Sportstuif Beek en Donk is een buitenschoolse opvang die zich bezighoudt op het aanbieden van sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen. De professionele inzet van Dominique, die zich met veel enthousiasme inzet, om de kinderen blij te maken, inspireren en aan te blijven moedigen, is gewoon geweldig. Ze organiseert bij deze BSO hele leuke spelactiviteiten voor de kinderen en draagt actief bij aan het stimuleren van een gezonde en actieve levensstijl. En dan dat 'Fruit-uurtje'...... dat hoor ik elke keer weer... daar wordt ik zo blij van. Ik kan het alleen maar aanbevelen. Probeer het zelf een keer zou ik tegen elke ouder zeggen. Ga zo door Dominique, ga zo door BSO B&D !!

Patty Patty
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend Stratego, Minute to win it en Pionnenroof! Week 4 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Levend Stratego, Minute to win it en Pionnenroof. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 22 januari
De nieuwe week was weer begonnen, maar deze week helaas zonder sneeuw. De kinderen waren opgehaald, het fruit was gegeten en het was tijd voor de activiteit. Levend Stratego stond op het programma. Inmiddels waren alle kinderen verzameld en stonden op de lijn te luisteren naar de uitleg. Na de uitleg werden de teams gemaakt en kon het spel beginnen. Zowel groot als klein, jong en oud speelden het spel fanatiek mee. Bij Levend Stratego is het de bedoeling dat je iemand van het andere team tikt en elkaar het kaartje laat zien die ze in de hand hebben. Op het kaartje staan dieren met cijfers en waarvan je kunt winnen. Aan de hand hiervan weten de kinderen dus als gewonnen of verloren hebben. Heb je verloren dan ga je een nieuw kaartje halen, heb je gewonnen dan ga je door naar de volgende. Het leuke van dit spel is dat je van te voren niet weet of je gaat winnen of verliezen. De kinderen vinden dit altijd een leuk spelelement. Alle kinderen waren fanatiek aan het tikken en aan het rennen. Uiteindelijk hebben we het spel twee keer gespeeld. Het was een leuke activiteit die we zeker vaker gaan doen.

  
 

Dinsdag 23 januari
De dinsdag was aangebroken, het was een regenachtige dag. Ondanks de regen besloten we naar buiten te gaan voor de activiteit. Het veld was uitgezet en we konden beginnen Super Mario trefbal. Een leuk trefbal vorm waarbij de kinderen Super Mario kunnen worden. Fanatiek werd er gegooid, ontweken en gerend door de kinderen. Vrijwel alle kinderen kennen Mario waardoor het een extra beleving geeft aan het spel. Iedereen probeerde iemand af te gooien van de tegenstanders. Sommige waren hier beter in de andere, maar iedereen probeerde het en deden goed mee. Een aantal kinderen waren erg fanatiek. Na twee spellen gespeeld te hebben, was het tijd om naar binnen te gaan waar we nog vrij hebben gespeeld. Knutselen, bouwen en tennis werd gespeeld.

  
 

Woensdag 24 januari
De woensdag houdt in dat we een woensdagmiddag activiteit doen, maar eerst gaan we gezellig lunchen met de kinderen. Na de lunch was het tijd om vrij te spelen en te starten met de voorbereidingen van de activiteit. Minute to win it was de woensdagmiddag activiteit. Om 15.00 uur kwamen de kinderen binnen en konden we beginnen met de activiteit, maar eerst moesten de teams gemaakt worden. In totaal stonden er tien spellen op het programma die we stuk voor stuk hebben uitgelegd, zowel buiten als binnen. De kinderen waren energiek en hadden zin in de activiteit. Van rennen naar bekers van tafel af blazen tot het bouwen van Lego. Het waren allerlei verschillende opdrachten die de kinderen binnen één minuut uitgevoerd moesten hebben. De ene opdracht ging makkelijker dan de ander. Het belangrijkste is dat er plezier is beleefd. Alle kinderen vonden het leuk en deden fanatiek mee aan de spellen. Het was weer een geslaagde woensdagmiddag activiteit.  

  
 

Donderdag 25 januari
Het was alweer donderdag en wat hadden de kinderen ontzettend veel energie. Na het fruit eten besloten we dan ook te beginnen aan de activiteit. Vandaag stond pionnenroof op het programma. Nadat de kinderen uitgespeeld waren kon de uitleg worden gegeven en de activiteit van start gaan. De tikkers moesten de pionrovers tikken als ze een pion in handen hadden zodat, deze niet gestolen werd. Beide partijen deden hard hun best om de pionnen te stelen en de andere om de pionnen te verdedigen. Ondanks de regen waren de kinderen fanatiek bezig met het spel en hebben we meerdere spellen gespeeld hiervan.

  
 

Vrijdag 26 januari
De laatste dag van de schoolweek was weer aangebroken, de vrijdag. Na de lunch met de kinderen was het tijd voor een creatieve activiteit. Hiervoor moesten we eerst stenen verzamelen. We gingen namelijk knutselen met stenen. Er werden prachtige knutselwerken gemaakt door de kinderen. Even later was het tijd om aan de activiteit te beginnen. We speelden vandaag kat en muis een tikspel dat het altijd goed doet bij de jongere kinderen, zo ook vandaag. De kinderen hadden enorm veel plezier tijdens het tikspel. Ze vinden zowel de muis als de kat zijn erg leuk. Hierna besloten we nog touw te gaan trekken. Het werd jongens tegen de meisjes! Beide waren zo hard als ze konden aan het trekken en wilde niet verliezen. Uiteindelijk heeft toch een team gewonnen. Het was een geslaagde laatste dag van de week!

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches