Wat een onwijs leuke BSO! Een plek waar kinderen na school heerlijk kunnen uitleven doormiddel van sport en spel. Een goed concept, uitgevoerd door enthousiaste medewerkers. Toppers!

Ruben Ruben
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend kwartet, Bounce Valley en Acrogym! Week 5 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Levend kwartet, Bounce Valley en Acrogym. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 29 januari
De laatste maandag van januari was aangebroken en het was weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Vandaag stond een verjaardag op de planning en dit betekende dat we allemaal mochten zingen voor de jarige. Vervolgens was het tijd om het fruit op te eten. Met de buiken gevuld konden we naar buiten om levend kwartet te spelen. De uitleg was gegeven, de teams werden gemaakt en het spel kon beginnen. Ieder team had een bewaker en de andere kinderen moesten spullen bij een ander groepje halen om kwartet te krijgen. Werd je getikt als je iets in de hand had? Dan moet je het teruggeven en opnieuw proberen. De kinderen deden hard hun best. De bewakers probeerden zo goed mogelijk de verzamelde spullen te bewaken terwijl de andere juist probeerden te stelen. Tot er uiteindelijk een groepje kwartet had geroepen! Natuurlijk speelden we nog een spel kwartet. De teams bleven hetzelfde, maar de bewaker veranderde. Er werd weer hard gerend en de kinderen hadden een lach op hun gezicht. Na al deze inspanningen was het tijd om de traktatie van de jarige op te eten en vrij te spelen.

  
 

Dinsdag 30 januari
Op deze dag hadden een paar kinderen studiedag, wat betekent dat deze er al in de ochtend zijn. We besloten dan ook naar Monkey Town te gaan. Hier kunnen de kinderen altijd lekker vrij spelen. Bij aankomst werden de schoenen uitgedaan en gingen ze direct het klimtoestel in om te gaan spelen. Er werd geklommen, gegleden en gesprongen. Natuurlijk gaat de Sportstuifjuf ook mee het klimtoestel in om van de glijbanen af te gaan samen met de kinderen. Er werd gelachen en ook gezweet want het is was warm binnen. Rond 12:00 uur was het tijd om terug te keren naar de BSO om lekker de boterhammen op te eten en nog vrij te spelen. Vervolgens was het tijd om de andere kinderen van school op te halen. Na het fruitmoment was het tijd om te gaan lasergamen! De kantine werd omgebouwd tot laser arena en het ‘geld’ werd verspreid. De kinderen werden verdeeld in teams en moesten zoveel mogelijk geld verzamelen terwijl ze afgeschoten konden worden. Waren je levens al twee keer bijgevuld? Dan was je helaas af. Een game duurde 10 minuten. Zodra de lasergame geweren tevoorschijn kwamen werden de kinderen enthousiast en konden niet wachten om te beginnen. Dus besloten we om snel te beginnen, korte uitleg gegeven, de teams gemaakt en toen kon de game beginnen. Alle kinderen rende, bukte, ontweek en probeerde het geld te verzamelen. Er werd gezweet en plezier beleefd, de kinderen hadden een enorme lach op hun gezicht. We hebben uiteindelijk twee games gespeeld.

  
 

Woensdag 31 januari
Het was woensdag en er stond geen woensdagmiddag activiteit op de planning vandaag. De kinderen zijn vroeg uit, dus konden we op uitstapje gaan. In overleg met de kinderen werd besloten om naar Bounce Valley Eindhoven te gaan, maar eerst was het tijd om te eten. Het was tijd om de auto in te stappen en richting Eindhoven te rijden. De kinderen waren super enthousiast en konden niet wachten om te springen. Eerst moesten de jump sokken nog worden aangetrokken voordat we het springkussenparadijs mochten betreden. Alle kinderen waren klaar om te gaan springen! Er was ontzettend veel te doen, van wipe out en glijbanen tot een obstacle run parcour. De kinderen wisten niet wat ze zagen en gingen enthousiast aan de slag. Er werd enorm veel plezier beleefd! Na een uur te hebben gesprongen was het tijd om terug te keren naar de BSO.

  
 

Donderdag 1 februari
De eerste dag van februari was aangebroken, een mooie dag met zon. De kinderen waren opgehaald en het fruit was gegeten. Er stond acrogym op het programma vandaag. De kinderen konden kiezen tussen verschillende kaarten om samen uit te voeren, sommige opdrachten waren voor tweetallen en sommige voor meer kinderen. Er werd enthousiast begonnen aan de acrogym en de kinderen wilde graag laten zien wat ze konden. Natuurlijk werden de kinderen ondersteund tijdens de acrogym en hielpen de Sportstuifjuffen graag mee. Er werd vooral veel gelachen en plezier beleefd. Nadat alle oefeningen gedaan waren was het tijd voor de piramide. Hierbij hadden we alle kinderen nodig. Na besproken te hebben wie waar in de piramide kwam, was het tijd om de piramide te gaan vormen. Dit was moeilijker dan gedacht. Uiteindelijk was het gelukt en hadden we een mooie piramide! Het was weer een geslaagde activiteit en tijd om vrij te spelen.

  
 

Vrijdag 2 februari
Het was alweer de laatste dag van de schoolweek en dit betekent lunchen met de kinderen! Op vrijdag doen we ook vaak een creatieve activiteit, deze keer was het schilderen. De verf werd te verschijn gehaald en we konden beginnen. De kinderen hadden een enorme fantasie, dit was terug te zien in de schilderwerken. Vervolgens hadden de kinderen vrije tijd. De activiteit begint namelijk pas na het fruiteten. Van al dat spelen kregen de kinderen honger. Het was dan ook tijd om fruit te eten. De buiken waren gevuld en we konden naar buiten toe voor de activiteit. Bottle flip estafette stond op het programma. De estafette was uitgezet, de kinderen stonden klaar en het startsein werd gegeven. De kinderen moesten het parcourtje afleggen om vervolgens te proberen de bottle flip te doen. Ze hadden vijf pogingen voordat zij terug moesten rennen en de volgende aan moesten tikken. Het was een uitdagende activiteit. Het wedstrijdelement zorgt ervoor dat de kinderen fanatieker worden en dit was dan ook te zien. Maar eigenlijk wilden de kinderen heel graag dat de bottle flip lukte. Bij sommige lukte het dan ook. Het was een mooie afsluiter van de week, tot volgende week!

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches