Elke dag weer leuke sportieve maar ook creatieve activiteiten! Het team organiseert ook in de vakanties leuke uitjes. top!

Do Do
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voetbal, Fruit Ninja en Trefbal! Week 8 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Voetbal, Fruit Ninja en Trefbal. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 19 februari
De Carnavalsvakantie was alweer afgelopen, dit betekent dat we de kinderen weer mochten ophalen van school. Zoals altijd waren de kinderen enthousiast bij binnenkomst. Eerst was er de tijd om even vrij te spelen voor het fruitmoment. Na het fruitmoment was het tijd om naar buiten te gaan. Vandaag werd de groep in tweeën gesplitst: een helft ging aan de slag met voetbal, de andere helft mocht aan de slag met het jungle spel. Het voetballen was niet alleen een partij, maar er werd ook getraind op techniek. De kinderen moesten dribbelen om de pionnen heen om vervolgens te schieten op goal. Na de oefeningen was het tijd om te beginnen aan de partij. Er werd fanatiek gevoetbald en ze wilden elkaar niet laten winnen. Bij het jungle spel waren ze ook fanatiek bezig. In twee groepen moesten zij proberen de aap of de leeuw te redden door samen te werken. De kinderen vonden het geweldig dat ze een dier moesten redden. De jungle moest getrotseerd worden om de leeuw of de aap te kunnen redden. Na de reddingsactie was het tijd om naar binnen te gaan en nog vrij te spelen.

  
 

Dinsdag 20 februari
Het was dinsdag en vandaag stond een nieuwe activiteit op het programma, Fruit Ninja. Maar eerst was het tijd om lekker het fruit te eten. Met de buiken vol konden we van start gaan met de activiteit. In de cirkel stond een tikker met alle kaartjes die de ninja’s moesten pakken. Alle ninja’s stonden bij hun eigen pion. De ninja’s rennen naar de cirkel waar de tikker staat en proberen een kaartje mee te nemen zonder getikt te worden. Als ze wel worden getikt moet het kaartje worden teruggelegd. Op de kaartjes staat fruit, een ninja of een schaal met fruit. De laatste twee zijn speciale kaarten waarmee je een actie kon doen. De kinderen vonden het een geweldig spel. De ninja’s probeerde zoveel mogelijk kaartjes te verzamelen en de tikker probeerde dit natuurlijk tegen te houden. Als alle kaartjes op waren werd er gewisseld van tikker zodat iedereen aan de beurt kwam. Er werd fanatiek gespeeld en gelachen. De kinderen gingen helemaal op in het spel. Nadat iedereen geweest was, was het tijd om naar binnen te gaan. Het begon ook steeds harder te waaien waardoor de kaartjes wegvlogen.

  
 

Woensdag 21 februari  
De kinderen waren vroeg uit van school, dus gingen we gezamenlijk lunchen. Na de lunch was het tijd om naar de opendag van Sportstuif Gemert te gaan. Hier konden de kinderen van alles doen van het springen op een springkussen tot aan boksen en lasergamen. De favoriet van de kinderen was toch wel het springkussen; hier waren ze niet bij weg te krijgen. Ze hadden enorm veel plezier! Helaas was het ook tijd om terug te keren naar de BSO, er stond namelijk ook een kinderfeestje op de planning. De kantine werd omgetoverd tot een ware battle arena. Met het kinderfeestje gingen we namelijk lasergamen en een Nerf battle houden. De kinderen van het feestje kwamen binnen en natuurlijk moesten we eerst een verjaardagsliedje zingen. Vervolgens begonnen we met het lasergamen waarbij twee teams tegen elkaar strijden. Er werd gerend, ontweken en geschoten. De kinderen vonden dit ontzettend leuk en kregen het hier dan ook hartstikke warm van. Na twee rondes lasergamen was het tijd voor een pauze om even bij te komen. Na de pauze was het tijd om te beginnen aan de nerf battle waarbij de kinderen moesten proberen de vlag van de tegenstander te veroveren. Het was een spannende strijd aangezien beide teams het hartstikke goed deden. Uiteindelijk was de vlag gevonden! De kinderen waren moe en voldaan van de activiteiten. Het was een geslaagd feestje.

  
 

Donderdag 22 februari
Het was inmiddels donderdag. Het begon als een regenachtige dag, maar gelukkig werd het droog en konden we naar buiten met de kinderen. Er stonden trefbal spellen op het programma. We startten met kringtrefbal. In een cirkel stonden vier kinderen, daar omheen stonden de rest van de kinderen met de ballen. De buitenste kinderen moesten proberen de kinderen het midden af te gooien. Trefbal vinden de kinderen altijd leuk om te spelen en deze variant kenden ze nog niet wat het extra leuk maakten. De kinderen in het midden moesten hard ontwijken om niet geraakt te worden terwijl de kinderen aan de buitenkant de ballen zo snel mogelijk pakten en weer weggooiden. Het was een dynamisch spel. Na dit gedaan te hebben gingen we over op gewoon trefbal. De teams werden gemaakt en het spel kon beginnen. De ballen werden hard gegooid en waren dan ook moeilijk te ontwijken. Ook de Sportstuifjuffen deden mee en streden tegen elkaar. Er werd plezier gemaakt met elkaar. Er werden inmiddels al kinderen opgehaald en zijn dan ook naar binnen gegaan.

  
 

Vrijdag 23 februari
De laatste dag van de schoolweek stond alweer voor de deur. Ook vandaag was het eerst gezellig lunchen met de kinderen. Vervolgens hadden de kinderen vrije tijd om samen te spelen. Er werd van alles gedaan zoals loomen. Wie kan de langste slinger maken? Het was tijd om fruit te gaan eten, de bordjes werden goed gevuld en er werd gesmuld van het fruit. Na het smullen kon de activiteit beginnen, figuren maken. De kinderen moesten op zoek naar figuren die verstopt lagen. Als deze gevonden was moesten ze vervolgens met elkaar het figuur namaken. Het waren allerlei figuren van rond tot vierkant. De kinderen vonden zowel het zoeken als het maken van het figuur zelf leuk. Na al het zoeken en maken hadden de kinderen weer de tijd om gezellig met elkaar te spelen. Het was een geslaagde week! Zien we jullie volgende week?

 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches