Een gezellige bso! elke dag wordt er iets leuks georganiseerd voor de kinderen. De medewerkers zorgen ervoor dat kinderen zich niet vervelen en spelen/sporten ook mee met de kinderen. ze organiseren ook grotere evenementen waar iedereen zich voor kan aanmelden. Ze zijn erg flexibel en denken met je mee!

Denise Denise
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Mastermind estafette, Waterspellen, Buikschuiven! Week 23 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 23, waaronder mastermind estafette, waterpistolen, buikschuiven  en nog veel meer!
 

Maandag 5 juni
Het weekend is weer voorbij gevlogen en we mochten eindelijk weer naar Sportstuif! Deze dag mochten we weer genieten van het prachtige zonnetje! We mochten vandaag de kinderen ophalen op bassischool de Raagten en ’t Otterke in Beek en Donk. We hadden vandaag twee kinderen extra deze dag, want deze kinderen hadden hun eerst proefdagje bij ons! De kinderen kwamen enthousiast binnen en vroegen zich al meteen af wat voor leuke activiteit we gingen uitvoeren vandaag, maar voor dat we de activiteit gingen uitvoeren, gingen we eerst even fruit eten. Tijdens het fruit eten werden de nieuwe kinderen even voorgesteld, de regeltjes werden uitgelegd en de schooldag werd besproken. Nadat onze buikjes goed gevuld waren, we gedronken hadden en ons ingesmeerd hadden met zonnebrand was het tijd om de activiteit van vandaag te doen. De activiteit van vandaag was: mastermind estafette. (Dit spel werd gespeeld in twee teams. Elk team had één spelmaker die een code van kleur tekende op het papier. Dan begonnen we met aftellen… 3…2…1… en go… de kinderen renden naar de pionnen, weten zij de code te kraken? Bij elk goed kleurtje ging een pylon om. Waren alle pylonen om? Dat won jou team de ronde.) De kinderen hadden dit spel nog nooit gespeeld en vonden dit echt heel erg leuk om te spelen. Dit spel was zeker een aanrader voor de volgende keren! We hadden nog wat tijd over voordat de ouders de kinderen kwamen ophalen, daarom besloten we om met dit mooie weer een waterballonnen gevecht te houden. Na verloop van het waterballonnengevecht kwamen de eerste ouders binnengelopen. Niet alleen de kinderen waren kletsnat geworden… nee de ouders waren ook te grazen genomen door de kinderen! Ha-ha! 😊

 

Dinsdag 6 juni
De tweede dag van de week is weer van start gegaan. We stonden deze dag bij basisschool Het klokhuis om de kinderen op te halen… we wachten op de bel… en daar kwamen ze weer aan met die blije snoetjes! Hop de auto in en terug naar de BSO. Eenmaal aangekomen op de BSO, hadden we nog even gewacht op een van de kinderen die met de fiets kwam en toen konden we gezamenlijk fruit eten, met een heerlijk bekertje koude ranja. Vandaag hadden we besloten om naar een andere BSO te gaan met de kinderen en gingen we naar Helmond de Braak. We hadden vandaag zin om de auto’s te wassen en de kinderen deden maar al te graag helpen! Zo lief van ze! Terwijl we de emmers vullen met water, vullen we ook de emmers voor waterpret. Er waren veel waterpistolen te vinden op de BSO en daarom besloten we om lekker op elkaar te schieten. De kinderen maar ook de begeleiders waren goed nat geworden, maar met dit mooie weertje was dat geen straf. De auto’s blinken weer als vanouds en de emmers met water waren op, tijd om de activiteit te stoppen. De kinderen konden zich omkleden en daarna gingen we weer in de auto terug naar de BSO in Beek en Donk.

 

Woensdag 7 juni
Yeey! Het is weer woensdag en ook vandaag waren we weer vroeg op pad. Wellicht heb je ons voorbij zien komen op school of op een andere plek in de omgeving Laarbeek. We waren namelijk bezig om onze activiteiten posters te verspreiden, zodat jullie weten wat voor leuke activiteiten er aan komen. Deze activiteiten staan online op onze website. Klik op de activiteit die jou leuk lijkt en meld je gratis aan!

  


Donderdag 8 juni
Het beloofde een rustig dagje te worden op de BSO. Sommige kinderen hadden vandaag een schoolreisje gehad en hoefde daarom niet naar de BSO. Rond kwart voor drie gingen we de kinderen ophalen van school. Bij binnenkomst op de BSO zagen de kinderen al dat er het een en het ander was verandert. Er is namelijk extra ruimte gecreëerd voor de opslag van onze spullen en dat vinden wij natuurlijk erg fijn! We gingen het fruit snijden. De kinderen hadden geluk vandaag want we hadden nog extra veel aardbeien die op mochten. De kinderen kunnen erg goed fruit eten bij ons, dit gaat eigenlijk altijd wel helemaal op! Nadat we fruit gegeten hadden, doen we het eerst even opruimen en daarna smeren we ons in met zonnebrand. Met dit mooie maar toch warme weer, willen we niet dat de kinderen verbranden. Tijd voor de activiteit van vandaag!! We gingen oefenen met tennis. Zo probeerden we eerst tegen een muurtje te slaan om het balgevoel onder de knie te krijgen en daarna probeerden we naar elkaar te overspelen. Dit vonden de kinderen nog wel erg lastig. We besloten daarom om een ander spelletje te oefenen namelijk; Jeu de Boules. Dit spel ging een stuk beter bij de kinderen, sterker nog… ze hadden gewonnen van Sportstuif met maar liefst 3-0! Na de activiteit hadden we nog een lekker ijsje gegeten en gingen we nog even creatief kleuren tot de kinderen werden opgehaald door de ouders/verzorgers.

  

Vrijdag 9 juni
Het is alweer vrijdag, de week is voorbij gevlogen! Met zo’n 30 graden vandaag konden we wel zeggen dat dit de warmste dag van de week was. We gingen vandaag naar Sportstuif Helmond de Braak. Eerst gingen we alle kinderen ophalen rond half 1 en daarna gingen we gezamenlijk lunchen.
Terwijl we aan het lunchen waren, gingen we de wateractiviteit alvast klaarzetten. Bij Sportstuif Helmond de Braak hebben ze namelijk een heel groot vrachtwagenzeil, die we kunnen gebruiken om bijvoorbeeld te buikschuiven! De zwembadjes werden gevuld en het zeil werdt voorbereid om lekker te kunnen glijden. Ondertussen trokken de kinderen hun zwemkleding aan, zodat ze lekker nat mochten worden. De Sportstuif test natuurlijk ook eventjes de baan… en… het is goedgekeurd! Met een grotere zwemtube konden de kinderen ook glijden i.p.v. met de buik of knieën, deze ging zelfs nog een beetje harder dan verwacht. Rond half vier gingen we alweer fruit eten. De tafels werden buiten neergezet, zodat we toch een beetje dat ‘’picknick gevoel’’ hadden. Na het fruit eten gingen we weer verder met waterpret. We sloten de dag en de mooie week af met een racket ijsje. Tot volgende week weer met nieuwe leuke en sportieve activiteiten! 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches