Wat een onwijs leuke BSO! Een plek waar kinderen na school heerlijk kunnen uitleven doormiddel van sport en spel. Een goed concept, uitgevoerd door enthousiaste medewerkers. Toppers!

Ruben Ruben
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lasergamen, Judo en Kinderfeestje! Week 16 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Lasergamen, Judo en Kinderfeestje! Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 15 april
Het was alweer maandag, een dag met veel regen. Vorige week was het weer tijd om ideeën uit de ideeënbox te halen samen met de kinderen! Hieruit kwamen lasergamen en knotshockey, helaas kon knotshockey niet doorgaan vanwege de harde regen. Gelukkig vonden de kinderen dit niet erg. Na het eten van fruit werd de kantine omgebouwd tot een lasergamearena. De kinderen werden verdeeld in drie groepen zodat we drie spellen konden spelen. De eerste game kon beginnen, de kinderen hadden veel energie en wilden dan ook snel starten. Nadat het startsein was gegeven, begon het spel. Er werd gerend en plezier gemaakt. Een game duurde tien minuten, in deze tijd moesten ze zo vaak mogelijk de tegenstander proberen af te schieten. Na de eerste game was het tijd voor de tweede groep om te beginnen. Zij hadden er net zoveel zin in als de eerste groep. Ook deze groep had tien minuten speeltijd. Het was tijd voor de laatste groep om het spel te spelen. Iedere groep heeft hartstikke goed meegedaan en de kinderen hebben genoten van de activiteit! Ondanks de regen hebben we er samen een mooie dag van kunnen maken.

  
 

Dinsdag 16 april
De dinsdag was aangebroken. Helaas was het weer niet beter dan maandag, het regende nog steeds veel. Vandaag stond judo op de planning. We hadden dan ook een echte judoka aangezien een van de kinderen judo doet als sport. Hij mocht dan ook de warming-up voordoen. Als warming-up moesten de kinderen op een bepaalde manier heen en terug komen. Dit kon bijvoorbeeld springend zijn, maar ook kruipend of rollend. Enthousiast begonnen de kinderen en deden ook precies wat er van hen werd gevraagd. Na de warming-up was het tijd om de kanteltechniek te gaan oefenen. Eerst werd het voorgedaan en vervolgens mochten de kinderen zelf aan de slag. Er werd dan ook serieus geoefend en ze vonden het ook nog leuk om te doen! Na flink geoefend te hebben gingen we door naar het laatste spel, elkaar uit de kring duwen of trekken. Dit was uitdagend voor de kinderen aangezien je wel de persoon vast moet houden terwijl je duwt en trekt. Het is namelijk niet de bedoeling dat de kinderen op de grond vallen. We besloten nog af te sluiten met museumtikkertje aangezien de kinderen dit ontzettend graag nog wilden doen. Ze deden dan ook goed mee met het tikspel. Na al deze inspanningen was het tijd om het koekje te eten.

  
 

Woensdag 17 april
Het was een korte dag voor de kinderen en we aten dan ook bij Sportstuif de boterhammen op. Vandaag stond er een woensdagmiddagactiviteit gepland, namelijk schattenjacht! Samen met de kinderen hadden we nog een paar korte voorbereidingen hiervoor getroffen voordat de andere kinderen kwamen. Met alle kinderen aanwezig konden we aan de schattenjacht beginnen. De schatkaart werd afgegeven en de zoektocht kon beginnen. Als eerste moesten de kinderen de schatkaart volgen om alle puzzelstukken te verzamelen en vervolgens de puzzel te maken. Na het maken van de puzzel kon een nieuwe zoektocht naar plaatjes beginnen. Toen alle plaatjes gevonden waren kon de zoektocht naar de sleutel beginnen om de schatkist te openen. Alle kinderen waren enthousiast aan het zoeken en aan het puzzelen gegaan. Met alles dat voltooid was, konden de kinderen op zoek gaan naar de sleutel om de schatkist te openen. De sleutel lag ontzettend goed verstopt en de kinderen deden hard hun best om de sleutel te vinden. Na een paar hints hadden de kinderen hem gevonden en kon de schatkist worden geopend. In de schatkist zaten schatkistsnoepjes! De kinderen mochten hier heerlijk van smullen. Het was een geslaagde activiteit.

  
 

Donderdag 18 april
Het was donderdag en gelukkig een dag zonder regen! Zowel de Sportstuifjuffen als de kinderen hadden zin in vandaag. We gingen namelijk voetballen. Eerst was het tijd om fruit te eten en teams te maken. Het fruit had gesmaakt en nu was het tijd om te gaan voetballen, maar eerst werd de gymkleding aangetrokken door de kinderen. De bal werd uitgenomen en er werd direct fanatiek gespeeld. Alle kinderen deden goed mee en wilden graag scoren. Er werden mooie doelpunten gescoord door beide teams. Van al het voetballen hadden de kinderen het warm en waren dan ook blij dat ze de gymkleding aan hadden. De teams waren aan elkaar gewaagd, het ging dan ook gelijk op. Na de wedstrijd was het tijd om wat te drinken en te genieten van het koekje.

  
 

Vrijdag 19 april
De laatste vrijdag voor de meivakantie. Vandaag hadden de kinderen Koningsspelen op school en kwamen in het oranje binnen bij Sportstuif. Ze waren super enthousiast en wilden graag vertellen over de Koningsspelen tijdens het eten van de boterham. Na het eten van de boterhammen gingen de kinderen vrij spelen en werd in de tussentijd alles klaargezet voor het kinderfeestje. Zo werd de kantine donker gemaakt voor de lasergame- en Nerf-arena en werden er schuilplaatsen gecreëerd. Het kinderfeestje begon met een Nerf-battle, waarbij een extra spel element was toegevoegd: Capture the Flag. Elk team moest zijn vlag verstoppen en het andere team proberen te vinden. Het was een spannende strijd, maar uiteindelijk wist team Rood de vlag te vinden. Na een korte pauze gingen we verder met de lasergame-battle, die doorging tot de tijd om was. Toen alle kinderen van het kinderfeestje weg waren, was het tijd voor onze kinderen om te lasergamen! Dit is toch wel echt de favoriet van vele kinderen. Het was een geslaagde week.

 

Nu de schoolweek voorbij is, kan de meivakantie beginnen. Sportstuif blijft tijdens de vakanties geopend van 07:30 tot 18:30, klaar om de kinderen te ontvangen. We wensen iedereen een fijne vakantie en hopen jullie volgende week weer te zien bij Sportstuif.



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches