Een gezellige bso! elke dag wordt er iets leuks georganiseerd voor de kinderen. De medewerkers zorgen ervoor dat kinderen zich niet vervelen en spelen/sporten ook mee met de kinderen. ze organiseren ook grotere evenementen waar iedereen zich voor kan aanmelden. Ze zijn erg flexibel en denken met je mee!

Denise Denise
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Unihockey, Mini disco en Carnaval! Week 6 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Unihockey, Mini disco en Carnaval. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 5 februari
Het weekend was alweer voorbij en dat betekent een nieuwe week bij Sportstuif, een week vol met leuke activiteiten. Eerst was het tijd om de kinderen op te halen. Er stond een druk programma op de planning aangezien er twee jarige waren. Voor het fruit eten vierden we dan ook de verjaardag door gezamenlijk liedjes te zingen. Na het fruit eten gingen we naar buiten om de activiteit te gaan doen, unihockey en slingertikkertje. De groep werd verdeeld en de activiteit kon beginnen. Bij unihockey werd er fanatiek begonnen met een partijtje. De kinderen waren aan elkaar gewaagd en wilde ontzettend graag winnen. Het was een gezellige partij. Ook bij slingertikkertje werd er fanatiek meegedaan, maar ook werd gelachen. De kinderen vinden het altijd leuk om een tikspel te spelen! We hebben dan ook meerdere spellen gespeeld. Na de activiteit was het tijd om de traktatie van de jarige uit te delen. Er is genoten van een mooie dag.

  
 

Dinsdag 6 februari
Het was inmiddels weer dinsdag, een nieuwe dag met een activiteit. De kinderen werden opgehaald, het fruit werd gesneden en de spullen werden klaar gezet. Inmiddels kwamen de kinderen binnen en werd alvast lekker gespeeld. Iedereen was binnen en we konden gezamenlijk fruit eten. Met de buiken gevuld konden we naar buiten om de activiteit te beginnen, Stand in de Mand. Alle kinderen stonden in een kring, een kind stond in de midden. Het kind in het midden heeft de bal vast en roept; Stand in de mand en de bal is voor …, er wordt dan een naam geroepen en de bal wordt in de lucht gegooid. Iedereen rent weg behalve het kind waarvan de naam is geroepen, deze rent naar de bal toe en roept hard STOP. Alle kinderen moeten stoppen met rennen en met de benen wijd gaan staan. Het kind met de bal probeert nu de bal door iemands benen te rollen. De kinderen hadden er zin in en wilde dan ook snel van start gaan. We begonnen dan ook vlug. Steeds was iemand anders die in het midden moest staan en je zag de lachjes op het gezicht van de kinderen. We hebben samen genoten.

  
 

Woensdag 7 februari  
Het was woensdag en vandaag stond de minidisco op de planning. Samen met de kinderen waren we ons aan het voorbereiden. Het thema was jungle, dus moest de kantine worden omgetoverd tot een ware jungle. Om half 3 was het dan eindelijk zover en kwamen de kinderen binnen gestroomd. Na het welkomstwoord gingen de kinderen los op de muziek. Je kon van alles doen; kleuren, dansen, spelen en tussendoor kwamen ook nog leuke spellen aanbod. Ook was er ranja, een zakje chips, schminken en een grabbelton! Het eerste spel was de stoelendans. Dit spel doet het altijd goed bij de kinderen! Veel kinderen deden mee en vonden het hartstikke leuk om te doen. Het tweede spel was de limbo, wat waren sommige kinderen lenig. Ook hier deden veel kinderen aan mee en probeerde zo ver mogelijk te komen. Het touw ging steeds lager waardoor het lastig werd. Ook hebben we nog een dance battle en karaoke gedaan. Bij alle kinderen was er een lach op het gezicht te zien. Het was een geslaagde mini disco! Alle kinderen hebben plezier gehad en genoten van de activiteit.

 

Donderdag 8 februari
Nog aan het bijkomen van de mini disco stond er alweer een nieuwe dag voor ons klaar, de donderdag. De kinderen op donderdag houden erg van stoeien en om deze reden stond dan ook de stoeispelen op het programma. Eerst was het tijd voor een warming-up. We speelden hoofd, schouder, hoedje een leuk reactiespel. Hierbij kregen de kinderen opdrachten wat zij moesten aanraken en op het einde kregen ze de opdracht om bijvoorbeeld het blauwe hoedje te pakken. Dan moesten ze snel mogelijk het blauwe hoedje pakken voordat de ander hem had gepakt. Van dit spel worden de kinderen vaak erg fanatiek en gaan er helemaal voor. Ontzettend snel luisteren de kinderen dan ook. Na de warming-up konden we beginnen aan de stoeispelen en werden er koppels gemaakt. Ieder koppel kreeg een bal en zij moesten deze proberen van elkaar af te pakken. Dit ging niet zo makkelijk als de kinderen van tevoren gedacht hadden. Maar er werd niet opgegeven, de kinderen bleven proberen de bal af te pakken terwijl de ander probeerde deze niet af te geven. Het was een leuke maar vermoeiende activiteit.

  
 

Vrijdag 9 februari
Het was de laatste dag van de schoolweek en ook de carnavalsvakantie ging van start vandaag. De kinderen waren dan ook verkleed naar school geweest. Vandaag hadden de Sportstuifjuffen een lunch verzorgd, heerlijke worstenbroodjes. Aangezien het carnaval was, speelde we vandaag carnavalsspellen. Er waren verschillende spellen allemaal in het thema van carnaval. Zo hadden we memory, clowntje prik, sjoelen en boter, kaas en eieren. Ook dit was een activiteit waar andere kinderen bij mochten zijn dus werd het een gezellige boel. Alle spellen werden in teams gespeeld tegen elkaar. Ze moedigde elkaar aan en hielpen elkaar. Het was een gezellige middag. Op het einde kregen de kinderen nog een zelf gebakken cupcakeje en mochten ze nog iets grabbelen uit de grabbelton. Het was een geslaagde dag en een mooie afsluiter van de week! Wij kijken al uit naar de vakantie boordevol leuke uitstapjes.

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches