Een super leuke BSO, waarbij de aandacht ligt op sport en spel activiteiten voor basisschoolkinderen in gemeente Beek en Donk! Enthousiast team met aandacht voor het kind!

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Vloer is lava, Estafette memory en Getikt! Week 3 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Vloer is lava, Estafette memory en Getikt. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 15 januari
Het weekend was voorbij, de sneeuw lag voor de deur en het was tijd om de kinderen op te halen. De kinderen waren opgehaald en natuurlijk werd er eerst in de sneeuw gespeeld. De sneeuwbuien kwamen en gingen weer. Om deze reden hadden we besloten om de activiteit binnen te doen. Maar eerst was het tijd om fruit te eten. Na het fruit eten werden de tafels aan de kant geschoven en was het tijd voor de vloer is lava. Alle kinderen werden verzameld, de uitleg werd gegeven en het spel kon beginnen! Door gebruik te maken van de tv werd de vloer is lava gespeeld, de Mario versie. De kinderen waren super enthousiast, er werd ontweken, gesprongen en razend snel van de vloer gegaan bij de vloer is lava! Er werd fanatiek gespeeld. Niemand wilde in de lava belanden en het is de kinderen gelukt. De kinderen vonden het zo leuk dat ze nog een potje wilde spelen, dit mocht natuurlijk. Na het tweede potje wilde de kinderen zelf weer wat gaan doen zoals met de lego bouwen en voetballen. Langzaam kwamen de ouders ook binnen om de kinderen op te halen.

  
 

Dinsdag 16 januari
Het was dinsdag en er lag nog steeds wat sneeuw, de kinderen vinden dit geweldig. Het was dan ook tijd om de kinderen op te halen. Vandaag werden de kinderen verdeeld, een groep ging naar Sportstuif Gemert en de andere groep bleef op de BSO. Zodra de kinderen naar Gemert vertrokken begonnen wij met fruit eten. Met de buikjes gevuld konden we beginnen estafette memory. Om de beurt rende de kinderen naar de memory kaartjes om er twee om te draaien en keken ze of de kaartjes hetzelfde waren. Was dit het geval dan mochten ze deze mee terugnemen, als de kaartjes niet hetzelfde waren moesten ze de kaartjes weer terugdraaien. Er werd snel gerend, omdat de kinderen zoveel mogelijk setjes wilde verzamelen. Bij Sportstuif Gemert speelde ze iemand is hem niemand is hem in de sneeuw buiten. De kinderen deden enthousiast mee! Beide activiteiten waren geslaagd.

  
 

Woensdag 17 januari
Het was weer tijd voor een woensdagmiddag activiteit, maar eerst was het tijd om samen te lunchen met de kinderen. Gezellig samen aan tafel aten we het eten op en werden er allerlei verhalen verteld door de kinderen. Het is altijd een leuk moment met de kinderen. Na het eten was het tijd om de activiteit klaar te zetten, vandaag stond levend ganzenbord op het programma. Na het klaarzetten kwamen de eerste kinderen al binnen en ook de rest volgde snel. Na de uitleg was het tijd om te beginnen en werd er fanatiek van start gegaan. Om de beurt dobbelde de kinderen en stapten het aantal vakjes vooruit. Bij sommige vakjes lag een opdracht die de kinderen uit moesten voeren. Zo moest je bijvoorbeeld binnen één minuut de winterkleding aantrekken. De kinderen vonden het hartstikke leuk zowel de opdrachten als zelf de pion zijn. Uiteindelijk kwam de eerste over de finish en volgde de rest snel. Toen iedereen de finish had behaald kregen de kinderen een snoepje en mochten ze allemaal nog vrij spelen. Langzaam aan kwamen de ouders de kinderen weer ophalen om naar huis te gaan.

 
 

Donderdag 18 januari
De donderdag was aangebroken en vandaag stond het vieren van een verjaardag op de planning. Eerst was het tijd voor fruit en de activiteit. Vandaag speelde we zoek het plaatje, hierbij moesten de kinderen het plaatje zoeken dat de Sportstuifmeester liet zien alle andere plaatjes moesten blijven liggen. Er kwamen allerlei plaatsjes voorbij van het PSV logo tot een eenhoorn. De kinderen gingen fanatiek aan het zoeken en zagen onderweg natuurlijk verschillende plaatjes liggen die ze later moesten hebben. Als het kaartje hadden riepen ze kei hard GEVONDEN, zo was het meteen duidelijk voor iedereen. De kinderen rende het hele Sportstuif terrein over opzoek naar de plaatjes. Toen we alle plaatjes gevonden hadden was het tijd om de verjaardag te vieren. Samen werd er een liedje gezongen voor de jarige en werd er een traktatie uitgedeeld. Natuurlijk mocht de jarige job ook een klein cadeautje uitkiezen. Na deze drukke middag was het tijd voor de kinderen om vrij te spelen.

  
 

Vrijdag 19 januari
De laatste dag van de week was alweer aangebroken. Helaas hadden we vandaag een aantal zieke kinderen, waardoor we met minder waren. Maar dit heeft de pret zeker niet minder gemaakt. Er werd weer gezamenlijk geluncht en naar de lunch gingen we naar buiten en mochten de kinderen kiezen wat we gingen doen. Verstoppertje werd gekozen , maar voordat we konden beginnen moest er eerst steen, papier, schaar gedaan worden om de zoeker te bepalen. Na het bepalen kon verstoppertje beginnen. De zoeker begon met tellen en de rest rende hard weg om te verstoppen. Genoeg ruimte was er om te verstoppen aangezien we het buiten speelde. Er moest dan ook hard gezocht worden door de zoeker. Na een aantal potjes gespeeld te hebben was het dan ook tijd om de kinderen vrij te laten spelen. Er werd van alles gedaan zo werd er bijvoorbeeld ook ninja gespeeld, maar ook schooltje. De kinderen hadden een geslaagde dag op de BSO. Tot volgende week!

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches