Ons zoontje (7 jaar) vindt de (spel)activiteiten erg leuk. Hij gaat graag naar sportstuif. Hij vindt ook de begeleiding heel aardig. Activiteiten zijn meestal uitdagend en begeleiding helpt hem indien nodig.
We hebben onze zoon de sterren laten geven. Op de vraag wanneer hij 5 sterren zou geven, geeft hij aan dat wanneer het parcours nóg uitdagender zou zijn (bijv. met touwen en trapeze), hij dan 5 sterren zou geven 😉

Communicatie met ons als ouders is heel laagdrempelig, beide kanten op. Even appen en er wordt heel snel gereageerd. Een verademing.
Wij zijn erg tevreden.

Renée van Kraaij Renée van Kraaij
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Koningsspelen, Springkussens, Lasergamen! Week 16 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 16, waaronder de koningsspelen, springkussens, lasergamen en nog veel meer!
 

Maandag 17 april
We zijn weer fris en fruitig de week begonnen bij Sportstuif! De dag startte vandaag met het ophalen van het materiaal voor de gehele week. Wist je dat wij bij Sportstuif een grote opslagruimte hebben, waar we super leuk materiaal kunnen lenen zoals bijvoorbeeld; verschillende springkussens of een lasergame pakket! Zo kunnen we elke week weer verschillende vette activiteiten neerzetten. Nadat we al het materiaal voor de week hadden opgehaald, was het tijd om even naar basisschool het Klokhuis te rijden. De volgende dag moeten we hier namelijk voor de eerste keer kinderen ophalen. We bespreken dan met de school de ophaalplek af, voor als we de kinderen morgen komen ophalen, zodat dit goed verloopt. Het is inmiddels alweer tijd om de kinderen op te halen van school! Onderweg in de blauwe Dacia gingen we naar basisschool de Raagten! Als we weer terug waren bij Sportstuif was het tijd om fruit te eten. Het was een prachtige zonnige dag en we besloten dan ook om na het fruit eten naar de speeltuin te gaan. In Beek en Donk heb je echt verschillende leuke en grote speeltuinen te vinden, echt geweldig voor de kinderen. De muziekbox, voetbal en iets te drinken namen we mee naar het plein. Het was echt gezellig, want we gingen allerlei spelletjes doen met de kinderen uit de omgeving. Zo speelden we; ‘’tien tellen in de rimboe, boomstam tikkertje en viesland-lekkerland’’.  Het was alweer tijd om terug te gaan naar de BSO, hier konden de kinderen nog even vrij spelen tot de ouders ze kwamen ophalen.

  

Dinsdag 18 april
Een nieuwe dag voor ons om kinderen op te halen van basisschool het Klokhuis in Beek en Donk. Er kwamen vandaag ook kinderen meekijken bij ons op de BSO. Daarom waren dus al wat eerder begonnen vandaag met het uitzetten en voorbereiden van de activiteit van vanmiddag. Rond kwart voor drie was het tijd om de kinderen op te halen. Het was even wennen voor ze, omdat het allemaal nieuw was, maar het was goed verlopen! Bij terugkomst op de BSO, leren we elkaar een beetje beter kennen tijdens het fruit eten. We vertellen aan de nieuwe kinderen wat de regels zijn op de BSO en hoe het dagschema eruit ziet. We gingen naar buiten, naar de grasvelden waar we de activiteit van vandaag gingen uitvoeren. De activiteit van vandaag was ‘’voetgolf’’. Per spel had ieder kind 3x een poging om punten te verzamelen. Wie er aan het eind van alle spellen de meeste punten had, die was de winnaar. Zo hadden we verschillende spelletjes. Het eerste spelletje was; om de bal in de roos te schieten. Was het in de roos kreeg je vijf punten, was het een vak ernaast kreeg je drie punten en daarna twee punten. Het tweede spelletje was; de bal omhoog mikken in een van de bakken. Het derde spelletje was; pionnen omschieten. Het vierde spelletje was; om het balletje in de hoepels zien te krijgen,  dat eerst door een bak heen moest. Het laatste spelletje was; op de hoepels mikken in het doel! De kinderen deden super goed mee en waren bloedje fanatiek! 😊  Na de activiteit mogen de kinderen van ons altijd vrij spelen. Zo werd er nog verstoppertje gespeeld, fopbal en een beetje gestoeid (uiteraard veilig).

 

Woensdag 19 april
Met ongeveer 16  graden volle zon, konden we wel vertellen dat vandaag een heerlijke dag was om buiten te zijn. Vandaag waren we te vinden bij Sportstuif Helmond de Braak. Waar we ondersteunen met kinderen ophalen, maar ook de mei vakantie doornemen, om samen leuke activiteiten en uitjes te plannen! Nadat we de kinderen opgehaald hadden was het tijd om onze lunch te pakken en gezellig te lunchen met z’n allen. Voor mij was het ietsjes later geworden, want op een van de scholen was er een proeverij, waar je met twee consumptie bonnen eten kon kopen van verschillende landen. Het was echt super druk op school. Het kindje wat ik moest ophalen mocht nog even in de rij staan voor de lekkere hapjes en daarna gingen ook wij weer terug naar de BSO. In de middag was het tijd voor de activiteit van vandaag. We speelden onder andere een voetbaltoernooi met de oudere kinderen en met de jongere kinderen speelden we buskruit. Dit zijn twee spellen die altijd in de smaak vallen bij de kinderen… en met dit mooie weertje was het helemaal fantastisch! Na verloop van tijd, gingen we weer terug naar de BSO om nog wat voorbereidingen te doen voor de koningsspelen en dan was de dag alweer voorbij.

  

Donderdag 20 april
We startte de dag vandaag met een jarige in ons midden. Dominique is namelijk 27 jaar geworden! De dag begon al redelijk vroeg vandaag, met de voorbereidingen voor morgen. Morgen is het op de meeste scholen koningsspelen en daar zijn wij ook bij! Nadat we klaar waren met de voorbereidingen was het weer tijd om terug te keren naar de BSO, om vervolgens de kinderen op te halen van school. De kinderen kwamen op de BSO aan en er werd eerst lekker fruit gegeten. Tijdens het fruit eten hadden we verjaardagsliedjes gezongen voor Dominique. We besloten vandaag om weer naar de speeltuin te gaan om vervolgens daar de activiteit uit te voeren. De activiteit van vandaag was ‘’levend kwartet’’. Er waren meerdere kinderen aanwezig die graag mee wilden doen met de activiteit, dat was geen probleem, graag zelfs! We speelden in teams van twee, één speler was de bewaker en de andere speler probeerde spullen te jatten uit andere hoepels. Als je als eerste alle 4 de elementen had verzameld dan was jou team de winnaar. Werd je getikt terwijl je een element nog in je handen had? Dan moest je deze terugleggen. Dit spel hadden we zo’n 6x uitgevoerd. De kinderen hadden na de activiteit nog even de tijd om vrij te spelen in het speeltuintje. Daarna gingen we weer terug naar de BSO, want de kinderen hadden nog een traktatie gekregen!

 

Vrijdag 21 april
De dag begon vroeg vandaag met het klaarzetten van de activiteiten voor koningsspelen op locatie basisschool de Muldershof. Voor de groepen 1 tot 4 hadden we springkussens geregeld en voor de groepen 5-8 gingen we lasergamen. De kinderen vonden het FAN-TAS-TISCH! Bij het lasergamen werd er goed geluisterd, fanatiek gespeeld en verschillende tactieken bedacht. Bij de springkussens zagen we dat de kinderen hun energie goed kwijt konden. Ze hadden allemaal een lach op de gezichtjes en dat zien we graag bij Sportstuif. Rond half 12 was het tijd om op te ruimen en terug te keren naar de BSO. We gingen weer op bezoek bij locatie Helmond de Braak. Nadat we alle kinderen weer opgehaald hadden van school gingen we gezamenlijk lunchen. Sommige kinderen hadden een erg leuke dag gehad met de koningsspelen en waren ook in het oranje gekleed. Het zou eigenlijk een regenachtige dag worden maar uiteindelijk hadden we de gehele dag mooi weer. We besloten om de twee springkussens op te zetten, zodat de kinderen nog even lekker vrij konden spelen. We sloten de dag af met het terug brengen van het materiaal. Tot volgende week of voor sommige een fijne mei vakantie!

 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches