Sportstuif Beek en Donk is een buitenschoolse opvang die zich bezighoudt op het aanbieden van sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen. De professionele inzet van Dominique, die zich met veel enthousiasme inzet, om de kinderen blij te maken, inspireren en aan te blijven moedigen, is gewoon geweldig. Ze organiseert bij deze BSO hele leuke spelactiviteiten voor de kinderen en draagt actief bij aan het stimuleren van een gezonde en actieve levensstijl. En dan dat 'Fruit-uurtje'...... dat hoor ik elke keer weer... daar wordt ik zo blij van. Ik kan het alleen maar aanbevelen. Probeer het zelf een keer zou ik tegen elke ouder zeggen. Ga zo door Dominique, ga zo door BSO B&D !!

Patty Patty
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Super Mario trefbal, Omgekeerd verstoppertje, Water twister! Week 24 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 24, waaronder Super Mario trefbal, omgekeerd verstoppertje, water twister en nog veel meer!


Maandag 12 juni
We mochten weer beginnen, na een heerlijk zonnig weekend! We gingen vandaag de kinderen ophalen van basisschool ’t Otterke. Bij binnenkomst werd het fruit alvast klaargezet, gingen de kinderen de handen wassen en gingen we eerst even wat eten en drinken. De spulletjes van de activiteit werden bij elkaar verzameld en we gingen richting het Pannaveldje. De activiteit van vandaag was Super Mario Trefbal! Dit is een trefbal vorm waarbij je Super Mario kan worden. De teams werden verdeeld op gelijke niveaus. ‘’ De uitleg: Elk team had 4 pylonnen. Gooi je iemand af of maak je een vangbal? Dan mag je een kleur lintje kiezen en is diegene af die hem gooide. Rood is: je krijgt een extra leven, groen: je mag afweren en blauw: dan mag je verder lopen in het veld. Had je alle lintjes? Dan was jij Super Mario met alle superkrachten. Gooit jouw team één pylon om? Dan mag iedereen die af was er weer in. Gooit jouw team alle pylonnen om van het andere team of heeft jouw team iedereen afgegooid? Dan had dat team gewonnen!’’  Dit vonden de kinderen erg leuk om te spelen. Het was wel erg warm, dus na de activiteit hadden we in plaats van een koekje een heerlijk racket ijsje gekregen om af te koelen. Na het ijsje eten, hadden we binnen nog wat spellen gespeeld zoals tafelvoetbal en Halli Galli.

  

Dinsdag 13 juni
Weer een nieuwe dag is aangebroken bij Sportstuif Beek en Donk. Deze dag waren er maar liefst 4 kinderen die een proefdag hadden. Dit zien we graag natuurlijk! We halen de kinderen vandaag op bij basisschool de Raagten, ’t Klokhuis en ’t Otterke. Na binnenkomst gingen we eerst gezamenlijk fruit eten. Als we allemaal klaar waren met eten, gingen we ons insmeren met zonnebrand. Daarna konden we beginnen met de activiteiten van vandaag. We speelden omgekeerd verstoppertje en water Pinata! Allereerst begonnen we met omgekeerd verstoppertje. Dit werkt in principe hetzelfde als verstoppertje, maar dan gaat er één iemand verstoppen en de rest gaat die persoon vinden. Als je die persoon gevonden had, ging je bij deze persoon verstoppen, tot de laatste persoon de rest van de groep gevonden had. De eerste persoon die de verstopper had gevonden, die werd de volgende ronde de verstopper. Na dit spel hadden we de activiteit afgesloten met een water pinata. We hadden de ballonnen gevuld met water en deze opgehangen. De kinderen kregen een blinddoek om en een stok om mee te slaan. Met een veilige afstand mochten ze proberen om de ballon kapot te slaan. Ieder kind kreeg één ballon. De ballonen spetterde lekker op de kinderen, ze vonden dit fantastisch! Na de activiteit mochten de kinderen nog even vrij spelen tot ze werden opgehaald door de ouders.

 

Woensdag 14 juni
Vandaag was het de nationale buitenspeeldag. Op deze dag deden wij als BSO natuurlijk ook een leuke activiteit organiseren. Het is belangrijk om voldoende te bewegen. We willen kinderen motiveren te sporten. Dit doen wij door verschillende sport activiteiten aan te bieden. Gemeente Gerwen had ons daarom gevraagd of wij iets konden betekenen voor ze. Rond 14:00 waren wij daarom aanwezig bij speeltuin ‘’de Tip’’ in Gerwen. We begonnen deze middag met de opening bij de speeltuin. Eerst werden alle sponsoren opgenoemd en konden de kinderen een ijsje eten. De dorpsraad benoemde daarna wat ze bij ons konden spelen voor spel namelijk: ‘’Super Mario Trefbal’’. Deze trefbal vorm hadden we maandag ook gespeeld en viel goed in de smaak, vandaar dat we deze vorm vandaag weer hadden gespeeld. Het begon met zo’n 8 kinderen en het werden er een stuk of 20… Van 5 tot 12 jaar. Iedereen speelden fanatiek mee. Wil je meer lezen over deze dag? Kijk dan even op de website van omroep Nuenen.
 

Donderdag 16 juni
Net als alle dagen deze week, was deze dag weer om te genieten. We hadden een rustige dag vandaag op de BSO. De kinderen van vandaag hadden zin om af te spreken. Bij Sportstuif zijn we de moeilijkste niet en kunnen we af en toe een uitzondering maken. Het werd vandaag dus een vriendjes en vriendinnetjes dag bij Sportstuif! Samen met de moeder van de andere kinderen hadden we duidelijke afspraken gemaakt rondom deze dag. De kinderen gingen dus mee in onze Sportstuif auto richting de BSO. De spulletjes werden opgeruimd en er werd lekker fruit gegeten met wat ranja erbij. Zoals gewoonlijk met deze warme dagen, smeren we ons weer goed in met zonnebrand. De kinderen hadden hun badkleding bij zich, want we gingen de activiteit; water twister doen. Je werd dus een beetje nat tijdens het spel, maar dat was juist een leuke variant van twister! Deze twister was wel voor maar twee kinderen en daarom speelden we nog een spelletje voor de andere kinderen namelijk; ‘’Simon zegt’’. Simon (de Sportstuif medewerker) geeft commando’s, deze moesten de kinderen volgen. Bijvoorbeeld: Simon zegt; ga zitten > de kinderen moesten dan zitten, maar zegt Simon dit zonder zijn eigen naam te zeggen en de kinderen gingen dan zitten, dan zijn ze af en mochten ze door de sproeier heen lopen. Na dit spel hadden we nog meer kleine spelletjes gedaan zoals; tik tik wie ben ik en verstoppertje. De dag was heerlijk, de kinderen hadden het fijn, ze hadden veel plezier bij Sportstuif en wij natuurlijk ook!

 

Vrijdag 17 juni
Vandaag waren we weer te vinden bij Sportstuif Helmond de Braak. We gingen eerst de kinderen ophalen van school en daarna gezamenlijk lunchen. Vervolgens gingen we met z’n allen naar Speeltuin Helmond-West. Bij aankomst van de speeltuin, kwam Helmond Brandevoort ook aangereden…. gezellig!! Met drie Sportstuif locaties waren we dus te vinden bij Speeltuin Helmond-West. We hadden een mooi plekje uitgezocht om te verzamelen en daarna konden de kinderen lekker vrij spelen. Met veel waterpret, klimtoestellen en schommels hoeven kinderen zich hier niet te vervelen. Rond half vier mochten de kinderen wat fruit en wat ranja pakken. Wat is het toch fijn om de week af te sluiten in de speeltuin, waar kinderen lekker hun energie in kwijt kunnen. Ben jij benieuwd wat voor activiteiten we volgende week gaan doen? Bekijk dan eens onze woensdag middag activiteit op onze website Kinderen kunnen zich voor deze activiteit gratis aanmelden!

 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches