbij aan onder andere koekhappen, spijkerpoepen en blik werpen maar verheug je ook op springkussens! 

Tijdens deze feestelijke oranje ochtend maken we ook de winnaar bekend met de beste versierde (oranje) fiets! Eerder in de week kan je namelijk een Sportstuif Fietsversier pakketje komen ophalen. Deze zit vol met (oranje) versiersels om je fiets super mooi te maken in het Koningsdag thema. Hieronder de momenten waarop je de pakketten kan ophalen (bij Sportstuif Beek en Donk):

Maandag 24 april tussen 16:00 en 18:00

Dinsdag 25 april tussen 16:00 en 18:00

Naast de leuke activiteiten en het aanschouwen van de versierde fietsen zal er gezellige muziek zijn, een (gratis) loterij en heel veel plezier! Zien we jullie ook? Meld je aan via: https://samenbijsportstuif.nl/oud-hollandse-spelen

 
 

Donderdag 13 april
Het beloofd een mooie zonnige donderdag te worden. Vandaag gingen we de kinderen ophalen op basisschool De Raagten in Beek en Donk. De kinderen kwamen naar het verzamelpunt. Als we compleet waren dan gingen we richting onze blauwe auto. Na aankomst op de BSO, mochten de kinderen nog even vrij spelen. Ondertussen deden we het fruit voorbereiden en de ranja klaarzetten. Voordat er bij ons gegeten wordt, moeten de kinderen altijd eerst hun handen wassen. De muziek stond zachtjes aan en het was tijd om te smullen met z’n allen.  Na het fruit eten was het tijd om heerlijk naar buiten te gaan in het lekkere zonnetje. We gingen de activiteit doen van vandaag en dat was; ‘’Ezelen’’. Het doel van het spel was: om de bal tegen de muur te gooien. Deze mocht dan 1 keer terug stuiteren op de grond. Dan moest de volgende de bal vangen en ook weer gooien. Vang je de bal niet, stuitert die teveel of gooi je niet tegen de muur? Dan was je af en kreeg je de eerste letter van ‘’EZEL’’ achter je naam. Wie er als eerste ‘’EZEL’’ achter zijn/haar naam had, die was als eerste af.. etc… Na ezelen gingen we door met het spel ‘’10 tellen in de rimboe’’ en hadden we daarna nog wat ben ik gedaan!

  

 

Vrijdag 14 april
Het is alweer vrijdag… tjongetjonge, wat gaat de week toch weer snel voorbij! Net als woensdag gingen we vandaag langs bij Sportstuif Helmond de Braak. De kinderen werden eerst allemaal opgehaald van school en gingen daarna zoals gewoonlijk met z’n allen gezamenlijk lunchen. Wat was het een gezellige dag vandaag. Iedereen had zin om lekker buiten te spelen! Bijna de hele dag waren we daarom ook buiten te vinden. Zo werd er onderling gevoetbald, getennist, lieveheersbeestjes gezocht en gespeeld met vriendjes en vriendinnetjes! Rond drie uur gingen we nog even fruit eten met wat drinken erbij! Daarna was het tijd voor de dagelijkse activiteit. De groepen werden in twee gesplitst. De ene groep deed de activiteit; ‘’Steen, papier, schaar estafette’’ en de andere groep deed verschillende soorten tik spelletjes. Na de tik spellen werd er nog afgesloten met een potje trefbal! Het was weer een leuke week bij Sportstuif Beek en Donk. Ben je benieuwd wat voor activiteiten we volgende week gaan doen? Hou dan onze website https://samenbijsportstuif.nl/beek-en-donk in de gaten!

 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches