Ons zoontje (7 jaar) vindt de (spel)activiteiten erg leuk. Hij gaat graag naar sportstuif. Hij vindt ook de begeleiding heel aardig. Activiteiten zijn meestal uitdagend en begeleiding helpt hem indien nodig.
We hebben onze zoon de sterren laten geven. Op de vraag wanneer hij 5 sterren zou geven, geeft hij aan dat wanneer het parcours nóg uitdagender zou zijn (bijv. met touwen en trapeze), hij dan 5 sterren zou geven 😉

Communicatie met ons als ouders is heel laagdrempelig, beide kanten op. Even appen en er wordt heel snel gereageerd. Een verademing.
Wij zijn erg tevreden.

Renée van Kraaij Renée van Kraaij
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Tien tellen in de rimboe, Halloween en Nerf! Week 44 - 2023

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Tien tellen in de rimboe, Halloween en Nerf. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 30 oktober
Met het weekend voorbij gevlogen en de maandag weer aangebroken, was het tijd om de kinderen op te halen van de scholen. De kinderen hadden ontzettend veel energie die ze kwijt moesten. Na het fruitmoment was het dan ook tijd om naar buiten te gaan. Vandaag stond tien tellen in de rimboe op de planning, een leuk verstopspel. Alle kinderen wilde graag de zoeker zijn, na het aanwijzen van een zoeker kon het spel beginnen! Er werd hard geroepen tien tellen in de rimboe waarna de zoeker van 10 tot 0 ging aftellen. Alle kinderen moesten de zoeker aanraken, naam roepen en verstoppen. Nu mocht de zoeker gaan zoeken. Alleen mag de zoeker maar 10 stappen zetten om te zoeken, wat het dus lastiger maakt voor de zoeker. Het spel bleek dan ook een beetje lastig te zijn waardoor wij als Sportstuifjuffen de zoekers zijn geworden. Nu ging het spel er fanatiek aan toe. De kinderen moesten hard rennen om buiten onze stappen verstopt te kunnen zitten. Ook werd het aantal tellen steeds korter. Van tien tellen in de rimboe gaan we namelijk naar negen, vervolgens naar acht en zo door tot een. Maar uiteindelijk hadden de Sportstuifjuffen alle kinderen gevonden. Na tientallen in de rimboe werd er nog even gevoetbald. Inmiddels kwamen de eerste ouders om de kinderen op te halen en was de maandag weer voorbij.

 
 

Dinsdag 31 oktober
De dinsdag was aangebroken en het was Halloween, tijd om met de kinderen te gaan griezelen. Bij binnenkomst werden de kinderen geschminkt tot ware griezels en monsters. Na het griezelige fruit gegeten te hebben was het tijd voor de Halloween speurtocht. We vertrokken richting het beginpunt waar de speurtocht kon beginnen. Tijdens de speurtocht moesten de kinderen opdrachten oplossen zoals een doolhof en een puzzel maken. De kinderen werkte goed samen hierin. Ook moesten we goed om ons heen kijken om de bebloede handafdrukken te vinden zodat we wisten in welke richting we moesten lopen. Het was een spannende en griezelige speurtocht, maar samen hebben we hem voltooid. Aan het einde van de speurtocht kregen de kinderen een beloning, want bij Halloween hoort natuurlijk snoep. Zo hadden ze griezelige rozijnen en bijvoorbeeld vleermuissnoepjes. Het werd langzaam ook donker en alles begon licht te geven, zo konden we nog even verder griezelen. Het was een geslaagde Halloween!

  
 

Woensdag 1 november
Inmiddels was het woensdag. Dit betekent dat we gezamenlijk gingen eten met de kinderen, dit is altijd gezellig! Na het eten hadden de kinderen de tijd om vrij te spelen terwijl de Nerf arena werd klaar gemaakt. Nadat de kantine omgetoverd was tot Nerf arena kwamen de kinderen binnen voor de Nerf battle. De teams werden gemaakt en de vlaggen werden verstopt. Toen kon eindelijk de battle van start gaan! Er werd hard gestreden om elkaars vlag te vinden en te veroveren. De Nerf pijlen vlogen in het rond. De kinderen schoten en werden beschoten tegelijkertijd, ze moesten rennen, richten en ontwijken. Maar uiteindelijk was de vlag veroverd. We konden beginnen aan een nieuwe strijd. De vlaggen waren verstopt en de battle barste los. De kinderen waren erg fanatiek. De vlaggen lagen zo goed verstopt dat we elkaars vlaggen niet konden vinden. Na een paar tips werd de vlag veroverd en was de tijd helaas om. De kinderen vonden de Nerf battle geweldig! Ook omdat ze op de Sportstuifjuffen mochten schieten. De woensdagmiddagactiviteit was wederom een succes!

Wil jij ook graag een keer mee doen met onze woensdagmiddagactiviteiten? Neem dan een kijkje op onze samenbijsportstuif! Hier staan alle activiteiten die wij aanbieden.

 
 

Donderdag 2 november
De donderdag was aangebroken en helaas met een storm, wat een harde wind! Maar gelukkig als plan A niet kan hebben we altijd een plan B. De Nerfgeweren van de woensdagmiddagactiviteit hadden we nog tot onze beschikking, dus werd de kantine opnieuw omgetoverd tot een ware Nerf arena. Met de geweren geladen en de vlaggen verstopt, kon de Nerf battle beginnen! Het ging er fanatiek aan toe. De kinderen rende door de gehele arena opzoek naar de vlag van tegenstander. In de tussentijd werd er geschoten, moesten de pijltjes ontweken worden en natuurlijk ook pijltjes oprapen om opnieuw te kunnen schieten. Het was een waardige battle waaruit een winnaar naar voren was gekomen. Maar de strijd was nog niet gestreden, er barste een nieuwe strijd los. De kinderen tegen de Sportstuifjuffen. Wat was dit een geweldig gevecht vanuit beide fronten! Deze battle eindigde ondanks alle inspanningen in gelijkspel. Beide teams konden elkaars vlag niet vinden. Het was weer een geweldige dag!

 
 

Vrijdag 3 november
Het was alweer vrijdag, wat vliegt de tijd voorbij. Gelukkig was het beter weer dan donderdag. Dit betekende dan ook dat we lekker naar buiten gingen. Samen met de kinderen wandelde we richting dierenpark Regter Eind. Tijdens de wandeling zochten we naar eikels en die lagen er ontzettend veel. Eenmaal aangekomen bij het dierenpark gingen we de vogeltjes bekijken en de andere dieren die er stonden zoals, de ganzen, konijnen en nog veel meer. Toen we alle dieren gezien hadden besloten we om terug te lopen. Op de terugweg lag er enorme berg bladeren waar natuurlijk in gesprongen moest worden en ook werd erin gespeeld. Helemaal onder de bladeren liepen we verder terug naar de BSO. Bij terugkomst gingen we spelletjes spelen en knutselen. Wat hadden we weer een leuke dag gehad. Wij hebben nu al zin in volgende week, jullie ook?

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches