Het is een leuke sportieve BSO waar de kinderen hun energie kwijt kunnen! De activiteiten zijn leuk en divers. Er worden ook in de vakanties leuke uitjes georganiseerd en er zijn woensdagmiddag activiteiten waar kinderen die niet op de BSO zitten ook aan mee kunnen doen. Natuurlijk is er ook tijd waarin de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze doen. Al met al een leuke BSO!

Britt Britt
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Mastermind Estafette, Ninja Parcours en De Kluis! Week 45 - 2023

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Mastermind estafette, Ninja parcours en de kluis. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 6 november
Het was weer maandag bij Sportstuif wat betekent dat een week vol nieuwe activiteiten gaat beginnen. Vol enthousiasme kwamen de kinderen binnen en was het tijd voor het fruitmoment. Na het fruit gingen we direct naar buiten waar we twee estafettes uit hadden gezet, steen, papier, schaar estafette en mastermind estafette. De kinderen mocht zelf kiezen welke estafettevorm zij graag wilde doen. Nadat de keuze gemaakt was konden de estafettes van start gaan! Bij steen, papier, schaar estafette moest je snel in de hoepels springen tot je de tegenstander tegen kwam. Wanneer je deze tegenkomt moet je steen, papier, schaar spelen. De winnaar mag verder springen en de verliezer moet weer achteraan sluiten bij zijn team. Deze estafette gaat zo door tot je het eindpunt hebt gehaald. De kinderen deden hard hun best en beide teams hebben zeker een keer gewonnen. Bij mastermind estafette was er een teamleider die de code op papier had en de andere kinderen moesten bij de pion aan de andere kant starten. Om de beurt rende de kinderen naar de gekleurde hoedjes toe om iets te veranderen zodat de code gekraakt kon worden. Was een kleur goed? Dan gooide ze de pion om. De kinderen vonden het geweldig om de code te kraken. Het was niet altijd even makkelijk, maar er werd doorgezet! Na de estafette vormen werd nog gevoetbald en ook dit gaat er fanatiek aan toe iedere keer. Het was een geslaagde maandag.

  
 

Dinsdag 7 november
Na maandag hadden we ons voorbereid op een nieuwe activiteiten en hadden we de vergaderruimte omgetoverd tot een waar ninja parcours. De kinderen moesten ‘lasers’ ontwijken, over stoelen klimmen en zorgen dat ze niet in de val trapte. Er werd eerst geoefend op het parcours om vervolgens de snelste tijd te krijgen en omgetoverd te kunnen worden tot een ware ninja. Nadat de kinderen geoefend hadden was het tijd om te kijken wie de snelste ninja was. Om de beurt legde ninja’s het parcours af. En wat ging het snel! Om de ninja’s nog meer uitdaging te geven moesten zij met de bal in de hand het parcours afleggen en kregen ze een tijdstraf wanneer er iets werd geraakt wat niet de bedoeling was. De ninja’s waren geconcentreerd, snel en behendig in het afleggen van het parcours. Iedereen heeft het parcours voltooid en zijn omgetoverd tot ware ninja’s. De ninja’s hadden hierna de tijd om tot rust te komen en zelf te kiezen wat ze wilde doen. Er werd gebouwd, tafeltennis gespeeld en gekleurd.

  
 

Woensdag 8 november
Het was alweer woensdag, de helft van de week. Na het gezamenlijk eten werd er een heuse hut gebouwd in de kantine van Sparta. Met de tafels, stoelen, barkrukken en zeil werd de hut gebouwd. Na het bouwen werd er natuurlijk ook gespeeld in de hut. Met de kinderen samen hadden we besloten om pepernoten te gaan bakken, maar hiervoor moesten we eerst naar de winkel. Met de kinderen samen zijn we naar de winkel gegaan en hebben we pepernotenmix gehaald, nu konden we terug en beginnen met bakken. Het beslag werd gemaakt en we konden aan de slag met het vormen van de pepernoten. De kinderen waren goed bezig en maakte mooie pepernoten! Nu de pepernoten gevormd waren konden deze in de oven en moesten we toch echt wachten tot ze klaar waren. Het begon lekker te ruiken in de kantine, we kregen er zelfs honger van. Maar we moesten toch echt even wachten. Toen de pepernoten eindelijk klaar waren en ook afgekoeld konden we heerlijk hiervan smikkelen. Na het eten van de heerlijke pepernoten werd er verder gespeeld in de hut.

 
 

Donderdag 9 november
De donderdag was aangebroken met weer een nieuwe activiteit, de kluis. Twee kinderen werden aangewezen als bewaker, de rest van de kinderen waren de dieven. De dieven moesten proberen de code van de kluis te kraken om vervolgens de diamanten uit de kluis te stelen. Maar als je getikt werd door de bewakers moest jij de diamant inleveren en terugkeren naar het startpunt. De kinderen waren enthousiast om het te spelen en gingen dan ook meteen opzoek naar de code van de kluis. Helaas pakte het spel niet helemaal uit zoals de bedoeling en moesten er een paar aanpassingen gedaan worden. Vol enthousiasme begonnen we een nieuwe ronde, deze ronde ging iets beter voor de dieven. De kinderen vonden het idee leuk en deden actief en enthousiast mee. Er is nog wat werk aan dit spel, maar het begin staat. Na de kluis werd er vrij gespeeld en hebben we nog Just Dance gedaan.

 
 

Vrijdag 10 november
De vrijdag was aangebroken, de laatste BSO dag van deze week. Samen met de kinderen besloten we om de bossen in te gaan. We trokken de jassen aan en vertrokken lopend richting de bossen. Onderweg verzamelde we spullen om een kijkdoos mee te kunnen maken. Er werd van alles meegenomen; takken, mos, bladeren, eikels, dennenappels, paddenstoelen en noem maar op. Met volgeladen dozen liepen we weer terug. Eenmaal op de BSO aangekomen was het tijd om de kijkdozen te maken. De kinderen gingen direct aan de slag en de mooiste creaties werden gemaakt. We hadden zoveel materiaal gevonden dat er ontzettend veel over was. Het was een mooie afsluiting van de week en wij kijken uit naar een nieuwe week!

 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches