Elke dag weer leuke sportieve maar ook creatieve activiteiten! Het team organiseert ook in de vakanties leuke uitjes. top!

Do Do
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Super Mario trefbal, Beat the card en Kinderfeestje! Week 10 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Super Mario trefbal, Beat the card en Kinderfeestje. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 4 maart
Er was weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif, en deze week was het Vriendjesweek! Dit betekent dat alle kinderen de hele week een vriendje of vriendinnetje mochten meenemen naar de BSO. Extra fruit werd gehaald voor de gehele week, en de vriendjes en vriendinnetjes werden warm ontvangen. Ook vierden we vandaag een verjaardag, want een kindje op de BSO was jarig. Voor het fruiteten zongen we gezamenlijk een liedje. Na het fruit eten gingen we naar buiten. Vandaag speelden we namelijk Super Mario trefbal, de kinderen vinden dit altijd een geweldig spel! Bij Super Mario trefbal kun je 'krachten' verdienen door iemand af te gooien. De krachten zijn terug te zien in de kleur lintjes; rood is een extra leven, blauw is afweren met de handen en groen is lopen met de bal. Na de uitleg werden de teams gemaakt en kon het spel beginnen. De kinderen hadden er zin in en deden enthousiast mee. Het ene lintje naar het andere lintje werd verdiend. Bij teams probeerden ook de pionnen te verdedigen, want als alle pionnen aan jouw kant omvielen was het spel afgelopen. Iedereen deed fanatiek mee tot het einde. Toen het spel eenmaal afgelopen was, was het tijd voor de traktatie en mochten de kinderen vrij spelen. Zo werd er gevoetbald, geskelterd en geknutseld.

  
 

Dinsdag 5 maart
Het was weer dinsdag, en ook vandaag waren er weer vriendjes en vriendinnetjes. We hadden ook weer een jarige in ons midden waarvoor we gezamenlijk gezongen hebben voor het fruitmoment. Na het fruit gingen we gezamenlijk naar buiten. Helaas regende het en werd er besloten om de activiteit onder de overkapping te doen. Beat the card stond op het programma. Dit is een spel waarbij de kinderen in groepjes verdeeld worden. Ieder groepje staat bij een pion en rent naar de kaarten die op de grond liggen. Als de kinderen een kaart hebben gepakt rennen ze terug en wordt er gekeken welk cijfer op de kaart staat. Ze moeten de bal zo vaak overgooien/schieten als op de kaart staat. Heb je dit gehaald? Dan mag je een nieuwe kaart pakken. De kinderen waren enthousiast en renden meteen naar de kaarten om zo snel mogelijk een te pakken. Daarna gooiden ze zo snel mogelijk met elkaar de bal over. Het was een hartstikke leuk spel waar alle kinderen aan mee hebben gedaan. Na de activiteit was het tijd voor de traktatie waar de kinderen van genoten hebben. Vervolgens hebben ze weer vrijgespeeld.

  
 

Woensdag 6 maart
Inmiddels was het woensdag en hebben we gezamenlijk geluncht. Na het eten kwamen weer vriendjes en vriendinnetjes. Het was heerlijk weer en er werd veel buiten gespeeld, in het speeltuintje en met de skelter. In de tussentijd werd het kinderfeestje voorbereid. Om 14.00 uur was het dan zover, het kinderfeestje kon beginnen. Eerst werd er met elkaar gezongen voor de jarige. Toen was het tijd om te gaan Paintballen! Eerst werden de maskers opgezet, uitleg gegeven en toen was het tijd om te starten. Wat vonden de kinderen dit leuk! Er werd ontzettend veel plezier beleefd. Na al het paintballen was het tijd voor een pauze. Nu mochten de kinderen van de BSO paintballen. Ook zij vonden het geweldig. Na de pauze was het tijd voor vlag veroveren, en niet zomaar vlag veroveren. De kinderen moesten elkaar proberen tegen te houden waterballonnen te gooien waar kleurstof in zat. Iedereen had een lach op zijn gezicht. Het was een geslaagde activiteit. Als laatste werd er nog een partij voetbal gespeeld. De kinderen van het feestje hebben het geweldig gehad en vertrokken weer naar huis. De kinderen van de BSO waren ook fijn aan het spelen met elkaar.

  
 

Donderdag 7 maart
Het was een drukke donderdag, de kinderen hadden veel vriendjes en vriendinnetjes meegenomen. Vandaag stonden er meerdere activiteiten op het programma, gekozen door de kinderen. Als eerste speelden we jachtseizoen, een leuke combinatie tussen verstoppertje en tikkertje. De kinderen vonden dit geweldig en deden enthousiast mee. Wanneer de kinderen gezien waren door de politie moesten ze hard rennen zodat ze niet getikt worden. Dit vinden de kinderen echt een leuk onderdeel van dit spel. Vervolgens gingen we door met 10 tellen in de Rimboe. Dit is ook een verstop spel wat de kinderen altijd leuk vinden om te doen. Twee verstop spellen, maar toch in verschillende vormen, zorgden ervoor dat de kinderen het leuk bleven vinden. Als laatste sloten we af met voetbal, de jongens vinden dit altijd geweldig om te doen. Maar ook de meiden deden fanatiek mee. Het was een geweldige dag bij Sportstuif!

  
 

Vrijdag 8 maart
Het was de laatste dag van de vriendjesweek en ook vandaag hadden de kinderen vriendjes en vriendinnetjes meegenomen. De kinderen hadden geen zin in een activiteit vandaag, dus besloten we om lekker buiten te spelen. Buiten werd er lekker gedanst op het populaire nummer van nu: "Europapa". Er werd een mooi optreden gegeven. De rest van de middag hebben we geskelterd en gespeeld in het speeltuintje. De skelter is ook erg populair nu het weer warmer wordt. Genoten van het mooie weer! Het was een geslaagde week, op naar een nieuwe week!

 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches