Een gezellige bso! elke dag wordt er iets leuks georganiseerd voor de kinderen. De medewerkers zorgen ervoor dat kinderen zich niet vervelen en spelen/sporten ook mee met de kinderen. ze organiseren ook grotere evenementen waar iedereen zich voor kan aanmelden. Ze zijn erg flexibel en denken met je mee!

Denise Denise
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Midgetgolf, Speeltuin Helmond-West, Dierenrijk! Week 18 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 18, waaronder midgetgolven, speeltuin Helmond-West, dierenrijk en nog veel meer! 
 

Maandag 1 mei
De tweede week van de mei vakantie was weer van start gegaan. Deze dag gingen we op bezoek naar Sportstuif Helmond de Braak. Als alle kinderen compleet waren, gingen we eerst even gezamenlijk fruit eten. Ondertussen werden de lunch pakketjes gemaakt voor de middag. In de vakanties zorgt Sportstuif namelijk voor de lunch! Rond half een vertrokken we vast met de eerste twee groepen naar Vlierden. Wij gingen hier namelijk ‘’Midgetgolven!’’. Bij aankomst werden er alvast twee groepen gemaakt. Iedereen kreeg een midgetgolfstick en twee ballen per groepje. Om het leuker te maken, werd er bijgehouden hoeveel punten ieder kind had gemaakt per hole. Allereerst werden de spelregels uitgelegd zoals; hoeveel keer mag je een poging wagen, hoe gebruik je je stick, wat gebeurd er als je uitschiet… etc.. Voor de meeste kinderen was midgetgolf nog nieuw en vonden ze het daarom nog wel een beetje lastig. Je had 18 holes die je kon spelen. Naarmate we langer bezig waren, merkte je dat de kinderen er beter in werden. De volgende groepen kwamen inmiddels ook aan. Rond twaalf uur was het tijd om te gaan lunchen. Het was prachtig weer en we besloten om lekker buiten te gaan lunchen rondom het midgetgolf plein. Na de lunch, mochten de kinderen kiezen of ze nog wilden midgetgolven of dat ze vrij gingen spelen. Je had namelijk een heel groot springkussen en een klein speeltuintje om te spelen. Rond drie uur gingen we weer vertrekken richting de BSO. Daar gingen we nog een leuke film op zetten voor de kinderen genaamd: ‘’Kapitein onderbroek’’.  Dit vonden de kinderen een erg grappige film. Rond vijf uur gingen wij weer terug naar onze eigen BSO, zodat de kinderen weer opgehaald konden worden.

 

Dinsdag 2 mei
Het is weer dinsdag en op deze dinsdag hadden we weer leuke activiteiten bedacht. Zo gingen we weer naar Sportstuif Helmond de Braak. Voordat we daar heen gingen hadden we eerst gezellig geknutseld met de kinderen en daarna nog even fruit gegeten. Toen was het tijd om te vertrekken! Bij aankomst mochten de kinderen nog even vrij spelen, terwijl wij de lasergame activiteit alvast gingen voorbereiden. Na het klaarzetten van de activiteit gingen we beginnen met de uitleg en werden de teams in twee verdeeld. Team blauw tegen team rood, hoe vaak schieten we elkaar af?  Dat werd natuurlijk bijgehouden door de teamleiders. Het ging er fanatiek aan toe, de kinderen hadden goede verstop plekken gevonden, maar ontweken ook goed, door goed te bewegen! Na de lasergame activiteit gingen we de lunchen. Rond half een gingen we met alle kinderen naar Speeltuin Helmond West! De kinderen waren lekker druk en enthousiast en konden zich in deze speeltuin goed uitleven. Wat fijn is aan deze speeltuin is dat het toegankelijk is voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Zoals gewoonlijk zoeken we eerst een gezamenlijke plek uit, waar we alle spulletjes neerleggen. De kinderen vinden het altijd geweldig als de leiding ook mee gaat spelen, dit doen wij dan ook al te graag. Zo gingen we met z’n allen op de schommel of van de grote glijbanen, maar ook op een draaischijf.. (waar je erg duizelig van wordt.. haha) maar goed alles voor de kinderen he! Ondertussen werd er ook voor drinken gezorgd. Het is namelijk belangrijk dat de kinderen goed blijven drinken tijdens het spelen en vooral met de hitte. Rond kwart over vier vertrokken we weer terug richting de BSO, omdat dan sommige kinderen al opgehaald worden.

  

Woensdag 3 mei
De woensdag waren we vrij op de BSO. We hadden op deze dag geen kinderen gepland staan. Deze dag konden alle winnaars van de loterij en de fiets versier wedstrijd, die plaatsvonden op koningsdag langskomen om de prijzen op te halen. Was jij nou niet deze dag aanwezig, maar was je wel benieuwd hoe die er aan toe ging? Neem dan een kijkje op onze socials: Facebook of Instagram. We hebben er namelijk een AFTERMOVIE van gemaakt! Er is ook een artikel te vinden in de Mooilaarbeekkrant, nieuwsgierig? klik dan hier! 



Donderdag 4 mei
Alweer bijna de laatste dag van de mei vakantie. Met maar liefst 21 graden was deze dag echt om te genieten! De kinderen werden al vroeg gebracht vandaag. We begonnen de dag met het klaarmaken van de lunchpakketjes voor de middag. We gingen vandaag naar Dierenrijk! Voordat we daar heen gingen, hadden we eerst even goed fruit gegeten. Het weer was warm vandaag en dat betekent ter voorbereiding dat we de kinderen ook altijd even goed insmeren met zonnebrand! Als we klaar waren met de voorbereidingen gingen we met de auto naar dierenrijk. We waren er al vanaf 09:30 en dus was het nog lekker rustig. De kinderen hadden een bingo kaart gekregen. Op deze kaart stonden dieren die je kon vinden in het park. Als je een dier gevonden had, mocht je deze omcirkelen en als je alles compleet had riep je kei hard: DINO BINGO!! Wat mooi om te zien was; is dat de kinderen zelf afspraken maakten over de bingo, wie waar op let, wie wat afstreept.. ze deden goed samenwerken! We begonnen de dag dus lekker in de speeltuin. In Dierenrijk heb je een aantal grote speeltuinen met springkussens, schommels, glijbanen en kabelbanen. Daarna gingen we weer verder op pad en op zoek naar de dieren die stonden op de bingo kaart. Soms vonden we dino’s waar je een foto mee moest maken en kon je meedoen aan een foto wedstrijd, hier hadden we dan ook hele leuke foto’s van gemaakt. Na een tijdje hadden we trek en zochten we een plekje om ergens lekker te gaan zitten, om onze boterhammetjes te eten. Als de boterhammen op waren, gingen we weer verder op pad. Je had op begeven moment een paar leuke glijbanen, die verstopt waren. Daar gingen de kinderen een aantal keer van af. Naast de glijbanen gingen we ook een paar keer van de kabelbaan, waar we daarna een lekker ijsje gegeten hadden. Terug naar de route, om op zoek te gaan naar de sneeuwuilen, leeuwen en de ijsbeer. De voetjes begonnen aardig moe te worden, aangezien we al heel de dag op pad waren. Daarom besloten we om langzaam terug te lopen naar de auto. We gingen nog één keer op bezoek bij de maki’s omdat deze zo schattig waren en dat was echt zo, want één van de maki’s ging op Dominique springen. Deze was zo tam en wilde er niet vanaf springen! We gingen terug naar de BSO en we waren allemaal best moe van de hele dag in de zon wandelen. Daarom sloten we de dag af met een leuke kinderfilm.

  

Vrijdag 5 mei
Deze dag waren we vrij bij ons op de BSO. We hebben nog wel even gewerkt aan de website van https://samenbijsportstuif.nl/beek-en-donk en daar staan weer nieuwe gratis activiteiten op voor de maand mei. Zo hebben we voor aanstaande woensdag 10 mei de activiteit: Paintball staan. Wil je graag meedoen, meld je dan nu gratis aan! Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via: beekendonk@sportstuif.nl



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches