Een super leuke BSO, waarbij de aandacht ligt op sport en spel activiteiten voor basisschoolkinderen in gemeente Beek en Donk! Enthousiast team met aandacht voor het kind!

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sinterklaas spellen, Getikt en Proefjes! Week 49 - 2023

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Sinterklaas spellen, Getikt en Proefjes. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 4 december
Het koude weekend was weer voorbij, er lag nog een beetje sneeuw en het was tijd om de kinderen op te halen. Vol enthousiasme kwamen de kinderen de super warme kantine in aangezien er wat probleempjes waren met de verwarming. Dit heeft de pret zeker niet bedrukt want de kinderen konden na het gooien van wat sneeuwballen in de koud wel wat warmte gebruiken. Tijdens het fruit eten hadden de kinderen gezien dat Sinterklaas een cadeau en een gedicht had achtergelaten, maar het was eerst tijd voor de activiteit. De enige echte Sinterklaas quiz! Maar voordat we hier begonnen deden we natuurlijk eerst een tik spel om warm te worden, namelijk Slingertikkertje. Ze vinden het geweldig om dit te doen en gaan dan ook vol enthousiasme en fanatisme aan de slag. Hierna was het dan toch echt tijd voor de quiz en moesten de kinderen op een lijn staan terwijl de vraag werd voorgelezen en de twee mogelijke antwoorden werden gegeven. Ze moesten rennen naar het vak waarvan zij dachten dat het, het goede antwoord was. Het was een spannende strijd wie uiteindelijk de meeste antwoorden goed had en ook het snelste was. Maar wat wisten de kinderen ontzettend veel over Sinterklaas! Ondanks het koud was en het begon te sneeuwen deden de kinderen goed mee. Het was dan eindelijk tijd voor het gedicht en de cadeautjes, de kinderen konden niet meer wachten. In het gedicht stond geschreven dat racepiet een cadeau had achtergelaten in de schuur. Samen met de kinderen liepen we naar de schuur waarin een skelter stond! Wat een ontzettend gaaf cadeau en blij dat de kinderen hiermee zijn! Dit was niet het enige cadeau dat achtergelaten was, we hadden ook nog een 3D puzzel gekregen van de spelersbus van PSV. Wat een verwennerij op deze maandag.

  
 

Dinsdag 5 december
Het was eindelijk zover het was pakjesavond, maar eerst moesten de kinderen toch echt naar de BSO. Hier stonden ook cadeautjes op hen te wachten. Maar voordat we de cadeautjes gingen uitpakken was het eerst tijd om fruit te eten en om de activiteit te doen. We hadden een Sinterklaas bingo in de kantine van Sparta’25 lagen allemaal kaartjes verstopt. De kinderen moesten de kaartjes vinden die op hun bingokaart stond. Met de bingokaart en stift liepen de kinderen al zoekend door de kantine heen om hun bingokaart als eerste vol te krijgen. Sommige kaartjes lagen beter verstopt dan andere en iedereen bleef zoeken. Toen hoorde we opeens heel hard BINGO! De eerste had al bingo en wat heeft hij dat snel gedaan. Al snel volgde er meer en hielpen ze elkaar tot de bingokaart vol was. Na al dat harde zoekwerk hadden ze wel iets lekkers verdient en kwamen de pepernoten te verschijn. Onder het genot van de pepernoten werden de laatste cadeautjes uitgepakt en werd er ook meteen mee gespeeld.

  
 

Woensdag 6 december
Het was 6 december, de dag na pakjesavond en dit betekent dat de kinderen studiedag hebben. Vol enthousiasme kwamen de kinderen binnen en wilde graag vertellen wat ze gekregen hadden van Sinterklaas en hadden zelfs ook iets meegenomen om te laten zien. Aangezien het de dag na Sinterklaas was hadden we besloten om aan kinderen te vragen wat ze vandaag wilde doen. Ze wilde heel graag spelen met het nieuwe speelgoed! Dit hebben we dan ook gedaan zowel met het speelgoed wat ze van thuis hadden meegenomen als het speelgoed wat we gekregen hebben op de BSO. Het was een dag vol met loomen, bouwen met magnetix en knutselen. Helaas ging onze woensdagmiddagactiviteit die bij Samen bij Sportstuif te vinden is niet door  waardoor we in de middag nog samen film hebben gekeken.

  
 

Donderdag 7 december
Inmiddels was het donderdag, het einde van de week komt steeds dichter in zicht. Vandaag stond Dans memory op de planning aangezien de kinderen hierom hebben gevraagd. Voor de memory werden twee kinderen weggestuurd zodat we setjes konden maken en natuurlijk deden de Sportstuifjuffen ook mee met het spel. De tweetallen bedachten samen een move om uit te voeren, de meest creatieve moves zijn voorbij gekomen. Nu was het tijd aan de memory zoekers om de juiste setjes te combineren. Het is af en toe even zoeken wie bij wie hoort maar ieder tweetal was geraden. Zo hebben we dit een aantal rondes gedaan. De Sportstuifjuffen waren de laatste memory zoekers. De kinderen hadden het enorm moeilijk gemaakt door pasjes te verzinnen die allemaal op elkaar lijken. Maar na even zoekwerk is het ook gelukt om alle setjes gevonden te hebben. Hierna was het tijd om nog even naar buiten te gaan en te voetballen.

  
 

Vrijdag 8 december
Het was vrijdag en vandaag hadden we een andere activiteit gepland in plaats van een sportactiviteit. De voorbereidingen waren al getroffen, maar het was eerst tijd om de kinderen op te halen en samen te lunchen. Na de lunch was het tijd om de eerste proef te doen, zout kristallen maken. De kinderen moest het de hele tijd door het warme water roeren en zout toevoegen tot het zout niet meer werd opgenomen. Hierna mochten de kinderen nog een kleur uitzoeken om te geven aan de kristal. Het resultaat laat nog op zich wachten, want dat duurt nog wel even. Toen was het tijd om onzichtbare handafdrukken te maken en deze later weer zichtbaar te maken. In de tussentijd begonnen wij aan de proef met olie, water en kleurstof. We hadden een beker met water, een beker met olie en de kleurstof. De kinderen mochten zelf de kleurstof toevoegen en je zag al dat de druppels heel bleven in de olie. Nadat alle kleurstof was toegevoegd was het tijd om goed te roeren en vervolgens de olie bij het water te schenken. Je zag toen de olie bovenop lag dat de kleurstof langzaam naar onder dreef. Als laatste proef hadden we olifantenschuim, de kinderen mochten baking soda mengen met azijn en kleurstof. Hierdoor ontstond veel schuim dat over de bekers heen ging. De kinderen vonden dit de leukste proef van allemaal! Het was een geslaagde dag, tot volgende week!

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches