Het is een leuke sportieve BSO waar de kinderen hun energie kwijt kunnen! De activiteiten zijn leuk en divers. Er worden ook in de vakanties leuke uitjes georganiseerd en er zijn woensdagmiddag activiteiten waar kinderen die niet op de BSO zitten ook aan mee kunnen doen. Natuurlijk is er ook tijd waarin de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze doen. Al met al een leuke BSO!

Britt Britt
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Trefbal, Escape Room en Hoepelpong! Week 50 - 2023

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Trefbal, Escape Room en Hoepelpong. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 11 december
Het was eindelijk weer maandag wat betekent dat wij als Sportstuif weer aan de slag konden. Het fruit was gesneden en het was tijd om de kinderen op te halen. Het was een redelijk druk programma, dus werd er meteen begonnen met fruit eten om vervolgens de verjaardag van een van de kinderen van de BSO te vieren. Er werd uit volle borst gezongen waarna het tijd was voor de traktatie. Met de traktatie in de buik konden we er tegen aan en was het tijd voor de activiteit. Trefbal en voetbal stond vandaag op het programma, de oudere kinderen mochten voetballen en met de jongere kinderen gingen we trefbal spelen. Beide groepen gingen fanatiek aan de slag. Bij het voetbal waren de jongens erg fanatiek en wilde elkaar niet laten winnen, er werd gestreden voor de winst. Er werd samen gespeeld, gecoacht en gerent. Uiteindelijk kon maar een team winnen. De jongere kinderen waren hard aan het gooien en het ontwijken. Er werd drie is teveel gespeeld, wanneer een vierde kind af was mocht de eerste er weer in. Zo bleef iedereen in beweging. Na beide spellen was het weer tijd om naar binnen te gaan.

 
 

Dinsdag 12 december
De dinsdag was weer aangebroken. De kinderen werden opgehaald en het fruit stond al klaar, vandaag hadden we een keertje mango bij het fruit. De kinderen vonden dit heerlijk! De buiken waren gevuld en het was tijd om te dansen, we kozen een liedje en probeerde hier gezamenlijk een dansje op te maken. Dit was iets moeilijker dan gedacht aangezien iedereen andere ideeën had. De dans werd voorbereid voor aanstaande maandag waarin een echte dance battle zal plaatsvinden. Hiervoor moest natuurlijk wel een beetje geoefend worden. Iedereen kon inbrengen wat hij of zij wilde. Na een tijdje hadden we een klein dansje in elkaar gezet wat we verder konden oefenen. Samen stonden we gezellig te dansen. Na het dansen was het tijd om vrij te spelen.


 

Woensdag 13 december
Het midden van de week was alweer bereikt, de woensdag. Vandaag stond een Game Escape Room op het programma, maar eerst was het tijd om gezamenlijk te eten. Ook vandaag werd een verjaardag gevierd en zongen we uit volle borst samen. Na de verjaardag was het tijd om vrij te spelen terwijl de escape room werd klaar gezet. Om 15.00u was het eindelijk zover, we konden beginnen aan de escape room. De kinderen moesten allerlei opdrachten uitvoeren om de personages terug te krijgen in hun eigen game. Zo zat Mario gevangen in de game van Zelda, Zelda zat in de game van Pokémon en Pikachu zat in de game van Mario. De personages zelf hadden het woord tijdens de escape room en gaven de opdrachten. De kinderen moesten zoeken naar verschillende dingen, codes ontcijferen en sleutels vinden. Dit allemaal binnen 45 minuten en het is gelukt! Met nog een paar minuten over is iedereen teruggekeerd zijn eigen game. Het was een geslaagde escape room! Wil jij ook een keer deelnemen aan een van onze woensdagmiddagactiviteiten? Kijk dan eens op Samen bij Sportuif!

  
 

Donderdag 14 december
Na de geslaagde Escape Room van woensdag was het vandaag tijd voor een nieuwe activiteit, hoepelpong! Maar eerst was het tijd om gezamenlijk fruit te eten. Na het fruit eten vertrokken we naar het pannaveldje waar het spel klaar gelegd werd. De teams werden verdeeld, de hoepels werden neergelegd en het spel kon beginnen. Bij hoepelpong moeten de kinderen proberen om de bal te laten stuiteren/rollen in de hoepel. Als dit gelukt is gaat de hoepel naar het team wat raak heeft gegooid. Dit gaat door tot alle hoepels op zijn. De kinderen deden hard hun best en verdedigde de hoepels erg goed, er werd geslided en gesprongen om deze veilig te stellen. Beide teams waren erg fanatiek en lieten het fanatisme duidelijk zien. Maar uiteindelijk kon maar een team de winnaar zijn. Nu was het tijd voor een revanche en werd er nog harder gestreden. Maar helaas was die moeite niet beloont. Het andere team was toch echt te sterk en nam de winst. Na het spel was het pannaveldje bezet en gingen wij naar binnen om vrij te spelen.

 
 

Vrijdag 15 december
Wat gaat een week toch snel voorbij, het is alweer vrijdag. Helaas was de kantine van Sparta'25 vandaag bezet waardoor we naar de andere kantine moesten verhuizen. Dit vinden de kinderen helemaal niet erg aangezien hier nog meer ruimte is om te spelen en natuurlijk nemen wij de spullen vanuit de andere kantine gewoon mee. Vandaag was het andersom dag, de kinderen namen de leiding en hielpen dan natuurlijk ook met het inschenken van de ranja en het snijden van fruit. Er werd volop gespeeld en toen was het tijd voor de activiteit. Vandaag stond pionnenroof op het programma. De kinderen moesten proberen zoveel mogelijk pionnen te stelen zonder getikt te worden. Wat hadden de kinderen hier plezier in! Het uitdagen van de tikker om vervolgens hard weg te rennen met een pion. Maar dit liet de tikker natuurlijk niet zomaar gebeuren en die rende er hard achteraan. Zowel de rovers als tikker hebben hard hun best gedaan tijdens de activiteit. Na de activiteit was het dan ook tijd om te drinken en weer vrij te kunnen spelen. Dit was onze week, tot volgende week! 

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches