Na school is het de leukste middag ooit!. Je gaat altijd een hele leuke activiteit doen en je mag ook vrij spelen. Ze zorgen ook voor eten bijvoorbeeld: een koekje of snoepje, fruit en een peperkoek (ontbijtkoek). Je krijgt ook iets lekkers als iemand jarig is. Als je zelf jarig bent mag je een cadeautje uitkiezen.

Lot Knoops (dochter)

Marleen Knoops Marleen Knoops
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pacman tikkertje, Spons – water – vuur en Jachtseizoen! Week 9 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Pacman tikkertje, Spons – water – vuur en Jachtseizoen. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 26 februari
Het weekend was weer voorbij, en helaas was het een regenachtige dag. Sommige kinderen hadden vandaag studiedag. Dit betekent dan ook dat de kinderen de hele dag bij Sportstuif zijn. In de ochtend gingen de kinderen naar Kidsplaza waar ze heerlijk met elkaar hebben kunnen spelen. Rond lunchtijd kwamen de kinderen terug en we gezamenlijk gegeten. Inmiddels was het tijd om de andere kinderen op te halen. De kinderen hadden ontzettend veel energie, maar door de regen konden we helaas niet het veld op. De oudere kinderen wilden graag buiten voetballen; dit mocht natuurlijk. Met de jongere kinderen besloten we een toren te bouwen van spaghetti en marshmallows. De kinderen vonden dit geweldig! Het was wel lastig om niet alle marshmallows op te eten, maar met duidelijke afspraken hierover ging dit goed. Voor het bouwen kon beginnen, werden de kinderen in twee groepen opgedeeld om te kijken welke groep de hoogste toren kon bouwen. De groepen waren gemaakt en het bouwen kon beginnen. De ene groep besloot eerst te overleggen over hoe de toren te bouwen, terwijl de andere groep direct begon. Inmiddels waren de eerste centimeters gemaakt, en werkten de kinderen samen om een zo hoog mogelijke toren te bouwen. Alle marshmallows waren op, wat betekende dat de torens opgemeten konden worden. Het was een klein verschil, maar uiteindelijk was er toch echt een groepje de winnaar. Inmiddels kwamen de voetballers ook weer binnen, en was het tijd om te genieten van de marshmallows.

  
 

Dinsdag 27 februari
De dinsdag was weer aangebroken met wederom een nieuwe activiteit voor de kinderen: Pacman tikkertje. Dit tikspel hadden de kinderen nog niet eerder gespeeld en ze waren dan ook enthousiast om te beginnen. Maar eerst werd er nog even met elkaar gestoeid terwijl het spel werd klaargezet. Toen alles stond, werden de kinderen erbij gehaald en kon de uitleg worden gegeven. Bij Pacman tikkertje is het de bedoeling dat de Pacman de spookjes probeert te tikken. Zowel de Pacman als de spookjes kunnen niet door de muur heen en kunnen alleen door de poorten heen. Als je getikt bent, word je zelf ook een Pacman. De kinderen begonnen enthousiast te rennen en probeerden niet door de muur heen te rennen; dit ging niet altijd goed, soms dachten ze toch echt door een 'muur' heen te kunnen. Na een spel gespeeld te hebben, wilden de kinderen graag verstoppertje spelen; dit hebben we dan ook buiten gedaan. Om de beurt waren de kinderen de zoeker en werd er hard gezocht naar de kinderen. Nadat de meeste kinderen zoeker waren geweest, was het tijd om naar binnen te gaan en nog te genieten van een lekker koekje.

  
 

Woensdag 28 februari
Het was weer woensdag, zonder woensdagmiddagactiviteit deze week. We besloten dan ook om aan de kinderen te vragen wat zij graag wilden doen. De kinderen wilden graag vrij spelen; dit mochten zij dan ook doen. Van loomen tot hutten bouwen tot skelteren, er werd van alles gedaan. Alle kinderen beleefden plezier, en dat is voor ons het belangrijkste. Ook kregen de kinderen vandaag nog een lekker bakje met popcorn in plaats van het koekje. Hier hebben ze echt van genoten! Toch besloten we om even een activiteit te doen, namelijk verstoppertje en Anne Maria Koekoek. Twee kleine spellen die de kinderen hartstikke leuk vinden om te doen. Er werd begonnen met verstoppertje spelen buiten. De meest creatieve verstopplekken werden bedacht. Hierna was het tijd voor Anne Maria Koekoek. De kinderen vinden dit altijd wel een leuk spel. Na een paar spelletjes te hebben gespeeld, mochten de kinderen weer vrij spelen.

 
 

Donderdag 29 februari
Toen was het alweer donderdag. Het begon als een regenachtige dag, maar gelukkig werd het al snel droog toen we de kinderen mochten ophalen. Met alle kinderen binnen was het tijd om fruit te eten, en de kinderen werden verwend vandaag; we hadden namelijk heerlijke aardbeien bij het fruit. Na het fruit was het tijd om naar buiten te gaan om Spons - water - vuur te spelen. De kinderen vonden dit de vorige keer zo leuk dat we het nogmaals besloten te doen. Toen alle kinderen een kaartje hadden gekregen, kon het startsein worden gegeven. Alle kinderen gingen enthousiast aan de slag. Er werd gerend, getikt en nieuwe kaartjes werden gehaald. De kinderen waren serieus bezig. Helaas konden we maar één spel spelen aangezien het laat was. Sommige kinderen werden al opgehaald.

  
 

Vrijdag 1 maart
Inmiddels was het vrijdag. De kinderen werden weer vroeg van school gehaald, en we hebben samen genoten van de lunch. Eerst hadden de kinderen vrije tijd om te spelen. Zo werd een gave Gravitrax-baan gemaakt en speelden andere kinderen alsof ze in een manege waren. De kinderen gaven al snel aan dat ze met de activiteit wilden beginnen. Ze wisten al wat het was en hadden hier echt zin in! We gingen namelijk Jachtseizoen spelen. De walkietalkies werden uitgedeeld, en de 'politie' werd aangewezen. Het spel kon beginnen! De kinderen verstopten zich terwijl de politie zich klaarmaakte voor de jacht. Toen was het tijd en werd de jacht geopend. De kinderen zaten goed verstopt, en de politie moest hard zoeken. Was er eenmaal iemand gevonden, dan moesten ze ontzettend hard rennen om uit handen van de politie te blijven. De kinderen vonden dit ontzettend leuk. Maar uiteindelijk had de politie iedereen gevonden en getikt. Dit hebben we meerdere keren gespeeld. We besloten om nog even lekker buiten te spelen en ook de skelter erbij te pakken. Na het fruit eten wilden de kinderen nog graag verstoppertje spelen. Dit hebben we dan ook met elkaar gedaan buiten. Het was een mooie afsluiter van de week.

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches