Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Shauny Shauny
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Vakjagerbal, Monkey Town en WeJump! Week 11 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Vakjagerbal, Monkey Town en WeJump. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 11 maart
De maandag was aangebroken, helaas een regenachtige dag. Ondanks de regen hebben we er samen met de kinderen een mooie dag van gemaakt. Bij binnenkomst speelden de kinderen met elkaar of gingen knutselen. Tijdens het fruit eten vierden we een verjaardag zongen we samen een verjaardags lied. Vervolgens was het tijd voor de activiteit. De kinderen konden kiezen wat zij wilden doen; Tik Tak Boem of een samenwerkingsspel. Nadat alle kinderen de keuze hadden gemaakt was het tijd om te beginnen. Bij tik tak boem wordt ‘een bom’ aangezet, nu moeten de kinderen vragen beantwoorden tot de bom afgaat. Heb je de vraag goed beantwoord, schuif je hem door, heb je het fout dan blijft de bom bij je. Gaat de bom bij jou af? Dan moet je een opdracht doen zoals tien sit-ups. Het was geweldig, de vragen werden snel beantwoord en er werd snel doorgegeven. Ze wilden namelijk niet dat de bom bij hen afging. Bij het samenwerkingsspel stonden we met elkaar hand in hand in een kring. Tussen twee kinderen was een hoepel. Iedereen moest om de beurt door de hoepel stappen zonder de hand van de ander los te laten. De kinderen vonden dit super leuk om te doen. Het werd ook steeds moeilijker gemaakt door gebruik te maken van een kleinere hoepel. Na al de inspanningen tijdens de activiteit was het tijd voor de traktatie van de jarige. De kinderen hebben ondanks de regen genoten van de dag!

  
 

Dinsdag 12 maart
Het was alweer dinsdag, gelukkig een mooiere dag dan maandag. Enthousiast kwamen de kinderen binnen bij Sportstuif. Na het vrijspelen was het tijd om gezamenlijk fruit te eten. Er lagen sinaasappels op het bordje en de kinderen vinden dit echt lekker. Met het fruit op was het tijd om naar buiten te gaan was het tijd voor vakjagerbal, een leuke trefbalvorm. Bij vakjagerbal hadden wij in dit geval twee vakken en liggen in allebei de vakken ballen. Iedereen begint in het eerste vak. Ieder kind mag de bal pakken en iemand proberen af te gooien. Is dit gelukt? Dan mag je naar het andere vak. Wordt je zelf afgegooid in het eerste vak? Dan blijf je staan. Wordt je in het tweede vak afgegooid? Dan ga je terug naar het eerste vak. Het was even wennen voor de kinderen, maar toen ze hun draai hadden gevonden ging het hartstikke goed. De kinderen vinden trefbal altijd leuk. Deze vorm kenden ze nog niet en vonden het leuk om het te spelen. Na dit spel besloten we met elkaar te gaan voetballen. Ook hier deden de kinderen enthousiast mee net als de Sportstuifjuffen. Inmiddels kwamen de eerste ouders al binnen en besloten we om naar binnen te gaan.

  
 

Woensdag 13 maart
Inmiddels was het woensdag. Samen met de kinderen hebben we lekker gegeten en konden de kinderen vrij spelen. In de tussentijd werden de spullen gepakt, omdat we naar Monkey Town Veghel gingen! De kinderen hadden er enorm veel zin in en konden eigenlijk niet wachten. Toen we alles hadden stapten we de auto in en reden we naar Monkey Town. Bij Monkey Town aangekomen gingen al snel de schoenen uit en gingen de kinderen spelen. Er werd geklommen, gegleden en in de ballenbak gespeeld. De kinderen kregen het er helemaal warm van en kwamen af en toe een slokje ranja drinken. Na al het spelen was het tijd om terug te gaan naar de BSO. Hier begonnen de kinderen aan de paaskleurplaatwedstrijd van de BSO. Het was een gezellige dag.

 
 

Donderdag 14 maart
Het was donderdag en prachtig weer, het zonnetje scheen en het was een fijne temperatuur buiten. Om deze reden waren we dan ook bijna de hele dag buiten. Vandaag speelden we als warming-up poortjesbal in twee groepen. Bij poortjesbal sta je met de benen wijd, voet aan voet, in een kring. Je probeert de bal door de benen van de tegenstander te rollen. Je mag maar een hand gebruiken om te rollen en te verdedigen. De kinderen werden fanatiek en het was niet makkelijk om de bal door de benen te spelen. Na de warming-up werden er twee verschillende spellen gespeeld; namelijk 5-bal en lummeltje. Beide spellen werden enthousiast gespeeld. De kinderen hadden een glimlach en vonden het leuk. Na de activiteit werd er vrij gespeeld. Er werd gestept met de nieuwe step, geskelterd en met de bal gespeeld. Het was een mooie dag!

  
 

Vrijdag 15 maart
Het was alweer de laatste dag van de week. Samen met Sportstuif Gemert gingen we in de middag een uur springen bij WeJump met de kinderen. Het was geweldig! Het was ontzettend rustig waardoor we alle ruimte hadden om te springen. De foampit was toch wel de favoriet van de dag. De kinderen sprongen van de blokken af zo de foampit in iedere keer. Dit vonden ze toch wel echt het leukste. Maar ook van de trampolines en airtrack is gebruik gemaakt. Na een uur was het tijd om terug te gaan naar de BSO. Hier hebben we samen met Sportstuif Gemert fruit gegeten en was het voor hen tijd om terug te keren naar de eigen BSO. Wij besloten om nog een creatieve activiteit te doen met sponsjes en verf, de mooiste kunstwerken werden gemaakt. We sloten de dag af met vrij spelen en dit deden we buiten. Fijn weekend allemaal!

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches