Het is een leuke sportieve BSO waar de kinderen hun energie kwijt kunnen! De activiteiten zijn leuk en divers. Er worden ook in de vakanties leuke uitjes georganiseerd en er zijn woensdagmiddag activiteiten waar kinderen die niet op de BSO zitten ook aan mee kunnen doen. Natuurlijk is er ook tijd waarin de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze doen. Al met al een leuke BSO!

Britt Britt
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Unihockey, Mastermind en Speeltuin! Week 12 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Unihockey, Mastermind en Speeltuin. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 18 maart
Er stond weer een nieuwe week voor de deur bij Sportstuif. Afgelopen week mochten de kinderen activiteiten halen uit de ideeënbox en werden de activiteiten deze week uitgevoerd. Op de planning stonden voetbal en unihockey. Het was prachtig weer en de kinderen vonden het heerlijk om buiten te zijn. Na het fruit eten gingen we dan ook direct naar buiten om de activiteit te doen. De kinderen mochten zelf kiezen of zij graag wilden voetballen of unihockey wilden spelen. Nadat iedereen een keuze had gemaakt, kon er gestart worden. Bij voetbal werd eerst een oefenvorm uitgevoerd voordat er een partij werd gespeeld. Bij de partijvorm kon ieder team scoren in twee doelen, dus er moest goed worden opgelet. Zoals altijd waren de kinderen hartstikke fanatiek bij voetbal! Iedereen deed zijn best om te kunnen scoren of te verdedigen. Bij unihockey werd er meteen gestart met de partijvorm. Ook hier werd fanatiek gespeeld door de kinderen. Er werd gerend met de hockeystick en geprobeerd om te scoren. Hockey was voor de jongere kinderen iets moeilijker, maar ook dit ging hartstikke goed. Na de activiteit werd er vrij gespeeld en werd er veel gebruik gemaakt van de skelter en de step.

  
 

Dinsdag 19 maart
De dinsdag was aangebroken, wederom een mooie dag. Vandaag stond Mastermind estafette op de planning. Voor sommige kinderen een bekend spel en voor andere niet. Nadat de uitleg gegeven was, werden de teams gemaakt en werden er twee kinderen gekozen om de geheime code, bestaande uit vier kleuren, te maken. Bij Mastermind is het de bedoeling dat de kinderen de kleurencode kraken. Dit doen ze door de gekleurde hoedjes neer te zetten. Klopt de kleur? Dan wordt de pion omgelegd. Klopt de kleur niet? Dan blijft de pion staan. Na het startsignaal ging de estafette van start. De kinderen deden hard hun best om de geheime code te kraken! Het was een echte nek-aan-nek race; uiteindelijk had een team net iets eerder de code gekraakt. Het was dan ook tijd voor een nieuwe code die door twee andere kinderen mochten worden bedacht. Na het startschot kon er gestart worden. De kinderen keken goed welke kleuren al geweest waren zodat er een nieuwe kleur gebruikt kon worden. Na een aantal keer op en neer te rennen was wederom de code geraden en was het tijd voor de laatste ronde. Tijdens de laatste ronde werden de kinderen nog fanatieker en wilden graag winnen. Uiteindelijk werd ook de laatste code gekraakt; het was een geslaagde activiteit. Na het eten van het koekje werd er vrij gespeeld.

  
 

Woensdag 20 maart
Het was woensdag; helaas ging de woensdagmiddagactiviteit niet door. Dit betekende wel dat we met de kinderen naar een speeltuin in Beek en Donk konden gaan. Er gingen ballen, een picknickkleed, fruit, drinken en de speaker mee richting de speeltuin. Bij de speeltuin aangekomen begonnen de kinderen direct met spelen. Er werd gebasketbald en gevoetbald, ook werd er gebruik gemaakt van de kabelbaan in de speeltuin. Het was mooi weer en de kinderen kregen dorst. Het was dan ook tijd voor een drinkpauze en om te genieten van een lekker stukje fruit. Na twee uurtjes gespeeld te hebben zijn we teruggekeerd naar de BSO. Hier zijn we verder gaan spelen in het speeltuintje en werd ook de step gebruikt. Het was een mooie zonnige dag.

  
 

Donderdag 21 maart
De week vloog voorbij, het was alweer donderdag. Vorige week is twee keer voetbal uit de ideeënbox gehaald en om deze reden kozen we voor een voetbalspel dat de kinderen nog niet eerder hebben gespeeld. Het was Kamelenrace voetbal! Hierbij staan de kinderen tegenover elkaar op een lijn, in het midden staat een rij met pionnen. Aan de zijkant liggen vijf hoepels met in de middelste hoepel een lintje. De kinderen proberen de pion om te schieten vanaf de lijn waar ze staan. Is de pion omver? Dan mag het lintje een hoepel opschuiven richting de tegenstander. Wie zorgt ervoor dat het lintje het einde bereikt? De kinderen waren enthousiast voor het spel en hadden er zin in. De eerste ballen die gespeeld werden raakten geen enkele pion, maar toen de kinderen de smaak te pakken hadden ging dit steeds beter. Het lintje werd op en neer verplaatst, de teams waren aan elkaar gewaagd. Dit ging zo door totdat een team had gewonnen. We besloten nog een spel te spelen; hierna besloten sommige kinderen partij te willen spelen in de pannakooi en met andere kinderen speelden we "wie scoort is keep". Aan het einde van de middag was het tijd voor een koekje en werd er vrij gespeeld.

  
 

Vrijdag 22 maart
Het was alweer vrijdag en wat een leuke week hebben we gehad. Deze dag begonnen we met lunchen; vervolgens besloten we om te kleuren voor de paaskleurwedstrijd. De kinderen wilden ook graag verstoppertje spelen. Dit hebben we dan ook gedaan. Na een aantal spelletjes gespeeld te hebben was het tijd om de andere kinderen op te halen. Toen alle kinderen aanwezig waren, gingen we samen cakepops maken! We begonnen met het rollen van de balletjes, die vervolgens even de koelkast in moesten. In de tussentijd werd de chocolade gesmolten. Toen de chocolade gesmolten was, konden de cakepops uit de koelkast. Nu was het eerst tijd om de stokjes in de bolletjes te steken; het stokje werd in de chocolade gedipt en vervolgens in het bolletje geprikt. Met alle bolletjes op de stokjes was het tijd om de hele cakepop in de chocolade te dippen en sprinkels erover heen te doen. De kinderen vonden dit geweldig en snoepten ook stiekem tussendoor. Met de cakepops versierd was het tijd om de chocolade hard te laten worden. Maar de kinderen wilden niet wachten en probeerden er natuurlijk al een. Na het maken hiervan was het tijd om vrij te spelen en werden de eerste kinderen al opgehaald. Het was genieten!

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches