Onze dochter is er nog maar net maar wat vind ze het geweldig bij jullie. Zo veel leuke dingen die jullie doen. Hemelrijk, binnen speeltuinen spelletjes die ze thuis nooit doen noem het maar op maar ook knutselen en samen spelen met andere kindjes. Elke keer als ik ze ophaal vraagt ze volgende week mag ik toch weer mama. Dat zegt genoeg. Toen we moeilijk zaten kwamen jullie met de juiste hulp en oplossingen dat gaf me zoveel rust en ben ik jullie erg dankbaar voor. Hee het team van sportstuif beek en Donk dikke duim voor jullie. Wees trots op hoe jullie het doen met veel enthousiasme en liefde voor de kindjes
Ga zo door!!!!!

Rachel Goetstouwers Rachel Goetstouwers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Knotshockey, het vier hoeken geluksspel, Expeditie Sportstuif! Week 26 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 26, waaronder knotshockey, het vier hoeken geluksspel, expeditie Sportstuif en nog veel meer!
 

Maandag 26 juni
De nieuwe week is weer van start gegaan met weer boordevol leuke activiteiten op de planning en we begonnen vandaag met de kinderen op te halen van school.  We gingen ze vandaag op halen bij basisschool de Raagten en ’t Otterke. Bij terugkomst op de BSO gingen we fruit eten met lekker wat ranja erbij. Vandaag gingen we weer een nieuwe activiteit doen bij ons op de groep, maar de kinderen hadden dit spel al wel eens vaker gespeeld bij gymles. We gingen naar met z’n allen naar buiten. De muziek box… die ging natuurlijk mee…. en we vertrokken richting het Pannakooi veldje. De activiteit van vandaag was; knotshockey! Er werden twee eerlijke teams gemaakt en de regels werden uitgelegd. Het was warm weer buiten, maar niet te warm gelukkig. Het is nog best moeilijk om de bal met flink wat vaart te schieten, maar na een enkele minuten kregen we dit wel redelijk onder controle. Na zo’n 15 minuten spelen, gingen de Sportstuif begeleiders ook mee spelen, in elk team één. Wat hadden we dit spel fanatiek gespeeld! Zowel het over pasen als de techniek werd beter en beter, knap hoor!! Met al die rode koppies, kon je wel zeggen dat ze goed hun best hadden gedaan. Tijd om de activiteit te stoppen en naar binnen te gaan om vervolgens even goed te drinken. Na de activiteit mochten de kinderen nog lekker even vrij spelen tot ze alweer werden opgehaald door de ouders.

  

Dinsdag 27 juni
De dinsdag is weer hetzelfde schema als vorige week; de kinderen ophalen van basisschool het Klokhuis en daarna richting basisschool de Raagten. De kinderen hadden er weer zin in. Zo vertellen ze in de auto dan ook allemaal enthousiast hun verhalen van het weekend of van vandaag. Het fruit stond al klaar en de bekertjes ranja werden gevuld, we konden dus gelijk de handen wassen en aan tafel gaan zitten. Na het fruit moment gingen we de spullen pakken voor de activiteit en vertrokken we richting ‘’speeltuin de Octopus’’.  Het weer van vandaag zat gelukkig mee en konden we lekker buiten spelen in de speeltuin. We gingen eerst de activiteit van vandaag spelen en daarna mochten de kinderen nog vrij spelen in de speeltuin. De activiteit van vandaag was een potje lummelen. Dit spel is simpel maar toch zenuwslopend.. en zeker een goeie warming-up. Na het lummelen gingen we nog wat voetbal spelletjes spelen. Er speelden wat andere kinderen mee uit de omgeving, dus dat was echt gezellig. Daarna hadden we nog even heerlijk gespeeld in de speeltuin tot het bijna tijd was, toen gingen we weer terug naar de BSO. Het was een heerlijke gezellige dinsdag.

 

Woensdag 28 juni
Vandaag waren we te vinden bij Sportstuif Helmond de Braak, zij hadden namelijk kinderen met een studiedag. De gehele ochtend hadden we allerlei kleine spellen verzonnen zoals; een gezellige dans show, Just-dance, stopdans, kleurendans en karaoke! Daarna was het alweer tijd om de kinderen op te halen van de school en terug te gaan naar Beek en Donk. In Beek en Donk waren we nog druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de expeditie Sportstuif die vrijdag plaats gaat vinden. Daarna hadden we in de middag nog wat rondleidingen gegeven voor de interesses voor de BSO. Zou jij nou ook graag een rondleiding willen met twee gratis proefdagen? Neem dan gerust contact met ons op via: beekendonk@sportstuif.nl



Donderdag 29 juni
Het beloofde een regenachtige dag te worden, maar daar was in Beek en Donk niks van te merken.....gelukkig maar! Rond half drie vertrokken we naar de scholen om de kinderen op te halen. We hadden veel fruit klaargezet, zodat de buikjes goed gevuld werden. Zoals altijd doen we na het fruit eten de activiteit van de dag. Dit keer hadden we niet veel materiaal nodig, alleen de muziekbox. De activiteit van vandaag was het vier hoeken geluksspel. Één iemand staat in het midden en telt af van 10 tot 0 met de ogen dicht. De rest van de kinderen gaat vervolgens in één van de vier hoeken staan. Elke hoek was genummerd met een getal 1 t/m 4. De persoon in het midden moest dan een getal noemen bijv. (2). De kinderen in hoek twee waren dan af. Dit spel ging door tot er nog één overbleef en die was de geluksvogel van vandaag. Grappig spel wat toegankelijk is voor alle leeftijden! Na de activiteit hadden we het nog erg gezellig op het Panna veld en werden er truckjes gemaakt en gedanst. Toen begon het lichtjes te regenen en zijn we naar binnen gegaan. We zaten eigenlijk wel in een dans modus en dus gingen we verder met dansen op Just-Dance. Om beurten kozen we een liedje uit met als favoriet; Waka Waka… hierbij kon je met z’n vieren dansen en had iedereen een eigen poppetje. een leuke afsluiter van de dag!

  

Vrijdag 30 juni
Met de vele voorbereidingen was het dan eindelijk zo ver en was het tijd voor ons evenement van vandaag; Expeditie Sportstuif. Om de zoveel tijd organiseren we bij Sportstuif een groter evenement voor kinderen uit de omgeving. Zo hadden we vandaag Expeditie Sportstuif. Dit spel is nagebootst van de expeditie Robinson versie van tv, maar dan voor kinderen. Dit spel bestond uit 10 proeven zoals; de eetproef, de voelproef, het doorfluisterspel, de quiz, de mikproef, de hindernisbaan, de glijproef, zaklopen, het samenwerkingsspel en het eindspel: touwtrekken! Bij binnenkomst werden de teams gemaakt: team Noord, team Zuid en team West! Elk team begon bij een ander spel en om de 10 minuten schoof je één spel door. Na de eerste vijf spellen was het tijd voor een korte pauze en kregen de kinderen tropisch fruit met een bekertje ranja. Na de pauze was het tijd voor de overige vijf proeven. We kunnen per proef wel beschrijven hoe het was gegaan, maar ik denk dat de video voor zich spreekt! Deze video is terug te kijken via onze facebook of Instagram. Het eindspel was een potje touwtrekken tegen alle teams en daarna was het tijd voor de ‘eliminatie’ oftewel de uitslag van expeditie. Tijdens alle spellen konden de kinderen namelijk punten scoren, diegene met de meeste punten, die had de expeditie gewonnen. De winnaars van deze expeditie waren…. de meiden en jongens van kamp zuid, met maar één punt verschil! De scores lagen allemaal zo dicht bij elkaar en iedereen heeft zo zijn/haar best gedaan dat ze allemaal een traktatie hadden verdient. Wij willen de iedereen bedanken voor de gezellige middag en ook diegene die geholpen hadden, super fijn! Houd onze website in de gaten voor nog meer aankomende evenementen.

  



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches