Sportstuif Beek en Donk is een buitenschoolse opvang die zich bezighoudt op het aanbieden van sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen. De professionele inzet van Dominique, die zich met veel enthousiasme inzet, om de kinderen blij te maken, inspireren en aan te blijven moedigen, is gewoon geweldig. Ze organiseert bij deze BSO hele leuke spelactiviteiten voor de kinderen en draagt actief bij aan het stimuleren van een gezonde en actieve levensstijl. En dan dat 'Fruit-uurtje'...... dat hoor ik elke keer weer... daar wordt ik zo blij van. Ik kan het alleen maar aanbevelen. Probeer het zelf een keer zou ik tegen elke ouder zeggen. Ga zo door Dominique, ga zo door BSO B&D !!

Patty Patty
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kidsplaza, Bottleflip estafette, Pokémon spel! Week 5 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 5, waaronder kidsplaza, bottleflip estafette, het pokémon trainer spel en nog veel meer!

 

Maandag 30 januari

De eerste dag van de week is weer van start gegaan. Zo begon de dag met gymlessen geven op scholen maar ook activiteiten bedenken voor de komende weken. Rond de middag was het weer tijd om de kinderen op te halen van school. Na binnenkomst werd het fruit en groente voorbereidt en kregen de kinderen ranja om te drinken. Even gezellig met z’n allen eten en even tot rust komen, zodat we dadelijk onze energie kunnen gebruiken in Kidsplaza! Het is misschien kort dag, maar we hadden er allemaal super veel zin in. ‘’Snel de auto in en hop naar Kidsplaza’’. Toen we eenmaal binnen waren was het heerlijk rustig. We hadden alle ruimtes tot onze beschikking en konden lekker los gaan. We begonnen te klimmen tot we bij de grote glijbanen kwamen. ‘’ja.. de leiding gaat ook mee’’. Na de glijbanen gingen we springen op de trampolines en lieten we de gekste truckjes zien. Zo was het een korte maar zeer geslaagde dag.
 

 
 

Dinsdag 31 januari

Vandaag was de planning weer eventjes anders dan normaal. We gingen vandaag naar een andere Sportstuif locatie. Zo gingen we naar Sportstuif Someren om daar mee te doen met leuke activiteiten. Elke locatie van Sportstuif is net wat anders met bijvoorbeeld de omgeving en dat maakt de afwisseling juist heel leuk. Het was tijd voor de activiteit, dus allemaal de jassen aan en dan gingen we richting het ‘’Pana-veldje’’. We begonnen de activiteit met ‘’Bottleflip estafette oftewel Pionflip estafette. Er werden 4 teams gemaakt op gelijke niveaus. Wie er als eerste 3x de pionflip had voltooid die won de estafette. In het begin was dit nog even lastig, maar na mate ze het vaker geoefend hadden ging het steeds beter! Het tweede spel was het ‘’Vierhoek geluksspel’’. Hierbij staat één iemand in het midden en die telt tot 10. Alle andere kinderen proberen in die tijd in één hoek te staan. Diegene die tot 10 heeft geteld noemt een nummer 1 t/m 4. Deze nummers zijn de hoeken in het spel. Sta je bij hoek 1 en wordt deze genoemd ben je af en doe je niet meer mee. Daarna telt diegene weer opnieuw tot 10 en noemt daarna weer een getal op. Zo gaat het spel verder tot er nog 1 of 2 over waren en die deden steen papier schaar. Na de activiteit gingen we nog gezellig een potje voetballen met diegene die dat wilde en daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan.

 
 

Woensdag 1 februari

Alweer een nieuwe dag is aangebroken en dat betekent weer een leuke dag in de BSO. Net als dinsdag werd er gevraagd of onze Sportstuif langs kwam bij Someren. Het is een langere dag op de BSO want de kinderen zijn vanaf 12:30 van school. Eerst gaan we gezellig lunchen met z’n allen. De kinderen hebben allemaal boterhammen meegenomen en wij verzorgen het drinken. Na de lunch gingen we het eerst even opruimen en konden de kinderen nog even vrij spelen. Daarna was het tijd voor de activiteit van vandaag namelijk; ‘’Het Pokémon trainer spel’’. Dit is een spel waarbij er twee trainers worden uitgekozen ‘’team blauw en rood’’. Aan de trainers de taak om iedereen in het spel af te gooien. Wie er aan het eind de meeste personen heeft afgegooid is de beste trainer van het spel. Na het spel gingen er een paar van de kinderen door met voetballen buiten en ben ik nog even gezellig met de meiden binnen spelletjes gaan spelen. Zo hebben we binnen een groot springtouw gemaakt van ‘’loom elastiekjes’’ en hebben we geleerd aan de kinderen van 4 tot 5 jaar hoe ze kunnen springtouwen. Een zeer creatieve en leerzame middag met de meiden!
 

 

Donderdag 2 februari

Vandaag zijn wij weer op onze eigen locatie aanwezig. In de ochtend hadden wij de auto even naar de garage gebracht voor een onderhoudsbeurt. De auto checken wij regelmatig zodat we veilig de kinderen kunnen ophalen. In de middag was het weer tijd voor weer een gezellige dag op de BSO. Dit keer gingen we lopend, maar dat vonden de kinderen eigenlijk wel een keertje fijn! Een kleine wandeling langs de natuur van beek en donk. Er werden eikeltjes en takjes gevonden die ze graag mee wilden nemen. Na aankomst op de BSO, gingen we meteen fruit en groente eten. We hadden allemaal erg honger, dus we hadden wat extra gegeten! Het was daarna tijd voor de activiteit van vandaag. De activiteit was een tafeltennis toernooi! Bij ons op locatie hebben wij een grote tafel waar we een tafeltennis van kunnen maken, super leuk! We hadden dit heel even geprobeerd, maar het was nog wel een beetje lastig. De kinderen wilde heel graag tekeningen maken en we hebben op een creatieve manier zelfs nog even met het alfabet geoefend!
 

 
 

Vrijdag 3 februari

Het is weer vrijdag en dat betekent bij ons... bijna weekend! Deze vrijdag zijn wij aanwezig bij Sportstuif Helmond de Braak. Dit doen wij altijd met veel plezier. Aangezien de auto nog bij de garage staat mag ik de kinderen te voet ophalen. Dat vond ik niet erg, juist wel even lekker die frisse lucht en beweging! Onderweg mochten de kinderen nog even vijf minuten spelen in de speeltuin om de wandeling een leuke twist te geven, dit vonden ze wel grappig. Eenmaal bij de BSO aangekomen, mochten de kinderen plaats nemen aan tafel, want we gingen natuurlijk eerst lunchen. Na de lunch werd er vrij gespeeld. Zo werd er bijvoorbeeld gevoetbald buiten, maar binnen ook een wedstrijd tafelvoetbal gespeeld met de kinderen en de leidinggevende. Dit ging er fanatiek aan toe. Het blijft toch heerlijk om fijn met de kinderen te spelen, om te zien hoe leuk ze het vinden als je meedoet. Rond half vier gingen we nog even gezamenlijk fruit eten met z'n allen. Daarna was het tijd om de activiteit te doen buiten. De kinderen hebben heerlijk gespeeld buiten. Op begeven moment ging het zelfs nog regenen en de kinderen bleven heerlijk buiten spelen. Wat een bikkels, niet te stoppen!!  De week vloog weer voorbij! Ben jij benieuwd wat we allemaal op de planning hebben voor de komende weken? Bekijk dan onze activiteitenplanning: https://samenbijsportstuif.nl/beek-en-donk. Fijn weekend en tot volgende week!
 

 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches