Super leuke sport en spel activiteiten.

Rudy Rudy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Super Mario Trefbal, Unihockey, Acrogym! Week 39 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 39,  waaronder Super Mario Trefbal, Unihockey, Acrogym en nog veel meer!

Maandag 25 september:
Een nieuwe energieke week begon bij Sportstuif Beek en Donk! Vandaag stonden er weer verschillende leuke activiteiten op het programma, waaronder Hoepelpong en Super Mario Trefbal. De kinderen mochten kiezen welke variant van trefbal ze wilden spelen, en Super Mario Trefbal was duidelijk favoriet. Na een uitleg van de regels begonnen de spellen. Bij Hoepelpong moesten de kinderen mikken op de hoepels van de tegenstander. Als het lukte, verdween er een hoepel. Het team dat als eerste alle hoepels van de tegenstander weg had, won. Ondertussen speelde een ander groepje Super Mario Trefbal, waarbij verschillende superkrachten zorgden voor een spannend spel. Het enthousiasme spatte ervan af, en zelfs de begeleiders deden mee. Een fantastische maandag waarop de kinderen hun energie kwijt konden en volop plezier hadden!

  

Dinsdag 26 september:
Een nieuwe dag bracht nieuwe sporten om uit te proberen, waaronder een geheel nieuwe sport: unihockey! De kinderen hadden hier nog geen ervaring mee, dus het was een verrassing voor ze. Na een gezonde snack gingen ze naar buiten om de basis van de sport te leren. Met muziek op de achtergrond begonnen ze met het gevoel voor de bal. Na wat oefenen speelden ze een wedstrijdje, verdeeld in eerlijke teams: rood tegen groen. Het team dat als eerste 5 punten scoorde, was de winnaar! Na het intense spel genoten de kinderen binnen van een welverdiend koekje. Het was geweldig om die rode wangen te zien - allemaal hadden ze enthousiast meegedaan en goed gesport. Unihockey staat zeker vaker op het programma!

 

Woensdag 27 september:
We zijn alweer halverwege de week, de dagen vliegen voorbij bij Sportstuif! Woensdag was een langere dag, waardoor er veel ruimte was voor verschillende activiteiten. De dag begon met een gezamenlijke lunch. Tijdens de langere dagen brengen de kinderen hun eigen boterhammen mee, die ze gezellig samen opeten bij Sportstuif. Na wat opruimen mochten de kinderen vrij spelen. Ze konden knutselen, schilderen of zelfs vrij sporten als ze wilden. Na al het spelen genoten ze van een gezond bakje fruit met wat ranja. Omdat de geplande middagactiviteit niet doorging, besloten we de kinderen mee te nemen naar een nabijgelegen speeltuin. Hier konden ze zich uitleven op de schommels, glijbanen en kabelbanen - een perfecte manier om de middag door te brengen!



Donderdag 28 september:
Het was weer zo'n prachtige zonnige herfstdag, perfect voor een nieuwe activiteit op de BSO. Zoals altijd begonnen we op donderdag met gezamenlijk fruit eten en drinken om genoeg energie te hebben voor de activiteit. Deze keer hadden we spelkaarten gemaakt voor Acrogym! De kaarten varieerden in moeilijkheidsgraad, aangegeven met smileys. Omdat we op donderdag te maken hebben met verschillende leeftijden, zochten we naar passende activiteiten, en Acrogym bleek een schot in de roos. De kinderen werkten in tweetallen, daarna in groepjes en uiteindelijk probeerden sommigen zelfs een menselijke piramide te vormen. De kinderen waren enthousiast en brachten zelfs hun eigen ideeën in. We hebben weer een nieuwe activiteit toegevoegd die we de volgende keer kunnen uitbreiden met nog uitdagendere oefeningen. Na de activiteit mochten de kinderen vrij spelen, waarbij ze genoten van activiteiten zoals Donald Ducks lezen, spelen met nieuwe pogo sticks en experimenteren met Gravi-trax.

 

Vrijdag 29 september:
De laatste dag van de week was aangebroken, het weekend stond voor de deur. Hoewel het weer niet zo meezat, besloten we de activiteiten aan te passen naar een creatieve middag. We haalden onze verf en schilderskwasten tevoorschijn en gingen aan de slag op canvas doeken. Dit was iets waar de kinderen de hele week naar uit hadden gekeken, en vandaag was het eindelijk zover. Na een stevige lunch konden ze zich uitleven met schilderen, spelletjes spelen en knutselen. Bij Sportstuif vinden we het belangrijk om naast sportieve activiteiten ook creatieve bezigheden aan te bieden, en de kinderen genoten er duidelijk van. Na het schilderen ruimden we gezamenlijk op, zodat de ruimte weer helemaal schoon en klaar was voor toekomstige avonturen. En zo eindigde weer een week vol avontuur, sport en creativiteit bij Sportstuif Beek en Donk. De kinderen hebben niet alleen nieuwe sporten ontdekt, maar hebben ook geleerd samen te werken en hun creatieve kant te verkennen. We kijken uit naar de volgende week vol nieuwe mogelijkheden en ervaringen!

 

 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches