Sportstuif Beek en Donk is een buitenschoolse opvang die zich bezighoudt op het aanbieden van sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen. De professionele inzet van Dominique, die zich met veel enthousiasme inzet, om de kinderen blij te maken, inspireren en aan te blijven moedigen, is gewoon geweldig. Ze organiseert bij deze BSO hele leuke spelactiviteiten voor de kinderen en draagt actief bij aan het stimuleren van een gezonde en actieve levensstijl. En dan dat 'Fruit-uurtje'...... dat hoor ik elke keer weer... daar wordt ik zo blij van. Ik kan het alleen maar aanbevelen. Probeer het zelf een keer zou ik tegen elke ouder zeggen. Ga zo door Dominique, ga zo door BSO B&D !!

Patty Patty
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Stopdans, Geluksestafette en Lasertag! Week 15 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Stopdans, Geluksestafette en Lasertag. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 8 april
Het weekend is voorbij gevlogen en er stond weer een nieuwe week voor de deur. Het was tijd om de kinderen op te halen. Bij binnenkomst begonnen de kinderen direct met spelen. Toen alle kinderen aanwezig waren, was het tijd om de verjaardag van de jarige te vieren en vervolgens gezamenlijk fruit te eten. De buikjes waren gevuld, dus konden we naar buiten voor de activiteit. Vandaag stonden zeeslag en de stopdans op het programma. '' Bij zeeslag hadden de kinderen verschillende hoepels die de boten waren. Ze moesten proberen om in de hoepel van de tegenstander te gooien. Was dit raak, dan werd er "RAAK" geroepen. Was het mis, dan werd er "MIS" geroepen''. Helaas bleef het zeil voor het spel niet hangen, waardoor de kinderen met de ogen dicht moesten gooien. Dit was minder leuk, maar de kinderen deden hard hun best. Na een spel gespeeld te hebben, besloten we om te gaan voetballen. In de tussentijd was ook de stopdans bezig. Dit is altijd een succes bij de jongere kinderen. Zij deden dan ook enthousiast mee. Bij de stopdans stop je met dansen als de muziek stopt. Hier hebben we meerdere varianten op gespeeld, zoals de konijnenstopdans. Hierbij werden verschillende opdrachten gegeven om tussen het dansen door te doen. Na de activiteiten was het tijd om te genieten van de traktatie en vrij te spelen.

  
 

Dinsdag 9 april
Het was dinsdag, een dag met harde wind. Ook was het de dag om de winnaars bekend te maken van de kleurwedstrijd. Voor het fruiteten besloten wij om de winnaars bekend te maken en de prijs uit te reiken; toevallig waren beide kinderen deze dag aanwezig. Na de prijsuitreiking kon het fruit gegeten worden en was het tijd om naar buiten te gaan. We speelden geluksestafette, een leuk estafettespel. Hierbij stonden de kinderen bij een pion achter een rij met zes hoedjes waar een lintje bij lag. ''Er werd gedobbeld met de dobbelsteen, na het dobbelen moest je snel rennen naar het gedobbelde hoedje. Dobbelde je vier? Dan moest je naar het vierde hoedje rennen. Als je de eerste was die bij dat hoedje was, dan nam je het lintje mee terug. Als alle lintjes verzameld waren, dan was het spel afgelopen''. De kinderen begonnen enthousiast met dobbelen en renden zo hard als ze konden naar het juiste hoedje toe. Ook werd er vaker hetzelfde cijfer gegooid, waardoor het extra spannend werd welk team zou gaan winnen. Uiteindelijk hebben we het spel twee keer gespeeld en was het gelijkspel.

  
 

Woensdag 10 april
Vandaag hadden de kinderen een korte dag op school en aten we gezamenlijk de boterhammen op. Na het eten van de boterhammen was het tijd om vrij te spelen. Het was lekker weer en de kinderen wilden graag buiten gaan voetballen. Gezamenlijk gingen we naar buiten en speelden we voetbal. Wat later op de middag was het tijd voor de activiteit: lasertag! De pistolen en vestjes waren klaar voor gebruik en de kinderen kregen deze. Na een korte uitleg gingen de kinderen fanatiek aan de slag. Er werd ontzettend veel gerend en de kinderen vonden het hartstikke leuk om te spelen. Het was een geslaagde activiteit. De rest van de middag hebben we besteed aan buiten spelen, spelletjes spelen en knutselen. Het was een gezellige dag!

  
 

Donderdag 11 april
De donderdag was weer aangebroken en het was tijd om de kinderen op te halen. De kinderen hadden hartstikke veel energie en zin in de middag bij Sportstuif. Vandaag stond een trefbalvorm op het programma, namelijk: raak en haal! ''Hierbij werden de kinderen in twee teams verdeeld, ieder team had vier pionnen op de achterlijn staan. Ze moesten proberen de pionnen van de tegenstander om te gooien. Als dit gelukt was, dan mocht de pion bij de eigen pionnen gezet worden. Het spel is afgelopen wanneer een team geen pionnen meer heeft of als alle spelers van een team zijn afgegooid''. Deze groep kinderen houdt ervan om trefbal te spelen en vonden dit ook een hartstikke leuk spel. Ze hadden dit nog niet eerder gespeeld. Iedereen deed dan ook zijn best om de pionnen om te gooien. Uiteindelijk hebben we twee spellen gespeeld! Na al het harde werk was het natuurlijk tijd voor een lekker koekje en om vrij te spelen.

  
 

Vrijdag 12 april
De laatste dag van de week alweer en wat hebben we genoten van het mooie weer! Vandaag begonnen we de dag op de fiets. Wist je dat je bij Sportstuif, indien toegestaan, ook naar Sportstuif kunt fietsen? Zo was het vandaag prachtig weer om een van de kinderen met de fiets op te halen. Vervolgens gingen we met z'n allen de rest van de kinderen met de Sportstuif-auto ophalen. Nadat we iedereen hadden opgehaald, gingen we gezellig lunchen. Tijdens de lunch is er altijd een momentje waarop we gezellig met elkaar kunnen kletsen en tot rust kunnen komen. Nadat we klaar waren met lunchen, maakten we ons klaar om naar de speeltuin te gaan. We namen de muziek speaker, wat sportmateriaal en wat te drinken mee naar de speeltuin. Het was een perfect weertje, lekker 21 graden, om te vertoeven in een van de mooie speeltuinen van Beek en Donk, namelijk speeltuin de Ratel. In de speeltuin waren we lekker aan het spelen op de spinnenweb, de kabelbaan en nog veel meer. Tussendoor gingen we even terug naar de BSO, omdat er met de taxi nog twee kinderen werden gebracht. Dat was een mooi moment voor een fruitpauze. De kinderen die net aankwamen, waren natuurlijk nog niet naar de speeltuin geweest. Daarom besloten we om verder terug te gaan naar de speeltuin, maar dan naar speeltuin de Waterpoort, die ook te vinden is in Beek en Donk. Het was supergezellig, de kinderen waren lekker aan het rennen, spelen, klimmen, dansen, noem maar op, en genoten vooral van het mooie zonnetje en de leuke muziek. Het was weer een gezellige week bij Sportstuif! Op naar het weekend en dan zien we jullie heel graag volgende week weer met nog meer leuke activiteiten!

  
 

Wist je dat we bij Sportstuif ook activiteiten organiseren voor de omgeving? Neem gerust een kijkje op onze activiteitenpagina "Samen bij Sportstuif".
Ben je enthousiast geworden door onze blogs en wil je zelf de Sportstuif ervaring meemaken? Kom dan gezellig een proefdagje meedoen. Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een e-mail naar beekendonk@sportstuif.nl.



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches