Super leuke sport en spel activiteiten.

Rudy Rudy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Skippybal race, Estafette spellen, Koning van het veld! Week 12 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 12, waaronder skippybal race, estafette spellen, koning van het veld nog veel meer!
 

Maandag 20 maart
Het weekend is weer voorbij en dat betekent weer een nieuwe actieve week bij Sportstuif! Deze week staan er weer verschillende activiteiten op het programma. Zo hadden we voor vandaag een skippybal race op de planning staan, maar eerst was het tijd om de kinderen weer op te halen van school. Als we weer terug zijn op de BSO, mogen de kinderen nog even vrij spelen. Zoals altijd doen we bij Sportstuif eerst gezamenlijk fruit en groente eten. Na het eten wordt de activiteit buiten klaargezet. We hadden verschillende varianten met de race. Je kon slalommen om de pionnen heen of in een rechte lijn. Diegene die het snelste was won! De Sportstuif leiding deed ook mee, zo werd er om en om gewonnen en was het erg spannend. Als afsluiter hadden we ook een Hoelahoep wedstrijd gehouden. Je had verschillende grootte hoepels. Wie kon er het langste hoelahoepen? Dit werd per hoelahoep bijgehouden. De grootte hoepels werd gewonnen door de leiding en de kleine hoepels werd gewonnen door de kinderen, wederom dus een spannende wedstrijd. Na de activiteit mochten de kinderen nog even vrij spelen tot ze werden opgehaald door de ouders.
 

 
 

Dinsdag 21 maart
Het is lente!! Weer een nieuwe dinsdag bij Sportstuif Beek en Donk. Zoals gewoonlijk begon onze ochtend met een wekelijkse vergadering. Deze ochtenden gebruiken wij ook om te werken aan planningen, het bedenken van activiteiten, maar ook werken aan de marketing! Dit laatste is heel erg belangrijk voor de komende periode. Neem nou als voorbeeld dat Sportstuif 5 april alweer een jaar bestaat en dat moet zeker gevierd worden! In de week van 3 april is er elke dag een speciale activiteit te doen. Ben jij nou benieuwd wat we allemaal gaan uitvoeren? Neem dan een kijkje op onze website Samen bij Sportstuif en schrijf je in als je graag mee wilt doen.
Naast dat we hard gewerkt hadden op het kantoor, had je ons misschien ook kunnen vinden in Beek en Donk. Misschien heb je zelfs onze flyer al gekregen! Wij waren namelijk actief aan het flyeren in de omgeving.

 
 

Woensdag 22 maart
Yes!! We hebben er weer zin in! Het is alweer woensdag en dat betekent een langere dag BSO bij Sportstuif! De kinderen zijn rond half 1 uit school. Tijd om ze op te halen in onze blauwe Dacia’s! We waren vandaag met genoeg personeel dat we alle kinderen konden ophalen met de auto, dat vonden de kinderen natuurlijk heel relaxed. Eerst gingen we gezamenlijk lunchen en daarna gingen we de ‘’Woensdagmiddag activiteit’’ doen. Deze woensdagmiddag activiteit is toegankelijk voor iedereen uit de omgeving en is geheel gratis. Vandaag stond ‘’Estafette spellen’’ op de planning. We hadden drie vormen estafette: Zaklopen, Steen, Papier, Schaar estafette en Geluksestafette. De teams werden verdeeld en het fluitsignaal ging af! De kinderen deden goed mee en waren erg fanatiek. Na het estafette spel, mochten de kinderen nog even vrij spelen voor we fruit gingen eten. Wist je dat we genoeg te doen hebben binnen? Zoals een tafeltennis, tafelvoetbal, creatief speelgoed en nog veel meer! De kinderen vermaken zich prima en wij spelen uiteraard altijd mee als kinderen dat willen!

  
 

Donderdag 23 maart
De donderdag is weer van start gegaan. Zo waren we in de ochtend flink aan het brainstormen over de komende periode. Zo kan ik al vertellen dat er leuke plannen aan komen voor activiteiten! Ben je al een beetje nieuwsgierig? Neem dan eens een kijkje op onze socials!  Nadat we klaar waren bij de vergadering was het tijd om terug te rijden naar de BSO, om vervolgens de kinderen op te halen van school. Vandaag gingen we gezellig naar BSO ‘’Helmond de Braak’’. Onderweg daarna toe begon het toch flink te regenen, gelukkig waren we nog in de auto! Eenmaal aangekomen, mogen de kinderen gaan zitten en gingen we fruit eten! Daarna was het tijd voor de activiteit van vandaag. ‘’Voetgolf en leeuwenkooi’’. Na zo’n 15 minuten spelen begon het weer flink te regenen, waardoor we even gingen schuilen. Het is waar wat ze zeggen want na regen komt zonneschijn…. en daar waren dan ook twee mooie regenbogen te zien! We gingen verder met de spellen, de jongere kinderen zaten bij de leeuwenkooi en de wat oudere kinderen bij voetgolf. De kinderen deden goed mee, ondanks het slechte weer bleven ze daarna ook nog buiten spelen.. echte bikkels!

  


Vrijdag 24 maart
Nog één dagje te gaan voor het weekend weer begint. Vandaag was weer een langere dag op de BSO, want de kinderen zijn al rond half 1 uit. Met onze mooie blauwe Dacia’s gingen we de kinderen weer ophalen van school. In de auto werd er al heerlijk gekletst met elkaar en wilde ze allemaal even hun verhaaltje vertellen aan ons. Heerlijk die vrolijkheid en de fantasie van de kinderen als ze iets vertellen. Zoals gewoonlijk hangen we de jassen en tassen op en pakken we onze lunch erbij. Na de lunch mogen de kinderen vrij spelen. Zo werd er tafelvoetbal gespeeld, creatieve tollen gemaakt en daarmee een wedstrijdje gehouden en nog even buiten gespeeld. Als het dan ongeveer half 4 was gingen we nog even gezamenlijk fruit eten met wat ranja erbij. Daarna was het tijd voor de dagelijkse buitenactiviteit! Het spel van vandaag was; ‘’Koning van het veld’’. Je had twee teams van vier. Het team dat scoort in het doeltje van de ander blijft staan aan de winnaarszijde. Dan kwamen er vier nieuwe kinderen in het spel. Wie er aan het eind van het spel aan de winnaarszijde stond die had het spel gewonnen. Een erg leuk spel voor de meeste kinderen, de kleinere kinderen vonden het nog wel een beetje moeilijk, maar deden wel goed mee. De rest van de middag was heel relaxed! Er werd nog getekend of met strijkkralen gespeeld tot de ouders ze kwamen ophalen. Het was weer een top week bij Sportstuif! Tot volgende week!

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches