Sportstuif is als medewerker een fijne werkplek. Iedere dag sportief en buiten met de kinderen. Kinderen ervaren op deze manier echt de vrijheid van het buiten spelen.

Luc Luc
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lacrosse, Bingo en Kinderfeestje! Week 40 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 40, waaronder Lacrosse, Bingo, Kinderfeestje en nog veel meer!

Maandag 2 oktober
De maand september is voorbij gevlogen en wat een plezier hebben wij beleefd! Vandaag begint de nieuwe maand bij Sportstuif vol met nieuwe activiteiten. Vandaag stond Lacrosse en  kleuren verplaatsing op het programma. De kinderen hadden hier nog nooit eerder van gehoord en waren enthousiast om het spel te gaan spelen. Nu hoor ik sommige van jullie denken: ik weet eigenlijk ook niet wat Lacrosse is. Dat zullen wij dan eerst even uitleggen. Lacrosse is een sport die met name beoefend wordt in Canada en de Verenigde Staten. Iedere speler heeft een stick (crosse) met aan het uiteinde een netje waarin de speler de bal houdt. Door middel van samen spel probeert het team bij de tegenstander te scoren. Elk doelpunt is een punt waard, het team met de meeste punten wint. In het begin van het spel was het even zoeken hoe het precies moest. Eenmaal geoefend kon het partij beginnen! De kinderen deden hard hun best om het spel te spelen en voor de eerste keer deden zij het erg goed. Er werd overgegooid, gevangen en punten gescoord. Ondanks dat het een moeilijke sport was hebben de kinderen het hartstikke goed gedaan! Ook hebben wij het spel kleuren verplaatsing gespeeld, dit is een reactiespel waarbij de kinderen van een de ene kleur naar de andere moeten rennen wanneer dit geroepen wordt. De kinderen moesten goed opletten en luisteren bij deze opdracht en wat deden ze het goed! Na de activiteiten was het tijd om naar binnen te gaan en hadden de kinderen vrije tijd.

  

Dinsdag 3 oktober
Na de nieuwe activiteiten van maandag was het vandaag tijd voor bingo en hadden we nog een verassingsactiviteit voor de kinderen. Voordat wij de kinderen van school hadden opgehaald zijn de bingokaartjes verstopt in en buiten de kantine. De kinderen opgehaald en fruit gegeten, was het tijd voor de bingo! De kinderen kregen ieder hun eigen kaart en moesten opzoek gaan naar de bingokaartjes die verstopt lagen. De kinderen hebben hard gezocht en ook elkaar geholpen zodat iedereen bingo had! De kinderen vonden het erg leuk om te doen. Na de bingo was het tijd voor de verassing … Lasergamen! De kinderen werden erg enthousiast toen ze dit hoorden en wilde meteen beginnen. De lasergame geweren werden uitgedeeld en het lasergamen kon beginnen! Natuurlijk deden de Sportstuif juffen ook mee aan het lasergamen. We renden, verscholen en schoten met de lasergame geweren. Er werd enorm veel plezier gemaakt samen! Het was een mooie afsluiter van de dag.

 

Woensdag 4 oktober
Het midden van de week is alweer aangebroken. Voor een school was het vandaag studiedag wat betekent dat de kinderen ook in de ochtend komen. Samen zijn we vertrokken naar Kidsplaza Helmond. Hier kon er heerlijk gespeeld, er werd gesprongen, gebouwd, gegleden, gerend en gelachen! Er is enorm veel plezier gemaakt hier. Rond 12 uur was het tijd om terug te gaan richting de BSO aangezien de andere kinderen half 1 uit zijn. Met alle kinderen samen hebben we geluncht en was het tijd om ons klaar te maken voor het kinderfeestje. Vandaag stond er namelijk een kinderfeestje op het programma met als activiteiten voetbal en lasergamen. De kinderen hadden er enorm veel zin in en wilde snel aan de slag! Na de korte uitleg kon er gestart worden met een partij voetbal. De kinderen waren fanatiek en wilde graag de wedstrijd winnen. Na deze harde inzet hadden de kinderen een heerlijk beker ranja met een zakje chips verdient. Wat hebben ze gesmuld hiervan! Na deze pauze was het tijd om te starten met lasergamen. Wat vonden de kinderen dit leuk om te doen. Er werd gestreden om te winnen! Het was een geslaagd kinderfeestje vandaag en ook een geslaagde dag.

 

Donderdag 5 oktober
Het is inmiddels donderdag en tijd om de kinderen op te halen van school. Na het eten van fruit was het tijd om naar buiten te gaan. Vandaag speelden we Pokémon trefbal. Dit is een trefbal vorm waarbij de trainers zoveel mogelijk pokémons moeten proberen te vangen door de bal tegen hen aan te gooien. De kinderen vonden het leuk om een andere variant van trefbal te spelen. Er werd gerend, gegooid en ontweken. Tijdens het spel waren er twee trainers die tegen elkaar streden om zoveel mogelijk pokémons te vangen terwijl de pokémons probeerde om niet geraakt te worden. De trainers werden iedere keer gewisseld zodat iedereen een keer aan de beurt kwam als trainer. Het was een spannende strijd tussen de trainers bij elk spel dat gespeeld werd. Na dit spel wilde de kinderen graag nog voetballen dus dit hebben wij natuurlijk ook gedaan. Het was een heerlijke dag.

  

Vrijdag 6 oktober
Het einde van de eerste week van oktober was aangebroken. Na de lunch besloten we om creatief bezig te zijn en te gaan kleien. Er werden allerlei kunstwerken gemaakt en deze moesten natuurlijk drogen. Tijdens het drogen van de klei werd er gekleurd en verstoppertje gespeeld waarbij de nieuwe walkie talkies werden ingezet. Wat hadden de kinderen een plezier! Inmiddels was het tijd voor de activiteit, kaarten estafette. Op de skippybal legden de kinderen zo snel mogelijk een parcour af. Op het einde lagen kaarten, de kinderen mochten er twee omdraaien. Hadden de kaarten hetzelfde cijfer dan kregen de kinderen een punt. De kinderen gingen hard door het parcour heen om zo snel mogelijk de kaarten om te draaien en punten te verzamelen. Het was een echte nek aan nek race waarbij het uiteindelijk is geëindigd in gelijkspel. Moe en voldaan keerde we terug naar binnen en was de vrijdag alweer afgelopen.

 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches