Ons zoontje (7 jaar) vindt de (spel)activiteiten erg leuk. Hij gaat graag naar sportstuif. Hij vindt ook de begeleiding heel aardig. Activiteiten zijn meestal uitdagend en begeleiding helpt hem indien nodig.
We hebben onze zoon de sterren laten geven. Op de vraag wanneer hij 5 sterren zou geven, geeft hij aan dat wanneer het parcours nóg uitdagender zou zijn (bijv. met touwen en trapeze), hij dan 5 sterren zou geven 😉

Communicatie met ons als ouders is heel laagdrempelig, beide kanten op. Even appen en er wordt heel snel gereageerd. Een verademing.
Wij zijn erg tevreden.

Renée van Kraaij Renée van Kraaij
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kerstvakantie - Schaatsen, Lasergamen, Kidsjump fair XL! Week 52 - 2023

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er deze vakantie week veel leuke activiteiten op de planning zoals schaatsen, lasergamen en Kidsjump fair XL. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 25 december
Gesloten 1e kerstdag

Dinsdag 26 december
Gesloten 2e kerstdag
 

Woensdag 27 december
De eerste dag na de feestdagen begon al vroeg. Tijdens de kerstvakantie zijn onze deuren geopend vanaf 07:30 uur tot 18:30 uur, en die dag stond bol van allerlei leuke uitstapjes en activiteiten. Onze ochtend begon met het voorbereiden van lunchpakketten voor het uitstapje en het klaarzetten van de activiteiten die zouden volgen. Daarna was het tijd voor een bezoek aan de schaatsbaan in Eindhoven. We verwachtten daar veel drukte, dus waren we zo vroeg mogelijk vertrokken. De schaatsbaan bood drie verschillende banen: de discobaan, de ijshockeybaan en de buitenbaan. We hebben op alle drie de banen geschaatst, maar de discobaan met zijn swingende muziek bleek favoriet. Tijdens het schaatsen hebben we de kinderen ook geholpen met remmen en het vinden van balans. Na flink wat oefenen, zagen we echt verbetering. Na drie uur actief schaatsen keerden we terug naar de BSO, waar een nieuwe activiteit op ons wachtte: lasergamen. De kantine werd omgetoverd tot een lasergamegebied en teams werden gevormd: Team Rood tegen Team Blauw. Er werd fanatiek gestreden om de overwinning. Na het lasergamen speelden we een kort quizspel: Tik Tak Boem. De kinderen zijn er dol op. Als de 'bom' afgaat terwijl je de 'sjaak' bent, moet je een straf kiezen, zoals met je hoofd in het meel gaan. Het spel is niet alleen grappig, maar ook leerzaam voor algemene kennis. Het was een drukke, maar buitengewoon geslaagde dag.

 
 

Donderdag 28 december
Een nieuwe dag brak aan, en voor veel kinderen was het vroege opstaan na de kerstdagen even wennen. Ze kwamen slaperig binnen, maar werden al snel energiek toen hun vriendjes en vriendinnetjes arriveerden. We lieten de kinderen rustig opstarten terwijl we alles voorbereidden: het fruit, de lunch en natuurlijk de activiteiten van de dag. Na het ontbijt met fruit was het tijd voor een potje lasergamen met een andere groep kinderen. Twee spannende potjes later waren ze toe aan afwisseling. Een deel van de groep dook in de knutselhoek, terwijl anderen zich uitleefden met voetballen. Tijdens het voetballen werd er fanatiek gestreden, en de hele groep kwam naar buiten om enthousiast toe te kijken. We kregen zelfs wat extra kinderen van buiten de BSO die meededen aan het gezellige partijtje voetbal. Na het sporten was het tijd om samen te genieten van de lunch, waarbij iedereen gezellig met elkaar kletste. De sfeer zat er goed in terwijl iedereen meedeed met de activiteiten, en zo waren we al bijna toe aan het volgende programma-onderdeel van de dag: Levend Cluedo, speciaal gemaakt door Sportstuif. Op het terrein van Sportstuif waren verschillende opdrachten verstopt die de kinderen moesten uitvoeren. Voerden ze deze opdrachten goed uit? Dan mochten ze naar het politiebureau en een kaartje kiezen. Door deze kaartjes weg te strepen, schrapten ze degenen die niet langer verdacht waren. En als ze zeker waren van hun zaak, mochten ze doorgeven wie volgens hen de moord had gepleegd. De kinderen waren zo enthousiast bezig met deze activiteit, en dat zagen we natuurlijk graag. Nadat alle kinderen hadden ontdekt wie de moordenaar was in dit spannende spel, was het tijd om af te ronden. In plaats van een koekje sloten we de dag af met wat popcorn tijdens een film!

 

 

Vrijdag 29 december 
De laatste werkdag van het jaar en wat een sportieve manier om deze dag te beginnen - met een leuk potje voetbal! Tegen 10 uur begonnen onze buikjes te rommelen en gingen we fruit eten met wat te drinken. Na deze oppepper gingen we op uitstapje. Onze bestemming was Helmond de Braak, een andere locatie van Sportstuif. Daar sloten we aan bij het dagprogramma. De kinderen van onze locatie zijn dol op voetbal en dit geldt ook voor Helmond de Braak, daarom was het niet meer dan logisch dat ze samen een potje gingen voetballen. Rond lunchtijd, om 12 uur, namen we even pauze zodat we op tijd klaar waren voor ons volgende uitje: de Kids Jump Fair XL. Dit was een waar springkussenparadijs gelegen in Geldrop de Coevering. Met zo'n 200 opgewonden kinderen was het een enorm populair uitstapje. De variatie aan springkussens was geweldig: van hindernisbanen tot een mechanische stier waar je op moest blijven zitten, en zelfs een opgeblazen versie van het spel Twister, er was voor ieder wat wils! Na afloop keerden de kinderen met rode blosjes van de inspanning terug naar buiten. Het is duidelijk dat ze vandaag flink in beweging zijn geweest! Al met al was deze eerste week van de kerstvakantie een groot succes. Namens het hele team van Sportstuif wensen we iedereen een schitterende jaarwisseling toe. Tot volgende week, waar we weer klaarstaan met een hele reeks nieuwe, leuke activiteiten en uitstapjes!

  

 

 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches