Een superleuke BSO waarbij kinderen zich uit kunnen leven door middel van sportieve activiteiten! Enthousiast team die elke dag weer klaar staan voor zowel de kinderen als de ouders!

Jessica Jessica
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Paintballen, Voetballen, Jachtseizoen! Week 19 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 19, waaronder paintballen, voetballen, jachtseizoen en nog veel meer! 

Maandag 9 mei
De mei vakantie is helaas alweer voorbij… maar niet getreurd, want de hele week stond weer vol gepland met leuke sport activiteiten. Zo begon de dag vroeg bij Sportstuif Beek en Donk. We hadden in de ochtend namelijk weer een vergadering. We zijn namelijk druk bezig met het organiseren van nieuwe evenementen die al plaats gaan vinden eind mei. Ben je benieuwd? Neem dan alvast een kijkje op: htttp://www.samenbijsportstuif.nl/beek-en-donk en schrijf je alvast in!
In de middag was het tijd om de kinderen op te halen van school. We gingen eerst naar basisschool de Raagten. Vervolgens gingen we voor het eerst naar basisschool het Otterke om kinderen op te halen. We hadden namelijk vandaag vijf kinderen die kwamen proef draaien bij ons op de BSO, hoe leuk!! Als we compleet waren, gingen we de handen wassen en aan tafel zitten. Voor de nieuwe kinderen wordt er tijdens het fruit eten even de regeltjes uitgelegd en daarna het plan wat we gingen doen voor vandaag. We waren blij dat het weer meezat vandaag, want we gingen paintballen! De kinderen trokken oude kleding aan en de Sportstuif begeleiders begonnen met de voorbereidingen. Aangezien we wat jongere kinderen hadden vandaag, hadden we besloten om niet op elkaar te schieten, maar op doelwitten. Je had verschillende niveaus (geel, rood of blauw), geel was bijvoorbeeld dichtbij en rood was ver weg. Voor we begonnen, hadden we eerst een algemene uitleg met regels. Na de uitleg begonnen we allemaal bij de gele pionnen (om te oefenen). Na het oefenen hadden de kinderen de vrijheid om de afstand te bepalen en konden ze het zo uitdagender maken, als ze zelf wilden. We merkten dat een aantal kinderen de behoefte hadden om op elkaar te schieten, daarom hadden we een klein veldje afgezet, met een acceptabele afstand. Na het paintballen gingen we nog even naar het pannakooi veldje om even lekker te voetballen met z’n allen. We speelden ook de Sportstuif leiders tegen de rest, dit vonden de kinderen super leuk! Al met al, een mooie eerste dag om te beginnen na de vakantie!

 

Dinsdag 11 mei
Blehh… het regent… geen goed begin van de dag, maar regen of geen regen, wij maken er bij Sportstuif altijd een feestje van! Vandaag begonnen we de dag met het ophalen van de kinderen bij basisschool het Klokhuis. De kinderen kwamen al super snel naar buiten, heel fijn! Daardoor waren op tijd terug op de BSO. We begonnen alvast met het snijden van de groentes en fruit en het klaarzetten van de ranja tot we compleet waren. Aan tafel werd er tijdens het fruit eten heerlijk gekletst over de mei vakantie maar ook over wat we allemaal kunnen doen bij Sportstuif. Op het moment dat wij de activiteit gingen doen, begon het kei hard te regenen. We hadden daarom besloten om de activiteit binnen te doen. We begonnen vandaag met Steen, Papier, Schaar estafette te beginnen. Dit is een spel, wat de meeste kinderen wel kennen en altijd spannend is. Op begeven moment was de regen gestopt en besloten we om nog even een half uurtje lekker te voetballen buiten. We speelden spellen zoals; afpakkertje en partijtje. We waren allemaal erg fanatiek en er werd goed geschoten! Na het half uurtje voetballen gingen we naar binnen om even goed te drinken met een welverdiend koekje erbij. De kinderen mogen tot ze worden opgehaald nog even lekker vrij spelen.

 

Woensdag 10 mei
Het is weer woensdag en dat betekent bij Sportstuif Beek en Donk een gratis woensdagmiddag activiteit. Zo stond er vandaag op de planning: ‘’Paintballen!!’’. We hadden vandaag afgesproken dat we samen met Sportstuif Helmond de braak een paar kinderen mee namen. Voordat we aan die activiteit begonnen was het eerst tijd om de kinderen op te halen van school. Nadat we alle kinderen opgehaald hadden van school, gingen we eerst gezamenlijk lunchen. Nog heel even vrij spelen en toen gingen we met de Sportstuif auto richting Beek en Donk. Onderweg ging het opeens super hard regenen… Met die regen konden we buiten echt niet paintballen, maar gelukkig klaarde het na zo’n 20 minuten op en konden we alsnog lekker naar buiten gaan. Voordat we begonnen gingen we zoals gewoonlijk een korte uitleg geven over het gebruik van de pistolen en wat de regels zijn. Er werden twee teams gemaakt; team rood en team blauw. In vergelijking met de activiteit van maandag, hadden we deze keer wat grotere kinderen voor de activiteit. We hadden dus besloten om een wedstrijdvorm paintball te spelen, waarbij je per team op elkaar mocht schieten. Er stonden ook tafels om je achter te schuilen. Was je geraakt? Dan stak je je hand omhoog en hielden de spelbegeleiders de score bij. Je zou denken, doet dit zeer? Nee dat viel reuze mee! Iedereen droeg een helm en een beschermend hesje om zich heen en verder gedroeg iedereen zich netjes en bij pijntjes werd het spel even stil gelegd. Die pijntjes kwamen bijna niet voor! Wat een stoere mannen en wat hadden we plezier. Op het einde werd er nog een partijtje voetbal gespeeld in het Pannakooi met andere kinderen uit Beek en Donk.

 

Donderdag 11 mei
De dag begon vroeg vandaag want om 09:00 waren we al bezig met de voorbereidingen van de Sportstuif expeditie. Deze expeditie gaat plaats vinden op vrijdag 26 mei vanaf 14:30. Heb jij onze vette poster al gezien op onze socials? Zo niet? Bekijk hem dan hier! Na al dat kantoor werk was het weer tijd om de kinderen op te halen. Vandaag waren er twee kinderen die een proef dagje hadden. Voordat we begonnen met fruit eten, kregen de kinderen eerst even een rondleiding. Daarna was het tijd om lekker te eten. Zoals gewoonlijk doen we even een korte voorstelronde, dit is fijn voor de nieuwe kinderen. Het was eventjes spannend, maar na een half uurtje deden de nieuwe kinderen super goed mee spelen. We gingen naar buiten, het was heerlijk weer, tijd voor de activiteit van vandaag! We hadden een groep vandaag van leeftijden van 4 tot 7 jaar. We gingen de activiteit ‘’schipper mag ik overvaren ja of nee’’ spelen. Dit spel is toegankelijk voor alle kinderen van onze groep vandaag. Na dit spel hadden we nog andere spelletje buiten gespeeld, deze waren verzonnen de kinderen op de BSO. Rond 17:00 gingen we terug naar binnen, om daar vervolgens verder te spelen. De kinderen waren erg enthousiast vandaag ze hadden er erg veel zin in en waren blij elkaar weer te zien na de mei vakantie.

  

Vrijdag 12 mei
Vandaag waren we te vinden bij Sportstuif Helmond de Braak. Rond 12:15 vertrokken we naar de scholen om de kinderen op te halen. Als we compleet waren gingen we eerst onze lekkere boterhammetjes op eten en werd er onderling heerlijk gekletst. Na het eten mochten de kinderen vrij buiten spelen. We gingen een potje voetballen met een paar kinderen en speelden het spel; ‘’wie scoort is keep’’. Op begeven moment kwamen er leerlingen van het Jan van Brabant binnengelopen en hadden we een wedstrijd voetbal gespeeld tot ze gingen beginnen met de gymles. De Jan van Brabant had deze dag een atletiek gymlesje, dat vonden sommige kinderen erg interessant om te zien. Van de Juf mochten de kinderen van ons zelf ook meedoen, dat vonden ze helemaal geweldig. Om te beginnen met kogelstoten, hardlopen en daarna verspringen. Het hardlopen was echt leuk om te zien. De kinderen van het Jan van Brabant gaven onze kinderen instructies en probeerde ze echt iets te leren. Na de gymles van het Jan van Brabant, gingen we de rest van de kinderen ophalen van de scholen die wat later uit waren. Als we dan helemaal compleet waren, gingen we eerst nog even fruit eten en wat ranja drinken. Na het eten was het tijd voor de volgende activiteit van vandaag; het jachtseizoen. De groep werd verdeeld in twee eerlijke teams. Een team was de tikker en het andere team waren de verstoppers. Het team van de tikkers moest zo snel mogelijk alle verstoppers vinden. Het team wat dit dan het snelste had gedaan, die waren de winnaars. Na de activiteit gingen we nog even vrij spelen tot de ouders er alweer waren om de kinderen op te halen. Voor iedereen een fijn weekend en tot volgende week!

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches