Een superleuke BSO waarbij kinderen zich uit kunnen leven door middel van sportieve activiteiten! Enthousiast team die elke dag weer klaar staan voor zowel de kinderen als de ouders!

Jessica Jessica
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pionnenroof, Salamandertje en Paaseieren zoeken! Week 13 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Pionnenroof, Salamandertje en Paaseieren zoeken. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 25 maart
Een nieuwe week is aangebroken bij Sportstuif. Gelukkig met beter weer dan het weekend. Het was tijd om de kinderen op te halen. De kinderen zaten vol met energie en ook hadden we een verjaardag te vieren. Voor het fruit eten werd er gezongen met elkaar voor de jarige job. Na het fruit eten was het tijd om naar buiten te gaan voor de activiteiten. Vandaag stond op het programma Pionnenroof en De vloer is lava. Alle kinderen mochten kiezen welke activiteit ze graag wilden doen. Toen iedereen gekozen had, konden we van start gaan! Bij pionnenroof kreeg ieder kind een eigen hoepel waarin ze drie pionnen moesten verzamelen. Alle kinderen stonden in een cirkel en in het midden stonden de pionnen. Bij het startsignaal moesten de kinderen zo snel mogelijk naar het midden rennen om een pion te pakken. Zijn ze in het midden op? Dan moeten ze bij elkaar stelen en proberen er drie te verzamelen. De kinderen hadden deze variant van pionnenroof nog niet eerder gespeeld en waren dan ook erg fanatiek. Het werd dan ook meerdere keren gespeeld. In de tussentijd hadden de kinderen ook plezier bij de vloer is lava. De kinderen mochten natuurlijk niet de grond aanraken wanneer de vloer lava was, er lagen dan ook verschillende spullen waar ze op mochten staan. Na de vloer is lava gedaan te hebben met het liedje was het tijd om de lava over te steken met elkaar en het lintje veilig terug te brengen. Dit vonden de kinderen nog wel moeilijk, maar ging uiteindelijk hartstikke goed! Na de activiteit was het tijd voor de traktatie en vrij spel!

  
 

Dinsdag 26 maart
Na de volle dag van gisteren was het vandaag iets rustiger. Er stond een nieuwe activiteit op het programma namelijk salamandertje, maar voordat we hieraan begonnen speelden we eerst voetbal met elkaar. De kinderen waren zeer benieuwd naar wat salamandertje eigenlijk was. Na de uitleg gingen de kinderen dan ook fanatiek aan de slag. Bij salamandertje staan er twee kinderen in een kring met een staart, de andere kinderen moeten proberen deze af te pakken zonder in de kring te gaan staan. Als je de staart hebt, word je de nieuwe salamander. De kinderen waren super enthousiast en vonden het ook erg leuk. Maar we waren nog niet klaar, we hadden namelijk ook een andere variant. De kring werd groter gemaakt en de salamander moesten buiten om de kring rennen terwijl de andere kinderen in de kring stonden. Zij moesten vanuit de kring proberen de staart af te pakken. Als dit gelukt was, werden zij de nieuwe salamander. Het was geweldig, de kinderen hadden een glimlach op hun gezicht! Ze vonden het een hartstikke leuk spel om te spelen.

  
 

Woensdag 27 maart
Inmiddels was het woensdag en dan zijn de kinderen vroeg uit. We stonden vroeg bij school om de kinderen op te halen. Bij de BSO aangekomen was het tijd om samen de boterhammen op te eten. Na het eten werd er vrij gespeeld en wilden de kinderen graag verstoppertje spelen. De kinderen blijven dit een leuk spel vinden, zowel het verstoppen als het zoeken. Vandaag stond het knutselen van een kuikentje op het programma. Van wol maakten we pompons, vervolgens konden we de pootjes en het snaveltje knippen. Dit plakten we allemaal op de pompons en natuurlijk de oogjes niet te vergeten. Met alles erop was het een mooi kuikentje geworden! Na het knutselen werd er vrij gespeeld, van knutselen tot buiten in het speeltuintje. Ook werd er gebruik gemaakt van de step.

  
 

Donderdag 28 maart
De donderdag was aangebroken. Wat eruit zag als een regenachtige dag, maar in de middag was het lekker droog en konden we alsnog naar buiten voor de activiteit. Alles bal stond op het programma. De kinderen konden niet wachten om dit te spelen. Ze hadden al meerdere malen gevraagd wanneer we nou eindelijk eens alles bal gingen spelen. Vol enthousiasme gingen de kinderen mee naar het veld! De voorbereidingen werden getroffen en we konden van start gaan. We speelden het spel met basketbal, voetbal, handbal en trefbal. Al deze sporten zijn voorbij gekomen en de kinderen waren hartstikke fanatiek. Zodra de bal in het spel kwam renden ze erop af, ze wilden namelijk wel graag de eerste zijn. Als er gescoord was, werd er van sport gewisseld. Het was erg intensief en leuk om te doen. Aan het einde van de activiteit hielpen de kinderen met opruimen en was het tijd voor het koekje. Na het eten van het koekje werd er vrij gespeeld. Sommige kinderen gingen voetballen terwijl anderen kozen voor knutselen.

  
 

Vrijdag 22 maart
Het was alweer de laatste dag van de week, vrijdag. Sommige scholen hebben een studiedag en om deze reden waren sommige kinderen al in de ochtend bij Sportstuif. De kinderen kregen een drumles, wat vonden ze dit geweldig! Lekker slaan op het elektronische drumstel om er muziek mee te kunnen maken. Inmiddels was het tijd om de andere kinderen op te halen en gezamenlijk de boterhammen op te eten. Na het eten was het tijd om vrij te spelen. Omdat het bijna Pasen is, hebben we paasactiviteiten. We begonnen met het schilderen van eieren. De kinderen konden zelf een patroon kiezen en de kleurtjes. Het werden prachtige eieren! Naast het schilderen van eieren was het natuurlijk ook belangrijk om paaseieren te zoeken! Heel enthousiast waren de kinderen en gingen snel naar buiten toen de paaseieren verstopt waren. Er werd hard gezocht en uiteindelijk waren alle eieren gevonden. Toen was het tijd om de eieren eerlijk te verdelen en te smullen. Fijne Pasen allemaal!

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches