Sportstuif Beek en Donk is een buitenschoolse opvang die zich bezighoudt op het aanbieden van sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen. De professionele inzet van Dominique, die zich met veel enthousiasme inzet, om de kinderen blij te maken, inspireren en aan te blijven moedigen, is gewoon geweldig. Ze organiseert bij deze BSO hele leuke spelactiviteiten voor de kinderen en draagt actief bij aan het stimuleren van een gezonde en actieve levensstijl. En dan dat 'Fruit-uurtje'...... dat hoor ik elke keer weer... daar wordt ik zo blij van. Ik kan het alleen maar aanbevelen. Probeer het zelf een keer zou ik tegen elke ouder zeggen. Ga zo door Dominique, ga zo door BSO B&D !!

Patty Patty
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lasergamen, Twee is te veel en Escape Room! Week 46 - 2023

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Lasergamen, Twee is te veel en Escape Room. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 13 november
De maandag was aangebroken en het was vriendjesweek. Dit houdt in dat de kinderen een vriendje of vriendinnetje mogen meenemen naar de BSO. We begonnen de week met een mega leuke activiteit, namelijk: lasergamen! De kinderen, vriendjes en vriendinnetjes waren opgehaald en het fruit was gegeten. De kantine kon worden omgebouwd tot lasergame arena. De arena was klaar en de teams werden gemaakt nu kon de lasergame battle beginnen. De kinderen begonnen direct met rennen en schieten. Er werd ontweken en de levens werden bijgevuld. Er werd gestreden om te winnen. Na de eerste battle hebben we de teams verandert en was het tijd voor een tweede battle. De kinderen gingen opnieuw hard de strijd aan en konden er geen genoeg van krijgen. Graag wilde ze nog een battle doen tegen de Sportstuifjuffen, alle kinderen tegen de Sportstuifjuffen. Beide teams streden erg hard, maar uiteindelijk hadden de kinderen gewonnen! Enorm veel plezier hadden ze. Met deze uitslag hebben we het lasergamen afgesloten.

  
 

Dinsdag 14 november
De dinsdag kwam aangeklopt en het was tijd voor weer een andere activiteit. Vandaag stond twee is te veel op het programma. Voor het spel begon werd er een tikker en een loper aangewezen. De andere kinderen gingen in een kring staan. De loper moest proberen om niet getikt te worden door de tikker en rent rondjes om de kring heen. Wanneer hij stopt achter een kind en deze aantikt wordt hij of zij de nieuwe loper. Ben je getikt voordat je dit gedaan hebt? Dan wordt je de nieuwe tikker. De kinderen hadden enorm veel plezier en vonden zowel het rennen als het tikken leuk. Het in de kring staan was een beetje spannend want je weet niet wanneer en of je de volgende loper wordt. Als je de loper wordt moet je natuurlijk snel reageren! Er werden meerdere varianten gespeeld en er werd veel plezier beleefd! We besloten om het spel krantenmeppertje nog te spelen. Hierbij zaten we in een kring en stond een kind in het midden. Een iemand in de kring mocht beginnen met het noemen van een naam. De naam die gezegd wordt moet snel reageren en een nieuwe naam roepen voordat hij met de krant ‘geslagen’ wordt. Gebeurt dit wel? Dan moet er geruild worden van positie. Dit was een leuke afsluiter van de dag!

 
 

Woensdag 15 november
Het was inmiddels woensdag. Nadat we met de kinderen geluncht hadden waren we vertrokken naar Sportstuif Braak. Hier konden de kinderen lekker spelen met de andere kinderen. Er werd gepuzzeld en spelletjes gespeeld. Na het puzzelen en spelletjes spelen was het tijd voor de activiteit. Er waren twee activiteiten hockey en knotshockey, wij gingen samen met de kinderen knotshockey spelen. De teams werden gemaakt, jongens tegen de meisjes, en het spel kon beginnen. Er werd energiek gespeeld. Het was wel even wennen aangezien we nog niet eerder knotshockey hebben gespeeld met deze kinderen. Maar het was geweldig! De kinderen hadden plezier. Natuurlijk deden de Sportstuifjuffen ook mee waardoor er fanatieker gespeeld werd. Na de activiteit was het tijd om terug te gaan naar onze eigen BSO waar nog gekleurd en geknutseld is.  

 
 

Donderdag 16 november
Het was donderdag en we hadden een leuke activiteit voorbereid. Het was nog steeds vriendjes en vriendinnetjes week en ook vandaag hadden de kinderen een vriendje of vriendinnetje meegenomen. Met de kinderen opgehaald en de voorbereidingen getroffen konden we beginnen aan de Escape Room. Samen met de kinderen betreden we de kamer waarin we allerlei puzzels en raadsels moesten oplossen om er weer uit te komen en de uiteindelijk code van de kluis te kraken. De kinderen moesten goed samenwerken, alert zijn en nadenken. Om de beurt lazen de kinderen de opdracht op en voerde deze samen uit, er werd goed met elkaar samengewerkt! Het was geweldig om te zien hoe de kinderen dit samen hebben gedaan en ook de code van de kluis hebben gekraakt. In de kluis zat dan ook een beloning voor het harde werk, een snoepje voor iedereen! Het was een geslaagde activiteit en een geslaagde donderdag. Op naar de vrijdag!

 
 

Vrijdag 10 november
Het was alweer de laatste dag van de schoolweek, het was vrijdag. Samen hebben we lekker geluncht en vrij gespeeld. Als activiteit hadden we vandaag een echte bekerrace. Als eerste mocht de beker versierd worden en moest er een gat in gemaakt worden. Met de prachtig versierde bekers gingen we naar het strijdveld en haalde we het touw door de beker en knoopte deze vast aan de barkruk. De rietjes werden uitgedeeld en de kinderen gingen klaar staan. Na het startteken moesten de kinderen hard en snel blazen om hun bekertje als snelste naar de overkant te krijgen. Wat moesten de kinderen hard blazen om dit voor elkaar te krijgen. Maar het is iedereen gelukt! Meerdere races hebben we gedaan en iedereen heeft een keertje gewonnen. Het combineren van creatief bezig zijn en vervolgens te verwerken in een activiteit zorgt voor veel plezier bij de kinderen. Na de activiteit hebben de kinderen nog heerlijk samen gespeeld en was de vrijdag alweer afgelopen. Wij kijken al uit naar de volgende week!

 


Wist je ook dat wij woensdagmiddagactiviteiten aanbieden? Deze zijn te vinden bij Samen bij Sportuif. Op woensdag 19 november organiseren wij Pietenpret, zien we jullie daar?



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches